Her an serbest bırakılabilir!
.
Ergenekon davasından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 90 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Alparslan Arslan, dosyası Yargıtay’da beklediği için halen tutuklu konumunda. Uzun tutukluluğu 5 yılla sınırlayan yasa gereği 2014’te Ergenekon’dan tahliye kararı çıktı. Cezaevine girdiği ilk dönemlerde olay çıkarıp kamu malına zarar verdiği için Arslan, duruşma ve cezaevindeki bu fiillerinden dolayı 5 ayrı davada 12 yıl ceza aldığından serbest kalamadı.
Avukatı: 1 yıl fazla yattı
Ancak müvekkilinin kesinleşen cezalarını tamamladığını savunan avukat Oğuz Kayıran, Arslan’ın 1 yıldır fazladan yattığını belirterek,” Mart ayında tahliyesini istedim. İnfaz yasasına göre 9 yıl tutukluluğu 5 farklı suçtan aldığı 8 yıla sayılırsa, Arslan tahliye olabilir. Ancak 4. Ağır Ceza Mahkemesi yetkisiz olduğunu belirterek dosyayı Yargıtay’a gönderdi. Dosyanın gönderildiği 9. Ceza Dairesi de yetkisi olmadığını söyleyip topu 16. Ceza Dairesine attı. İki aydır karar çıkmadı. Normal şartlarda başvurudan üç gün sonra karar açıklanması gerekirdi. Mahkemeler tahliye edilmesi gerektiğini bildiği için risk almamak için karar vermeye korkuyor” dedi.,
‘Osmanım’ da tanık korumada
Mahkeme heyetinin ‘Osmanım’ diye hitap ettiği iddia edilen, Danıştay saldırısının iki numaralı ismi Osman Yıldırım ise serbest, hatta ‘gizli tanıklık’ yaptığı için tanık koruma programında. Ergenekon’la birleştikten sonra görülen duruşmalardan birinde, cinayetle ilgili Osman Yıldırım’ın dışında yeni bir tanık daha ortaya çıkmıştı. Gizli tanık 9 olarak adlandırılan bu tanık Yıldırım’ın, ‘cinayeti Veli Küçük’ün organizasyonunda, Ergenekon yapısının planladığı’ yönündeki suçlamalarını doğruluyordu. Savcılar da mütalaalarına şöyle yazdı; “Osman Yıldırım’ın anlattıkları Gizli Tanık-9 tarafından da doğrulanmaktadır.”