Şampiy10
Magazin
Gündem

Fırtına mağduru araç sahiplerine ciddi uyarı!

Tüm Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED) Göçük Eğitim Koordinatörü Aşkın Önver, İstanbul'da dolu nedeniyle çok sayıda aracın zarar gördüğünü belirterek, "Oto sanayilerinde kuyruklar oluştu. Araç camları ve kaportada oluşan hasarların onarımı için kaliteli hizmet sunan ve bilinen firmaların tercih edilmesi gerekir. Acemi ve kötü malzeme kullanan, merdiven altı diye tabir edebileceğimiz iş yerleri araca daha fazla zarar verecektir." dedi.

ABONE OL
Vatan Haber

Önver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün İstanbul'da meydana gelen fırtına ve dolu sonrası çok sayıda aracın zarar görmesi üzerine araç sahiplerine uyarılarda bulundu.

Özellikle dolu nedeniyle çok sayıda aracın zarar gördüğünü anımsatan Önver, şunları kaydetti:

"Zarar nedeniyle oto sanayilerinde kuyruklar oluştu. Araç camları ve kaportada oluşan hasarların onarımı için kaliteli hizmet sunan ve bilinen firmaların tercih edilmesi gerekir. Acemi ve kötü malzeme kullanan, merdiven altı diye tabir edebileceğimiz iş yerleri araca daha fazla zarar verecektir. Vatandaşlarımız, otomobillerini tamire götürürken ucuzluğa değil, kaliteye baksınlar. Aksi takdirde daha büyük masraflarla karşılaşabilirler."

"Yeni yöntemle daha ucuz ve kısa sürede tamir mümkün"

Aşkın Önver, dolu sonrası araçlarda meydana gelen kaporta hasarlarının, aracın ikinci el değerini düşürmeyen "boyasız göçük düzeltme yöntemi" ile kolaylıkla onarılabileceğini ifade etti.

Özellikle kaportada oluşan hasarların, bu yöntemle daha hızlı ve ucuz tamir edilebildiğini dile getiren Önver, şöyle devam etti:

"Parça değişimi ve boya işlemi yapılmadan gerçekleştirilen göçük düzeltme işlemiyle aracın ikinci el değeri de düşmüyor. PDR dediğimiz bu sistem iki şekilde uygulanıyor. Bunlardan birincisi göçük bulunan bölgeye farklı boy ve şekillerdeki çubuk aparatlarla arkadan ulaşıp dışarı doğru bastırılarak yapılan işlemler. İkincisi ise arkasına ulaşılamayan göçük bölgelerin boyaya zarar vermeyen yapışkanlı ekipmanlarla çekilerek düzeltilmesi işlemleridir."

Önver, pek çok firmanın artık bu sistemi tercih etmeye başladığını anlatarak, "Klasik süreçte aracın hasar tespiti, sigorta ihbarı, eksper incelemesi, sigorta dosya açılması, sigorta onayı, servisteki yoğunluğa göre aracın onarım programına alınışı, kaporta işlemi ve boya işlemi minimum 20 gün gibi bir sürece denk geliyor. Sonrasında sigortadan ödenme süreci başlıyor. O da 25 ila 45 gün arasında değişiyor. Oysa bu sistemle aynı gün içerisinde hasarları düzeltmek mümkün." şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

  1. Toplu ulaşımda yeni dönem! Taksi, dolmuş ve otobüslerde zorunlu olacak
  2. Fenomenlerin yasa dışı haksız kazançları mercek altında
  3. SPK'dan 49 internet sitesine kapatma talebi
  4. Bakan Şimşek'ten "Vergi borçları siliniyor" iddiasına yanıt
  5. Haluk Bayraktar güzel haberi Hırvatistan'da açıkladı: Tarihi bir gün daha yaşıyoruz
  6. Merkez Bankası rezervleri açıklandı
  7. Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
  8. Rekabet Kurulu'ndan Mastercard ve Visa'ya soruşturma
  9. Bitcoin ilk kez bu fiyatın üstüne çıktı!
  10. Altın stabil duruşuna devam ediyor! Yatırımcı bekleme moduna geçti

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.