Her sokağa bir tahsilat ofisi
Oyakbank tüketicilerin faturalarını kolay ödeyebilmesi ve yetkisiz kuruluşlardan mağdur olmaması için “Her mahalleye bir tahsilat ofisi” projesi başlattı. Ofisler, Oyakbank’ın bayisi gibi çalışacak
VatandaŞlarIn zaman darlığı nedeniyle yöneldiği yetkisiz tahsilat ofislerinin giderek artması üzerine Oyakbank, “Her mahalleye bir tahsilat ofisi” sloganıyla, yeni bir projeyi hayata geçirdi. Yılbaşından bu yana İstanbul’un çeşitli semtlerinde bankanın belirlediği standartlara uygun olarak tasarlanan özel şubeler, her fatura için 95 YKr karşılığında vatandaşların çeşitli faturalarını Oyakbank güvencesiyle tahsil ediyor.
Konuyla ilgili konuşan Oyakbank Grup Müdürü Teoman Telatar, İstanbul’da dört büyük kurum ele alınırsa her ay tahsil edilmesi gereken yaklaşık 16 milyon civarında fatura bulunduğunu kaydederek, bankacılık sisteminin bu oranın yüzde 20’sini tahsil edebildiğini, ağırlığın kurumların kendi veznelerine kaldığını söyledi. Fatura tahsilatı konusunda piyasada özellikle 2-3 yıldır yetki almaksızın açılan özel işletmeler bulunduğuna işaret eden Telatar, bu müesseselerin tüketiciyi mağdur edebilecek uygulamalara neden olabildiğini belirtti.
İSKİ’yle anlaşma yapıldı
Telatar, İSKİ ile ortak bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade etti ve şunları söyledi: “Bu işi yapmak isteyen özel girişimciler, öncelikle İSKİ’ye başvuruyor. İSKİ de bize yönlendiriyor. Biz de öncelikle teminatlandırma, lokal ve kişi seçimini yapıp, uygun gördüğümüz adaylarla protokol imzalıyoruz. Kabul ettiklerimizden minimumu 75 bin YTL teminat alıyoruz. Daha sonra İSKİ’ye gönderiyoruz. İSKİ de bunlara yetki veriyor. 3 yıllık sözleşme yapıp fatura tahsil etmelerini sağlıyoruz.”
Yıl sonuna kadar
300 şube açılacak
Teoman Telatar, İstanbul’da açılan tahsilat şubesi sayısının yılbaşından bu yana 97’ye ulaştığını, yıl sonuna kadar da bu rakamı 300’e çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. İşlem sayısının her geçen ay arttığına işaret eden Telatar, “Mart’ta 60 bin, Nisan’da 150 bin, Mayıs’ta 300 bin adede ulaştık. Haziran beklentimiz 400-450 bini bulması yönünde. Gerçek bir ihtiyacı karşılıyoruz” diye konuştu. Telatar, ayrıca proje sayesinde 600-700 aileye ekmek kapısı açıldığını da kaydetti.