Şampiy10
Magazin
Gündem

Ada parsel sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hizmete sunulan parsel sorgulama işlemi online olarak kolayca yapılabilmektedir. Ada parsel sorgulama işlemi hakkında tüm detaylar haberimizde!

ABONE OL
Vatan Haber

Finansal yatırım amaçlı, imar veya mühendislik işleri için, ya da hayalimizdeki evi inşa edebilmek için gözümüzün takıldığı ya da bulmaya çalıştığımız bir arazi tipi vardır. Örneğin, uzun bir yolculuğa başlamışken, şehir merkezinden çok da uzakta olmayan, yerini beğendiğiniz bir arazi gördünüz. Bu arazi devlete, genelkurmaya, bir vakfa, bir siyasi partiye veya bir derneğe ait olabilir. Bu arazinin kime veya hangi kurum ve kuruluşa ait olduğunu veya sahip olup olmadığını öğrenebilmek için yapılan işlemlerdir parsel sorgulama. Parsel ise, imar yasalarına uygun sınırlandırılmış bir kara parçasıdır, ve her zaman tek bir tane sahibi değil, birden fazla sahibi olabilir.

PARSEL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Parsel sorgulama, emlak ve inşaat piyasası gibi sürekli döngüsel bir fonksiyona sahip sektörler için önemli bir avantajdır. Tabii ki online olarak yapıldığında, parsel sorgulama emlak ve inşaat piyasası ile uğraşıp, arazi alım satımlarıyla uğraşan insanlar için büyük kolaylık sağlar. E-devlet gibi, devletle yapacağınız işlem ve başvuruları, sorgulamalara hız kazandıran uygulamalar, konumunuza erişerek harita üzerinden bazı işlevler yapabilen programlar sayesinde de parsel sorgulamak artık hızlı halledilen diğer işlemler gibi bir hal almıştır. Online işlem yaparak edindiğiniz bilgiler yeterli gelmediği takdirde, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne başvurarak daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, geçmişte olduğu gibi günümüzde de parsel bilgileri ve parsel sorgulama konularında en bilgili kurumlardan biridir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel Sorgulama Ekranı sayesinde hem hızlı bir şekilde parsel sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz, hem de bu sorgulama işlemi güvenli bir şekilde yapılmış olur.

MEGSİS SİSTEMİ HAKKINDA BİLGİLER

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Megsis Sistemi ile parsel sorgulama hizmeti veriyor.
Megsis sistemi, TKGM tarafından, müdürlüklerde verilerine sahip olduğu arazi gibi taşınmaz mülklere ilişkin verileri, sahip olunan teknik verilerle eşleştirir. Daha sonra uluslararası hizmetler sunacak kalitede haritalama servisleri aracılığı ile, bu parsel bilgilerini kişi, kurum, kuruluş ve belediyeler ile paylaşır. Ayrıca tapu bilgileri ve harita servislerinin e-devletten de sunulduğu biliniyor. E-devletin sunduğu tek coğrafi hizmet olma özelliğini taşıyan bu sistemler, toplanmış olan tapu ve kadastro verilerini vatandaşlara sunuyor.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün parsel sorgulama için kurduğu sistem, ücretsiz hizmet veriyor. Başka bir parsel sorgulama sistemi de, il ve ilçe belediyelerinin kontrolü ile yapılan ada parsel sorgulama işlemidir.

Ada Parsel Sorgulama İşlemi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Ada parsel sorgulama işleminde, il ve ilçe belediyeleri birlikte çalışırlar, bu nedenle ada parsel sorgulama işlemi, bir bakıma ortak bir çalışma sonucu ortaya çıkar. Ada parsel sorgulama konularında önce ilçe belediye denetimi başlatır, daha sonra il belediyesinin devreye girmesiyle denetim işlemini il belediye yapar, daha sonra il belediyesi onaylaması ile ada parsel sorgulama işlemleri bitirilir. Ada parsel sorgulama için de internet üzerinden yapılan sorgulamalar herkes için ücretsizdir.

Parsel Sorgulama İşlemleri Adım Adım Nasıl Yapılır?

Herhangi bir amaçla ve herhangi bir kişi, kurum ve kuruluş tarafından bir arazi, ev, bahçe gibi taşınmaz mülk kontrolünü kolaylaştırmak ve bu işlemlere hız kazandırarak gayrimenkul sektörüne hız kazandırmak amacıyla, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü online olarak parsel sorgulama sistemini geliştirerek hizmete başlatmıştır.

Parsel sorgulama işlemini online olarak yapmak için ilk önce yapmamız gereken parselsorgu.tkgm.gov.tr adresine girmek. Daha sonra, satın alınması ve yatırım yapılması, imara açılması düşünülen parselin coğrafi bilgilerini adım adım girmemiz gerekiyor. İlk adımda söz konusu parselin bulunduğu il, daha sonra ilçe seçilmelidir. Gayrimenkulün bulunduğu mahalle de seçildikten sonra, ada hücresi veya varsa ada numarası seçilmelidir. Parsel seçimini de istediğimiz parsel için yaptıktan sonra, artık tek yapılması gereken sorgula kısmına tıklamak.

E-devlet üzerinden yapılan işlemlerde de kimlik doğrulama işlemleri ardından yine il, ilçe, köy, mahalle ve ada bilgilerini girerek parsel sorgulama işlemini tamamlayabiliriz.

Diğer Haberler

  1. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir dönemin adımlarını atıyoruz
  2. Beyoğlu'nda saldırgan şahıs otobüs şoförüne kaldırım taşı fırlattı
  3. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Türkiye'nin gündeminde erken seçim söz konusu değildir
  4. Alanya'da sağanak ve fırtına seraları vurdu!
  5. İzmir'de durduk yere kadına çelme takan şahsa esnaftan meydan dayağı!
  6. Adıyaman yağmura teslim oldu
  7. 3 ilde eğitime kar engeli! Açıklamalar art arda geldi
  8. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü
  9. Deprem açıklaması! Naci Görür o ilçeyi işaret etti: Bu fay hattı çok daha büyük deprem üretebilecek potansiyelde
  10. Bu çiçeği koparan yanıyor! Cezası 387 bin TL

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.