Şampiy10
Magazin
Gündem

'KUM'daki isimler tek tek öldürülüyor!'

.

ABONE OL
Vatan Haber

Ankara’da devam eden fail meçhul cinayetler soruşturmasında eski Özel Harekâtçi İbrahim Şahin’in daha önce bahsettiği Kürdistan Ulusal Meclisi (KUM) listesini, Ankara’da öldürülen Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Namık Erdoğan’ın mesai arkadaşı Ali Tekin de doğruladı. Tekin, Erdoğan’ın ölümünün ardından çağrıldığı karakolda, “KUM’ları öldürüyorlar. Aleyhimize ifade verme” diye tehdit edildiğini öne sürdü. Şahin ifadesinde kendisine öldürülecekler listesi geldiğini ve bu listenin Kürt işadamları listesi olmadığını, KUM üyeleri olduğunu itiraf etmişti.

Faili meçhul cinayete kurban giden Erdoğan’ın soruşturması kapsamında, Erdoğan’ın mesai arkadaşlarından Ali Tekin dün tanık olarak ifade verdi. Tekin, Namık Erdoğan cinayetinin ardından ifade için karakola çağrıldığını ve tehdit edildiğini söyledi. Tekin, Kendisine KUM listesindekilerin öldürüldüğünün söylendiğini de anlattı. Tekin’in bahsettiği KUM listesini ilk kez, aynı soruşturmada şüpheli sıfatıyla ifade veren İbrahim Şahin itiraf etmişti. Şahin ifadesinde “O dönemde bir liste gelmişti. Listenin bana nasıl ulaştırıldığını hatırlamıyorum. Ancak buliste Kürt iş adamları listesi değil Kürdistan Ulusal Meclisi (KUM) listesiydi” demişti. Şüphelilerden eski MİT Dış Operasyonlar Daire Başkanı Mehmet Eymür ise ifadesinde, “İbrahim Şahin’in ifadesinde geçen ‘KUM listesi’ diye bir listeyi hatırlamıyorum. Ben öldürülecek Kürt işadamlarına ilişkin 40 kişilik bir listeyi gördüm” demişti.

Çarkın’ı bırakmadılar

Öte yandan aynı soruşturma nedeniyle tutuklu bulunan Özel Harekatçı Polisler Ayhan Çarkın ve Ercan Ersoy’un tahliye talebi nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi hakimliğince reddedildi. Mahkeme, şüphelilerin ”kaçma ve delil karartma şüphesi” bulunduğu gerekçesiyle tahliye taleplerini reddettiği öğrenildi.

Ayhan Uzala’yı anlattı

Ankara’da devam eden fail meçhul cinayetler soruşturmasında dün eski CHP Tunceli Milletvekili Sinan Yerlikaya’nın da 1990’larda kaçırılan daha sonra serbest bırakılan Ayhan Uzala olayıyla ilgili olarak ifadesine başvuruldu. Yerlikaya, ifadesinin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“1994’te Tuncelili bir aile, İstanbul’da gözaltına alınan oğulları Ayhan Uzala’yı bulamıyordu. Benden yardım istediler. Ayhan Uzala aynı zamanda Hollanda vatandaşıydı. Dönemin İçişleri Bakanı Nahit Menteşe’yi aradım, durumu anlattım. Hollanda Büyükelçiliği’ne de dilekçe vererek, vatandaşlarına sahip çıkmalarını istedim. Uzala, daha sonra serbest bırakıldı ve Hollanda’ya döndü. İfadem sırasında benden bu olayı anlatmam istendi.”

Diğer Haberler

  1. İstanbul Boğazı gemi trafiği çift yönlü olarak askıya alındı
  2. 20 bin öğretmenin ataması yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir eğitim anlayışını hayata geçiriyoruz
  3. Kardeşler arasındaki 'yüksek sesle müzik dinleme' kavgasını ayırmaya çalışan anne bıçaklanarak öldü
  4. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü
  5. Suriye ve Irak'ın kuzeyinde 7 terörist etkisiz hale getirildi
  6. Emine Erdoğan: Sanat, insanı önyargıdan kurtararak diğer insanlara yakınlaştırır
  7. 2 gündür haber alınamayan iki sevgilinin çekiçle öldürüldüğü ortaya çıktı
  8. Kumaşı konuşturan sanatçı Ian Berry İstanbul'da
  9. Aksaray'da vahşet! Uyuyan eşini başından vurarak öldürdü
  10. Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsanlık tüm kurumlarıyla kan kaybediyor

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.