2016 KPSS başvuruları ne zaman sona eriyor? KPSS başvuruları nasıl yapılıyor?
Adayların dört gözle beklediği KPSS 2016 ortaöğretim ve önlisans kayıtları devam ediyor. Birçok kişinin heyecan ile beklediği başvurular nihayetinde başladı. KPSS 2016 ortaöğretim ve önlisans kayıtları ne zaman yapılıyor? KPSS 2016 ortaöğretim ve önlisans başvuruları nasıl yapılıyor? İşte detaylar...
Vatan Haber
Devlet memuru olmak için milyonlarca adayın yarıştığı sınav Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 2016 başvuruları devam ediyor. Çalışma şartlarının saatlerinden, izinlerinden ve rahatlığından kaynaklı olarak herkesin büyük ilgi gösterdiği KPSS başvuruları hangi tarihte son bulacak? KPSS 2016 başvuruları nasıl yapılacak? İşte ayrıntılar...
2016 KPSS BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ
KPSS BAŞVURU KOŞULLARI NELERDİR?
Sınava, ortaöğretim okullarından, ön lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak, sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde ortaöğretim / ön lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir. 2016-KPSS Lisans sınavına başvurular 17-31 Mart 2016 tarihlerinde alınmış olduğundan, 31 Mart 2016 tarihi ve öncesinde bir lisans diploması almaya hak kazanan adaylar, 2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans Sınavına başvuramazlar. Başvuru koşullarından herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, sınava alınmış olsalar bile bu sınav sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar.
2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans'a son başvuru tarihi olan 24 Ağustos 2016 tarihi itibariyle ön lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar, ortaöğretim düzeyinde sınava girmek için başvuramazlar.
Bir adayın hem 2016-KPSS Lisans'a hem de 2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans'a katılması mümkün değildir. 2016-KPSS Lisans Sınavına başvurmuş adayların 2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans sınavına da başvuru yapmaları mümkün olmayacak, bu adayların 2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans Sınavına başvuru yapmaları sistem tarafından engellenecektir.
KPSS BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?
KPSS başvurunuzu yapmak için yapmanız gereken 3 adım bulunmaktadır. Bunlar genel anlamda kaç oturuma girileceğinin belirlenmesi, sınav ücretinin ilgili bankalara yatırılması, başvuru yapılması olarak sıralanabilir.
Kaç oturuma girileceğinin belirlenmesi için B grubu, A grubu, Öğretmenlik, Din hizmetleri, Polislik bölümlerinden hangisiyle ilgilenildiğine göre değişiklik gösterir.
Girilecek oturum sayısı belirledikten sonra sınav ücretinin yatırılması gerekmektedir. Bunun için gireceğiniz toplam oturum sayısını 40 TL ile çarparak ortaya çıkan ücreti bankalara yatırmalısınız. Bunun için direk bankaya gitmeyi ya da internet bankacılığını kullanmayı tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda ÖSYM’nin sitesindeki Ödemeler kısmından kredi kartı ya da banka kartınızla da ödeme yapabilirsiniz.
Başvuru yapılması kısmında da bir kaç seçeneğiniz bulunmaktadır. Başvuru merkezine giderek bizzat başvurmayı, internet üzerinden online başvurmayı ya da posta ile başvuru yapmayı tercih edebilirsiniz. Aşağıda bağlantısını bulabileceğiniz ÖSYM sayfası üzerinden hem daha detaylı bilgi alabilir hem de başvurunuzu yapabilirsiniz.