Şampiy10
Magazin
Gündem

KPSS tercih sonuçları ve memur atamaları ile ilgili detaylar

KPSS tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte pek çok aday ÖSYM’ nin resmi sitesi üzerinden sonuçlarını kontrol ettiler. Atamaların ardından en çok merak edilen konu ise kadroya yerleşen adayların taban puanları oldu. İşte KPSS detayları!

ABONE OL
Vatan Haber

Kamu Personeli Seçme ve Yerleştirme Sınavı ÖSYM tarafından gerçekleştirilmektedir. Kamu görevine ilk defa atanarak devlet memuru olacak kişiler için yapılan bir sınavdır. İlk kez atanacaklar için ayrılan kadrolar a grubu kadrolar ve b grubu kadrolar olmak üzere ikiye ayrılmaktadırlar. A Grubu Kadrolar: Başbakanlık, bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşlarına yapılacak atamaları içerir.

B Grubu Kadrolar: A grubunun dışındaki kuruluşlara yapılacak atamaları temsil eder.
Kamu kurumları gerekli gördükleri durumlarda kişileri sözlü mülakata alabilmektedirler. Bu durumda KPSS ve sözlü mülakatınız ortak olarak değerlendirilir ve eğer yeterli puana ulaşabilirseniz dilediğiniz kurumda çalışmaya başlayabilirsiniz.

KPSS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İşte bu kurumlarda çalışabilmek için adaylar öncelikli olarak KPSS sınavına girdiler ve puan sonuçlarının açıklanmasını merakla bekledikten sonra 21 Aralık 2016 tarihinde almış oldukları puanları göz önüne alarak tercihlerini yapmaya başlamışlardı ve bu tercih süreci 30 Aralık 2016 günü son bulmuştu. Tercihlerin son bulmasının ardından tercih sonuçlarının açıklanmasının 15 gün sonra gerçeklenmesi beklenmiştir fakat Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tercih sonuçlarını 9 Ocak Pazartesi günü açıklamıştır. Bu açıklamaya ÖSYM’nin resmi sitesinden ulaşabilirsiniz. Sonucunuzu görmek için yapmanız gereken tek şey resmi site üzerinden T.C kimlik numaranız ile sonucunuzu sorgulatmanız olacaktır.

Kamu Personeli Seçme Sınavı tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte kamu kurumlarına alınan memur sayıları şu şekilde olmuştur; KPSS lisans tercihlerinde tercih yapan aday sayısı 257.431 olurken kontenjan sayısı 1.148 ile sınırlı kalmıştır, yerleşen aday sayısı 1.148 olarak açıklandı ve boş kadro kalmamıştır. KPSS ön lisans tercihlerinde tercih yapan aday sayısı 555.856 olurken kontenjan sayısı sadece 752, yerleşen aday sayısı da 752 olmuştur ve boş kadro kalmadı. KPSS ortaöğretim tercihlerinde tercih yapan aday sayısı 1.049.015 olurken, kontenjan sayısı 151, yerleşen aday sayısı 151 olarak açıklandı ve boş kadro kalmadı.

KPSS tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte bu puanların ne kadar süre geçerli olacağı da bir başka merak konusu olmuştur. Yapılan açıklamaya göre KPSS puanlarını 2016 KPSS lisans, ortaöğretim ve ön lisans oturumlarına katılan adaylar, 2018 yılında yapılacak KPSS oturumunun sonuçları açıklanıncaya kadar KPSS puanlarını tüm merkezi ve açıktan atamalarda kullanabileceklerdir.

Tercih sonuçlarına göre adayların yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmaları ile başvuru sırasında verdiği bilgiler yüzünden yerleştirmesi yapılan fakat daha sonra bu sebeplerle yerleştirilmesi iptal edilen adaylar hak iddia edemeyeceklerdir. Yani kamu kurum ve kuruluşlarının atama için öngördükleri koşulları karşılayamayan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir.

KPSS VE ÖABT HAKKINDA ADAYLARA YAPILAN AÇIKLAMA

6 Ocak 2017 Cuma günü ÖSYM sitesinden 2017 KPSS ve ÖABT adaylarını ilgilendiren bir açıklama yapmıştır. Açıklamaya göre;

KPSS’de Ekonometri Testi yer almayacaktır.

KPSS Puan Türleri yeniden belirlenmiştir. Lisans düzeyinde yapılan KPSS’lerde alan testleri (İşletme, Muhasebe, Hukuk, Kamu Yönetimi, İktisat, Maliye, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İstatistik) Cumartesi ve Pazar günlerinde sabah ve öğleden sonra iki veya üç test olarak uygulanacaktır.

Değerlendirmede, adayın en az bir ham puanı bulunmayan testlerin puan türleri hesaplanmayacaktır.

2017 yılında ÖABT; Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (İngilizce), Rehber Öğretmen, Sınıf Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği alanlarında yapılacaktır.

MEB tarafından, ÖSYM’ce ÖABT kapsamında sınav yapılmayan yabancı dillerde (Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça) öğretmen atamalarında, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçlarından oluşturulan KPSS120 puan türü kullanılacaktır.

Diğer Haberler

  1. Uyku apnesine robotik müdahale
  2. Diyarbakır'da DEM Partili Belediye Başkanı Cengiz Dündar gözaltına alındı
  3. Alanya'da otel yangını hasara sebep oldu
  4. Türk bilim insanından umut veren çalışma! Ameliyatı bitirecek tedavi! 'Ülkemizde sık görülüyor'
  5. Bursa'da -10 derecede termal keyfi
  6. 18 ilde DEAŞ'a operasyon! 56 kişi yakalandı
  7. Sebzenin fiyatı düşüyor ama tezgaha yansımıyor!
  8. Bu lise şirket gibi yönetiliyor! Yıllık 160 milyon TL ciro yapıyor: Yemekte marka oldular
  9. Güler Caba: Yapamazsın diyenlere inat usta oldum
  10. Kamuda denetim genişliyor! Genelge yayımlandı, işte detayları

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.