Şampiy10
Magazin
Gündem

Prof. Dr. Eraslan: Yerli anlık mesajlaşma uygulamalarına ilgi arttı

SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, WhatsApp'ın yeni gizlilik ilkeleri sonrası yerli anlık mesajlaşma uygulamalarına olan ilginin 3'te 1 oranında arttığını belirtti.

ABONE OL
AA

Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Derneği (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurt dışı kaynaklı anlık mesajlaşma uygulamalarındaki gizlilik ihlallerinin yerli yazılımlara geçmek için bir fırsat olduğunu söyledi.

Başta BİP olmak üzere yerli uygulamalara ilginin arttığını ifade eden Eraslan, "BİP uygulaması ile HAVELSAN ve NETAŞ'ın yaptığı uygulamalar var. Bunların tamamı ilgi çekmeye başladı. Daha önce yapmadıkları kadar reklamı yapılmaya başlandı ve kullanıcı edindiler. Yerli markalara olan ilginin 3'te 1 oranında arttığını biliyoruz. Yerli markalar görünürlüklerini artırmalı ve kendi özelliklerini tanıtmalı ki küresel devlerle mücadele edebilsinler." diye konuştu.

BİP'in Azerbaycan'da yoğun şekilde kullanıldığını aktaran Eraslan, "Türkiye'de de son haftalarda çok yoğun bir skor elde ettiğini görüyoruz. Ancak kendilerini çok iyi tanıtmaları lazım." dedi.

Eraslan, Türk yazılımcıları taleplere uygun uygulamalar geliştirerek yerli kullanımı artırmaları gerektiğini söyledi.

SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, şöyle devam etti:

"Bizim 25 bin kişi üzerinde yaptığımız 'WhatsApp Sapiens' araştırmamız oldu. Türkiye'deki tekil anlamda en büyük araştırmayla 'WhatsApp İnsanı'nı araştırdık. İnsanlara niye WhatsApp'ı kullandıklarını sorduk. İlk cevap 'ücretsiz olduğu için' oldu. Demek ki anlık mesajlaşma araçları ilk olarak ücretsiz olacak. İkincisi kullanımı basit olduğu ve süreç içerisinde bilgi, belge ve dokümantasyon iletmede kolaylık sağladığı için tercih ediliyor. En önemlisi de yaygın olduğu için.

Yerli araçların tamamı bu 4 skala üzerinden yürümeli ve buna göre hareket etmeli. Aksi takdirde bu refleks azaldığı zaman yine tekrar eski tersine göç mümkün olabilir. Büyük bir fırsat yakaladılar, çok ciddi reklamlarla elde edemeyecekleri kadar kullanıcı aldılar. Onları orada korumak için de söylediğim 4 öğenin çok net olarak işletilmesi gerekmektedir."

Diğer Haberler

  1. Ulaşımda Yapay Zeka Yarışması’na başvurular devam ediyor
  2. “Çip Tasarım Yarışması” bu yıl üçüncü kez düzenleniyor
  3. NASA’da Türk imzası atmak için çalışıyorlar
  4. Tl İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Tl İşareti Nasıl Yapılır?
  5. Küçüktür İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Küçüktür İşareti Nasıl Yapılır?
  6. Çift Yarık Deneyi Nedir? Çift Yarık Deneyi Ne Zaman Yapıldı, Bize Ne Anlatıyor?
  7. Cgı Nedir, Açılımı Ne Demek? Sinemada Cgı Ne İşe Yarar?
  8. Car Play Nedir, Ne İşe Yarar? Car Play Nasıl Kullanılır?
  9. Antimalware Service Executable Nedir, Neden Olur? Antimalware Service Executable Kapatılmalı Mı?
  10. Amper Nedir, Ne İşe Yarar? Amper Formulü, Birimi Nedir?

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.