Şampiy10
Magazin
Gündem

Bir Türk, bir Amerikalı ve bir İtalyan’la büyüyecek!

Ece; İtalyan ISVEA’yı aldı, 200 yıl önce ABD’de kurulan Ideal Standard ile ortak şirket kurdu. Şimdi 3 markayla üretim ve ihracatı artırıp banyonun her segmentine girecek

ABONE OL
NECLA DALAN / VATAN

Türkiye’de en çok vitrifiye seramik ürünleri ihraç eden ikinci firmasına sahip Ece Holding, sektörde üç koldan büyüme planları yapıyor. Ece Banyo markasıyla sektörün önde gelen gruplarından olan Ece, geçen yıl 63 yıllık İtalyan vitrifiye seramik ve banyo mobilyaları markası ISVEA’yı tüm hakları ile satın aldı. Şubat ayı başında ise Türkiye’deki tek yetkili dağıtıcısı olduğu, 200 yıllık geçmişe sahip dünyanın lider banyo ürünleri firması Ideal Standard International ile yüzde 50/50 ortaklı Ideal Standard Yapı Malzemeleri A.Ş.’yi kurdu. Artık Türkiye’de Ideal Standard ve Jado’nun tüm faaliyetleri yeni kurulan bu şirket tarafından yürütülecek. Ece, hem yurt içi hem yurt dışı için ideal Standard ürünleri üretecek hem de markanın ürünlerini ithal edecek. Hedef bu ortaklıkla lüks segmentte lider olmak.

150 bin ürün gidecek

Bu arada grubun yıllık 1 milyon 650 bin adet olan üretimi de 2 milyonun üzerine çıkarılacak. Ideal Standard Türkiye’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’luğunu da üstlenen Ece Holding’in patronu Erdem Çenesiz, “Banyoda 3 şirketimiz ve 3 markamız var. Ece hem üretici hem dağıtıcı. ISVEA üretim gücümüzle İtalyan tasarımını tüketicinin beğenisine sunuyor. Ideal Standard ise dünyanın en köklü markalarından...Bu 3 markamızla pazarın farklı segmentlerini domine eden bir yapı oluşturmak istiyoruz. Banyoda her segmentte yer almak istiyoruz” dedi. Ideal Standard için fason üretim yapacaklarını kaydeden Çenesiz, bu işbirliğinin özellikle ihracat ayağında kendilerine avantaj sağlayacağını vurguladı. Çenesiz, şöyle devam etti:

İhracatta ajantaj olur

“Distribitör olarak 2007’den bu yana Ideal Standard’ı Türk tüketicisi ile tanıştırıyoruz. 2007’den günümüze ısınma turları atıyorduk, artık yarışa çıkıyoruz. Bu işbirliği ihracat özelinde bize güç katacak. Ece olarak mal vereceğiz, İdeal Standard’a fason üretim yapacağız. Yıllık 150 binin üzerinde klozet ve lavabo serileri göndereceğiz. Biraz da banyo dolabı yollayacağız. Ideal Standard lüks segmente hitap ediyor. Biz de bu segmentte pazar payımızı artıracağız. 2019 yılında yıllık 100 milyon TL’lik ciro hedefini aşacağımıza inanıyorum. “

Seramik batarya kartuşu ve kanalsız klozetin mucidi

1875 yılında ABD’de kurulan Ideal Standard; banyo ve mutfak armatürlerinden vitrifiye seramik ürünlerine, duş sistemlerinden banyo mobilyasına kadar tüm banyo ekipmanlarında hizmet veriyor. Avrupa’da 15 üretim tesisi olan şirketin 18 bin çalışanı bulunuyor. 1.500 patenti olan şirket, bataryalardaki seramik kartuşu ve sektörde Rimless olarak adlandırılan kanalsız klozetin mucidi. Şirketin dünyada 7 mükemmelik ofisi var ve bu ofislerde 140 mühendis çalışıyor. Yeşil üretim ve çevreci çalışmalara Türkiye’de de hız vermeyi planlıyor.

Yenileme 7-8 yıla kadar indi

TÜRKİYE’de banyo tercihlerinin değiştiğini ve yenileme süresinin 7-8 yıla indiğini anlatan Erdem Çenesiz, şöyle devam etti: “Eskiden değişim akla gelmezdi ama değişen yaşam alışkanlıkları, gelir seviyelerindeki değişim, trendler insanların banyo tercihlerine de yansıdı. Artık asma klozetler, dolap üzeri lavabolar tercih ediliyor. Yenileme süresinin 5-6 yıla inmesini öngörüyoruz ki bu da pazarı büyütecek. Yeni inşaat projeleri ve kentsel dönüşüm de pazara olumlu yansıyor.

Diğer Haberler

  1. Toplu ulaşımda yeni dönem! Taksi, dolmuş ve otobüslerde zorunlu olacak
  2. Fenomenlerin yasa dışı haksız kazançları mercek altında
  3. SPK'dan 49 internet sitesine kapatma talebi
  4. Bakan Şimşek'ten "Vergi borçları siliniyor" iddiasına yanıt
  5. Haluk Bayraktar güzel haberi Hırvatistan'da açıkladı: Tarihi bir gün daha yaşıyoruz
  6. Merkez Bankası rezervleri açıklandı
  7. Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
  8. Rekabet Kurulu'ndan Mastercard ve Visa'ya soruşturma
  9. Bitcoin ilk kez bu fiyatın üstüne çıktı!
  10. Altın stabil duruşuna devam ediyor! Yatırımcı bekleme moduna geçti

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.