Şampiy10
Magazin
Gündem

O yazı elden götürülmüş!

.

ABONE OL
KEMAL GÖKTAŞ / VATAN ANKARA

Yargıtay, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in Adalet Bakanlığı yaptığı dönemde bir Yargıtay üyesinin bir işadamı ile ilgili dosyayı ABD'de bulunan Fethullah Gülen'e göndererek görüş sorduğu iddiasıyla ilgili olarak Şahin'den bilgi ve belge istedi. Yargıtay Başkanlığı'nın Pazartesi günü elden özel bir kurye ile gönderdiği yazıya Şahin'den henüz bir yanıt gelmedi.

MEHMET ALİ ŞAHİN'İN İDDİASI

Mehmet Ali Şahin, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının başlamasından sonra yargıdaki cemaat yapılanmasına ilişkin çok çarpıcı bir iddiayı dile getirmişti.



Şahin, "Yargıtay'da bir işadamı hakkındaki davanın temyiz aşamasında 'cemaatin imamı' olarak tanınan şahıs tarafından dosyanın özetinin Pensilvanya'ya gönderilerek, Fethullah Gülen'e ne şekilde karar verilmesi konusunda görüşünün sorulduğunu" iddia etmişti.

Bunun üzerine Yargıtay Başkanı Ali Alkan bir açıklama yaparak iddiayı soyut bulduğunu ve somut bir bilgi ve belge gönderildiği takdirde gerekli inceleme ve soruşturmanın yapılacağını açıklamıştı.

Bunun ardından YARSAV (Yargıçlar ve Savcılar Birliği Derneği) iddiasıyla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuş, Başsavcılık ise dosyayı görevsizlik kararı ile Yargıtay'a göndermişti.

4 GÜN GEÇMESİNE RAĞMEN...

Yargıtay Başsavcılığı aracılığıyla Yargıtay Birinci Başkanlığı'na gelen suç duyurusu ile ilgili olarak Yargıtay Başkanı Alkan, Pazartesi günü Mehmet Ali Şahin'e bir yazı gönderdi. Yazıda, ilgili suç duyurusundan söz edilerek Şahin'den söz konusu olayla ilgili elinde somut bilgi ve belge varsa "yazılı olarak" göndermesi istendi. Yazının Şahin'e posta yoluyla gönderilmesi yoluna gidilmediği, bunun yerine özel bir kurye tarafından ulaştırıldığı öğrenildi. Şahin'in yazıyı almasının üzerinden 4 gün geçmesine rağmen Yargıtay'a herhangi bir yanıt göndermediği de belirtildi.

BİLGİ GELİRSE İNCELEME BAŞLATILACAK

Şahin'den gelecek yanıt üzerine konuyla ilgili araştırma da boyut kazanacak. İddialara konu kişinin Yargıtay üyesi olması halinde olayı araştırmak üzere en kıdemli ceza dairesi üyesi atanacak. Kıdemli üye, araştırma yaparak ön raporunu hazırlayacak. Olayın ciddi bulunması halinde konuyla ilgili soruşturma açılması için yine Yargıtay üyeleri arasından bir muhakkik (soruşturmacı) belirlenecek. Muhakkik üye, şikayet konusuyla ilgili tüm delilleri toplayacak, isterse şikayetçiyi, tanığı dinleyecek ve olayın sübuta erip ermediğini araştıracak. Muhakkik üyenin raporuna göre, olayın gerçekleştiğine karar verilmesi durumunda Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu toplanacak. Şikayete konu olayın kişisel suç içermesi halinde dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulunda incelenecek. Görevden kaynaklı bir suç işlendiği kanısına varılırsa şikayete konu üyeyle ilgili Yüce Divan yargılaması gündeme gelebilecek.

Diğer Haberler

  1. Bakan Uraloğlu'ndan kar yağışlarıyla ilgili açıklama: Gerekli tedbirler alınmıştır
  2. İstanbul Boğazı gemi trafiği çift yönlü olarak askıya alındı
  3. 20 bin öğretmenin ataması yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir eğitim anlayışını hayata geçiriyoruz
  4. Kardeşler arasındaki 'yüksek sesle müzik dinleme' kavgasını ayırmaya çalışan anne bıçaklanarak öldü
  5. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü
  6. Suriye ve Irak'ın kuzeyinde 7 terörist etkisiz hale getirildi
  7. Emine Erdoğan: Sanat, insanı önyargıdan kurtararak diğer insanlara yakınlaştırır
  8. 2 gündür haber alınamayan iki sevgilinin çekiçle öldürüldüğü ortaya çıktı
  9. Kumaşı konuşturan sanatçı Ian Berry İstanbul'da
  10. Aksaray'da vahşet! Uyuyan eşini başından vurarak öldürdü

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.