Şampiy10
Magazin
Gündem

Corona virüste heyecanlandıran gelişme! Tarih verildi...

ABD'li ilaç devi, insanlar üzerinde denenen ilacın kullanımı için tarih verdi. İngiltere, İtalya, Hindistan ve Çin'den peş peşe umut verici açıklamalar geldi. Dr. Fauci ise, üç ayrı aşıya Washington yönetiminin para verileceğini belirterek çalışmaların çok iyi ilerlediğini söyledi.

ABONE OL
Vatan Haber

Yeryüzünde corona virüse yakalananların sayısı 7,5 milyona yaklaştı, 420 bin insan Covid-19 nedeniyle öldü. Tüm dünya, salgının önüne geçebilecek aşı veya ilacın piyasaya sürülmesini bekliyor.

Amerikan ilaç devi Eli Lilly, test edilen iki antikor tedavisinde her şey yolunda giderse Covid-19'a karşı tasarladıkları ilacın Eylül ayında kullanıma hazır olabileceğini açıkladı.

Şirketin Baş Bilim Yetkilisi Daniel Skovronsky, Reuters haber ajansına verdiği mülakatta ayrıca, önümüzdeki haftalarda, insanlar üzerinde klinik deneylere başlayabilecek üçüncü bir antikor tedavisi üzerinde de çalıştıklarını anlattı.

Lily, iki deneysel tedavsinde insanlar üzerinde denemelere başlamıştı. Sözkonusu ilaçlar, kaner tedavisi, iltihaplı romatizma ve diğer hastalıklarda yoğun bir şekilde kullanılan biyoteknoloji ilaçlarına ait monklonal antikor sınıfından. Covid-19'a karşı özel geliştirilen bir monoklonal antior ilacının, şu anda test edilen mevcut ilaçlara karşı daha etkili olması bekleniyor.

İngiltere’de Birmingham ve Oxford üniversitelerinden araştırmacıların başlattığı CATALYST adı verilen klinik denemede ise, test edilen ilaçlardan biri, Izana Bioscience firmasının ürettiği insan antikoru namilumab. Romatoid artrit yani eklem romatizmasını ve omurgayı etkileyen bir romatizma türü olan ankilozan spondiliti tedavi etmek üzere tasarlanan namilumabın bu hastalıklarla ilgili son aşama klinik denemeleri hala sürüyor.

Bu ilaç, corona virüs hastalarının akciğerlerinde aşırı ve tehlikeli bir enflamasyona yol açan GM-CSF adlı sitokini hedef alıyor. Corona virüsüne karşı etkili olabileceği düşünülen namilumab, İtalya’da da test ediliyor.

CATALYST denemesinde yer alan ikinci ilaçsa İngiliz Celltrion firmasının geliştirdiği Infliximab (CT-P13). Anti-TNF yani anti-tümör nekroz faktörü ilacı olan Infliximab, romatoid artrit ve hassas bağırsak sendromu dahil sekiz bağışıklık sistemi hastalığının tedavisinde kullanılıyor.

Klinik denemeleri yürüten ekibin Birmingham Üniversitesi’ndeki liderlerinden Ben Fisher, "Antienflamatuar ilaçların, ağır Corona virüsü enfeksiyonlarıyla bağlantılı olan sitokin fırtınasını önlemekte çok kritik bir rol oynadığını gösteren kanıtlar var. CATALYST çalışmasında, bu tip ilaçların tek bir dozunun, hastaneye kaldırılan Corona virüsü hastalarının durumunun hızla ağırlaşarak yoğun bakıma alınmalarını ve suni solunuma bağlanmalarını önleyebileceğini göstermeyi umuyoruz" diyor.

Diğer Haberler

  1. SPK bir şirketin daha halka arzına onay verdi
  2. Yoğun bakımda iğrenç istismar! Kapıyı açan hemşire gördü
  3. Batalıkta can pazarı
  4. Bakan Dönmez'den Isparta'daki elektrik kesintisi ile ilgili açıklama
  5. Avrupa’da 5 ülkede son 24 saatte 1 milyondan fazla vaka!
  6. Japonya'da son 15 aydır ilk kez Kovid-19'dan ölen olmadı
  7. ABD'de son 24 saatte koronadan 2 bin 236 kişi hayatını kaybetti
  8. Karantina kuralları ihlal ediliyor! 300 binden fazla kişi...
  9. Filistin'de yeni tedbirler alındı
  10. Meksika'da Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 265 bini aştı

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.