‘Gerilla’ yöntemiyle büyüyor
.
Arow Mağazacılığı bünyesinde bulunduran Denge Grup’un CEO’su Selim Taşkın, “İndirim değil, 1 alana 1 bedava gibi gerilla kampanyalar düzenleyerek rekabette fark yaratıyoruz” dedi.
AROW Mağazacılık, “Değişim ve Verimlilik Yönetimi” ile 2013 yılında metrekare başına birebir mağazalarda yüzde 33.4 arttırırken satış verimliliğini ise yüzde 21.5 arttırdı. 2014 hedefleri satışları yüzde 25 artırmak, 7 yeni mağaza açmak ve metrekare başına satış verimliliğini yüzde 25’e yükseltmek.
Güleryüz Primi, Mutlu Çalışan Primi gibi prim sistemleri oluşturan Arow, indirim yerine ‘gerilla yöntemi’ ile rekabet dönemini de başlattı. İlk uygulamayı Anneler Günü’nde deneyen Arow, son 3 güne kadar indirim yapmadı ama son 3 günde “1 alana 1 bedava” kampanyası yaptı. Bu yöntemle mağazalarda ürün kalmadı.
3 ayda bir bakım
Arow Mağazacılığı bünyesinde bulunduran Denge Grup’un CEO’su Selim Taşkın, içeride uyguladıkları ‘verimlilik yönetimi’ ve dışarıda uyguladıkları ‘indirim değil gerilla kampanyalar” ile Arow markasını verimli hale getirdiklerini ifade etti. Taşkın; Arow ve M.P. markalarına ek olarak Diwo, Masculine ve aile büyüklerinden birinden esinlenerek Hatuny diye markalar çıkardıklarını ve üst segmenti hedeflediklerini söyledi.
2014 yılının kolay bir yıl olmadığını ve bütün stratejilerini değiştirdiklerini anlatan Selim Taşkın, “Yeni bir döneme başlıyoruz. Üç ayda bir mağazada ücretsiz bakım hizmeti vereceğiz. Bu yeni de dönemi Diyarbakır’da açacağımız mağazada başlatıyoruz” değerlendirmesini yaptı.
Gençler marka elçisi oldu
AROW Mağazaları, gençlere ulaşmak için ‘marka elçisi’ projesini hayata geçirdi. Her üniversitede istekli öğrencilerden bir marka elçisi tayin eden Arow, öğrenciler vasıtasıyla hem Arow’u kampüslerde tanıtıyor hem de satış yapan öğrenciler prim+maaş yöntemiyle iş hayatına atılıyor. Selim Taşkın, “Marka elçisi projemiz ilk 3 üniversitede büyük başarıya ulaştı. Hedefimiz Türkiye genelinde tüm üniversitelere bunu yaymak” dedi.