Rusya, Dünya Kupası için ‘TEMA’sta!
.
Cannes’da açılan Mipim’de tanıtılan Tema İstanbul’a uluslararası yatırımcılar ilgi gösterdi. Projenin ortaklarına Rusya,Yunanistan ve Polonya’dan işbirliği teklifleri geldi.
Türkiye’nin en büyük karma projelerinden biri olan Halkalı Atakent’te inşa edilen Tema İstanbul, Mipim’de vitrine çıktı. Artaş-Öztaş-Mesa-Kantur ortaklığında hayata geçirilen Tema İstanbul, uluslararası yatırımcılardan yoğun ilgi gördü. Tema İstanbul Genel Müdürü Mesut Arslan, işbirliği talepleri aldıklarını söyledi. 2018 FIFA Dünya Futbol Şampiyonası’nın Rusya’nın Rostov kentinde düzenleneceğini hatırlatan Arslan, şunları söyledi: “Rostov Yatırım Ajansı CEO’sundan yatırımlarda işbirliği olanaklarını görüşme talebi aldık. Ayrıca, Yunanistan’dan Euro Bank bizimle görüşmek istedi. Plonya’dan işbirliği talepleri oldu. Bu görüşmelerde yapımcı, geliştirici veya yatrumcı olarak yer alabiliriz” diye konuştu. Kantur-Akdaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur, Avrupa’daki yatırımların büyüklüğünü görmek için buraya geldiklerini belirterek, şöyle konuştu: “Batı Avrupa’daki inşaat alanı anlamında ilk 200 yatırımı inceledik. En büyük proje 600 bin metrekareyle Hollanda’daki bir ofis projesiydi. İkincisi İtalya’da 486 bin metrekare büyüklüğünde endüstriyel yatırım projesiydi. Üçüncüsü 344 bin metrekare ile Almanya’daki karma bir projeydi. Tema İstanbul ise 1.5 milyon metrekare arazi üzerinde. Sadece konut etaplarının büyüklüğü 835 bin metrekare. Buna göre Avrupa’nın en büyük yatırımları arasında yer alıyoruz.”
Amaç satış değil Türkiye’yi tanıtmak
MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, Mipim’e yabancıya konut satmak gibi bir niyetle gelmediklerini, Türkiye’nin gayrimenkul sektöründe geldiği noktayı dünyaya göstermek istediklerini vurguladı. Tema İstanbul’un Türkiye’de ilk master plana sahip proje olduğunu hatırlatan Boysanoğlu, “Mipim’de dünyanın en ön plana çıkmış projeleri sergileniyor. Tüm bu projeler master planlarıyla birlikte fuarda yer alıyor. Tema İstanbul Avrupa’daki projelerle yarışacak düzeyde” dedi.Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ise “Ülke olarak iyi işler yapıyoruz ama bunları iyi bir şekilde tanıtamıyoruz. Pazarlama ve sunum konusunda eksik kaldık. Burada Bakanlık ve belediyelerin, odaların desteğine ihtiyaç var. Şehir ve ülke maketleriyle projeler daha iyi sunulmalı” diye konuştu. Çetinsaya, Türkiye’de gayrimenkul fiyatlarının düşmesinin mümkün olmadığının altını çizdi.