Kısmi 4B’liler ne zaman emekli olabilirim hesaplaması yapabilir mi?
4B’liler yani BAĞ-KUR’lular için sunulan ne zaman emekli olabilirim hizmetini kullanarak tüm 4B çalışanları hesaplama işlemini yapabilir. Bu işlemin nasıl yapılacağına haberimizden erişebilirsiniz.
Her vatandaş iş hayatına başlar başlamaz hemen ilk olarak yapacak olduğu bazı işlemler vardır. Bunlardan ilki olarak sağlık sigortasına kayıt olmanız gerekir. Bağlı olmuş olduğunuz bu sosyal sigorta kurumları sayesinde sizler çok çeşitli avantajlara sahip oluruz. Bu avantajlara biraz örnek vermek gerekirse hastanelerde ve eczanelerde oluşan masraflarımızın bir bölümü bu bağlı olmuş olduğumuz kurumlar tarafından karşılanır. Bağ kur, Emekli Sandığı, SSK adı verilen bu Sosyal Güvenlik Hizmetleri’ne giriş yapmış her birey için düzenli olarak aylık ödenmesi gereken belli primler vardır.
Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.
NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!
EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.
Ödenen bu primler neticesinde yıllar sonra çalışamayacak yaşa geldiğinizde sırtınızı dayayabileceğiniz bir sağlık güvenceniz olacaktır. Ayrıca ödemiş olduğunuz bu primler ile belirli bir yaşa geldiğinizde emekli olma şansına da sahip olursunuz. Düzenli olarak ödenmeyen bu primler için devlet yıl içerisinde belirli bir dönemlerde Sigorta primi taksitlendirme şansını primlerini ödeyememiş vatandaşlar için kullanıma sunmuştur. SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) merkezlerinden birikmiş veya düzenli ödemiş olduğunuz sağlık ve emeklilik güvenceniz hakkında daha fazla bilgi alabilir ve ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Çalışma hayatına başladığımız ilk andan itibaren yıllar sonrasına hayal kurarak emekli olduğumuzu düşünürüz. Emekli olmamız ise bu yoğun çalışma hayatımız boyunca düzenli olarak ödemiş olduğumuz Sigorta primlerine bağlıdır. Kimimiz SSK, kimimiz Bağ kur, kimimiz ise Emekli sandığı üzerinden emekli olacaktır. Bu sigorta tiplerinin kendi içlerinde basamakları ve farklı prim ücretleri vardır. Bu primleri düzenli olarak ödeyerek ileriki yaşlarımızda bunalmış olduğumuz yoğun çalışma hayatına son verip o günlerde zorlukla yatırmış olduğumuz primlerin rahatlığına sahip olacağız. Çalışmış olduğumuz yoğun iş hayatından elbette zaman zaman bunalırız ve ne zaman emekli olacağım sorusunu kendimize sorarız gelişen teknoloji sayesinde bu soruya cevap bulmak artık çok kolay SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) merkezlerinden veya devletimizin bizlere sunmuş olduğu online sistemlerden işlerimizi gerçekleştiririz. Bu online sistem ne diye soracak olursanız devletimizin resmi internet sitesi olan e-Devlettir.
E-devlet sayesinde birçok kurumsal işlemlerimizi şubelere kadar gitmeden kolayca halledebiliriz. Ancak e-Devlet şifremizin olması bu sistemden faydalanmak için gereken tek şarttır. E-devlet şifresi sahip olmak için yapılması gereken tek işlem herhangi bir PTT şubesine gitmektir. Kendi şahsınıza ve T.C. kimlik numaranıza tanımlı olacak bu şifre ile e-Devlet portalına giriş yapabilir işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. PTT şubelerinde gişelerden verilen bu şifrenin 2 TL gibi cüzi bir miktar ücreti bulunmaktadır. Bu şifre ile giriş yaptıktan sonra bu şifre kendini otomatik olarak yenileyerek sizin belirlediğiniz bir şifre haline dönüşecektir. Bundan sonra e-Devlet sistemine giriş yaparken bu belirlemiş olduğunuz şifreniz ile giriş yapabileceksiniz.
E-Devlet sistemine girişinizi yaptıktan hemen sonra sizlerin karşısına resmi bir site gelir. Bu resmi site üzerinden birden çok kurum ve kuruluş hizmet vermektedir. Dolayısıyla da bu hizmet veren kurumların isimleri bu sistem de yer alır. Bizler yapacak olduğumuz bu işlemimizin adını sistemde yer alan e-Hizmetler bölümünden seçerek yapabiliriz. Hizmetler arasından ‘’Ne Zaman Emekli Olurum, Erken Emeklilik’’ sistemlerinden yararlanmanız için bu başlığı sistemden tıklayınız. Üstelik sizlerin kolayca bu işlemi gerçekleştirebilmeleri için sistem üzerinde yer alan işlemler alfabetik sıralamaya göre yazılır. Bu alfabetik sıralamadan bizler yapacak olduğumuz işlemin baş harfini seçerek istediğimiz kısma daha hızlı ulaşabiliriz. Ardından tıklamış olduğunuz sayfada yer alan 4A ne zaman emekli olurum bölümü karşınıza açılacaktır. Hemen sonrasında ise sizlere yöneltilen “ doğum tarihi “ , “ işe giriş tarihi “, “ ilk tescil tarihi “ ve “ prim günleri “ sorularının yanıtlarını ilgili alanlara eksiksiz bir şekilde doldurunuz. Bu soruları yanıtladıktan sonra ise dakikalar içerisinde sizler kolaylıkla SSK yani 4A ne zaman emekli olurum konusu hakkında en detaylı bilgilere sahip olabileceksiniz. Lakin eğer sizler BAĞ KUR kurumuna bağlı iseniz yapmanız gerekenlerde hiçbir değişiklik olmayacaktır. Sadece bağlı olduğunuz kuruma 4A yerine 4B yazacaksınız. Diğer sosyal güvenlik kurumları da bu şekildedir. Geriye kalan her şey ise aynıdır. Bu sistem tarafından sorulan sorulara bizler istediğimiz gibi yanıtlayabiliriz. Gönül rahatlığı ile de işlemlerden yararlanarak en güncel bilgilere sahip olarak işlemlerimizi yapabiliriz.