Şampiy10
Magazin
Gündem

Afrin'de askerler 100 yıl sonra Atatürk pozu verdi

Zeytin Dalı Harekatı'nın 52. gününde bölgeden son dakika haberleri gelirken, Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar'ın sosyal medya hesabından paylaştığı hatıra fotoğrafları dikkat çekti.

ABONE OL
Vatan Haber

Back To Top

YAZARLAR

GÜNCEL

DÜNYA

EKONOMİ

SPOR

HAYAT

TEKNOLOJİ

KARAR TV

GÖRÜŞLER

KARAR KİTAP

Güncel

Politika

Üçüncü Sayfa

Türkiye

Çevre

Eğitim

Seçim 2015

Afrin'de askerler 100 yıl sonra Atatürk pozu verdi

12.03.2018 Pazartesi 15:43 - Son Güncelleme: 12.03.2018 Pazartesi 16:11

Afrin\'de askerler 100 yıl sonra Atatürk pozu verdi

Zeytin Dalı Harekatı'nın 52. gününde bölgeden son dakika haberleri gelirken, Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar'ın sosyal medya hesabından paylaştığı hatıra fotoğrafları dikkat çekti.

Zeytin Dalı Harekatı'nda 52. günü geride kalırken, TSK ve ÖSO güçleri kent merkezine 1 km kadar yaklaştı. Kenti çevreleyen köyler de tek tek terörden temizleniyor. Abdullah Ağar harekata katılan bir grup askerin, Mustafa Kemal Atatürk'ün cephede çektiği fotoğrafındaki pozu verdikleri kareleri sosyal medya hesabından paylaştı.

Ağar paylaşımında, "Afrin karasalından gelen bu fotoğraf, inanç-kapsayıcı, milliyetçi-ulus-kuruluş ve kurtuluş değerlerimizin hepsine, hep birden sahip çıkınca ve hepsiyle barışık olunca, nasıl bir güce, morale, kararlılığa, cesarete ve caydırıcılığa dönüştüğümüz ispatıdır" ifadelerini kullandı.

1. DÜNYA SAVAŞI'NDA AFRİN

1. Dünya Savaşı sonlarında Suriye Cephesi’ndeki Osmanlı 7. Ordu’su Afrin hattına kadar çekilmiş ve ordu komutanı Mustafa Kemal Paşa karargâhını, Türkiye sınırına yaklaşık 6-7 km mesafedeki Raco’ya taşımıştı. 7. Ordu’ya bağlı 3. Kolordu ise Afrin’de karargâh kurmuştur. Der-Cemal ve güneyindeki Afrin Nehri’nde kurulan Türk savunma hattını 3. Kolorduya mensup askerler koruyordu. 3. Kolordu’ya bağlı 24 Tümen ise bugünkü Afrin’in 5 km güneyinde yer alan Kerzecil’de konuşlanmıştı.

Katma ve güneyinde ise 20. Kolordu bulunuyordu. Bu hat 30 Ekim 1918 Mondros Mütarekesi imzalandığında Osmanlı Ordusu’nun kontrolü altında kalmıştır. Mütarekeden sonra İngilizlerin hukuksuz işgalleri karşısında, 7. Ordu karargâhı Adana’ya, 20. Kolordu karargâhı ise Raco’ya taşınmıştır. (10 Kasım 1918) İngilizler ise Raco’nun tamamen tahliyesini istemişti.

ATASE belgelerine göre 24 Kasım 1918’de Osmanlı birlikleri Raco’da bulunmakta olup 3 Aralık 1918’de Raco Kaymakamı ve Ordu Kumandanı’nın şehirden ayrıldığı görülmektedir. Nihayetinde tüm birliklerin ve memurların çekilmesi sonucu İngiliz Ordusu’nun Raco dahil Afrin bölgesinin tamamını işgali,1919 yılı başlarında vuku bulmuştur.

Diğer Haberler

  1. Valilik açıkladı: Tunceli’de eylem ve etkinlikler 10 gün süreyle yasaklandı
  2. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan yenidoğan çetesi ile ilgili açıklama
  3. Çorluspor 1947 teknik direktörü Ersin Aka, silahlı saldırıda hayatını kaybetti
  4. Tunceli ve Ovacık Belediye başkanları görevden uzaklaştırıldı
  5. Iğdır'da uzman çavuş eşi tarafından öldürülen Esra toprağa verildi
  6. Yasak olduğu iddia edilen ameliyattan sonra hayatını kaybeden eşi için 7 yıldır hukuk mücadelesi sürdürüyor
  7. Bakanlık listeyi güncelledi! İşte taklit veya tağşiş yapılan gıdalar
  8. MSB duyurdu: 4 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
  9. Antalya'da sel suları istinat duvarını yıktı, okul sele teslim oldu
  10. 1 yıl önce Gazze'ye gidiyorum diye evden çıkan oğullarından o günden beri haber alınamıyor: 'Nasıl bir işin içine düştük bilmiyorum'

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.