Şampiy10
Magazin
Gündem

Masaüstü Android telefon GrandStream GXV3240 incleme

Cep telefonlarından sonra masaüstü telefonlarımız da akıllanıyor!

ABONE OL
Vatan Haber

Android işletim sistemi açık kaynak kod ve ücretsiz olmasından dolayı birçok alanda kullanılıyor. İlk Android telefon HTC G1'in 2008 yılının Ekim ayında piyasaya çıkmasıyla birlikte her geçen gün popüleritesi ve kullanım oranı atan Android işletim sistmeinin son yıllarda; yazıcılarda, televizyonlarda, çamaşır makinelerinde, buzdolaplarında bile kullanılmaya başladığını görmekteyiz.

Akıllı telefonlar günün her anında bizimle ve bu cihazlar hayatlarımızı her alanda kolaylaştırıyor. Bu bağlamda GrandStream firması da Android işletim sistemine sahip yeni nesil masaüstü telefonu GXV3240'ı satışa sundu.

GrandStream GXV3240 özellikleri ile bizleri gerçekten şaşırtan bir ürün oldu. GrandStream GXV3240 ile yapabilecekleriniz açıkçası tamamen sizin hayal gücünüzle alakalı gibi görünüyor; lakin bir masaüstü telefondan beklenmeyecek yetenekleriyle öne çıkan GrandStream GXV3240'a özellikle farklı lokasyonlarda iş yapan şirketlerin oldukça ilgi göstereceğini düşünmekteyiz.

GrandStream GXV3240 tasarım ve malzeme kalitesi açısından oldukça başarılı bir ürün. Özellikle ofislerde oldukça şık bir görünüm sağlayacağını düşünmekteyiz.

GrandStream GXV3240'ın bir çok giriş çıkış portu bulunuyor. Bunlar telefonun arkasında, yan tarafında ve üstünde bulunuyor. Ethernet, ahize, güç girişi ve EXT port'un girişleri arka kısma gizlenmiş.

SD Kart ve HDMI girişleri ise telefonun yan tarafında bulunuyor.

Telefonun üst kısmında ise USB Portu ve kameranın açısını ayarlayabileceğiniz mekanik tekerlek bulunuyor.

Telefonun isterseniz masüstünde isterseniz de duvarda kullanabiliyorsunuz. Kutu içinden çıkan apartlar sayesinde bu işlemler çok kolay bir biçimde halledilebiliyor.

GrandStream GXV3240'ı pirize takıyoruz ve cihaz hemen açılıyor. Karşımıza alışık olduğumuz Android arayüzü geliyor. Saf Android işletim sistemi ile çalışan GXV3240'ın akıcılık anlamında oldukça yeterli olduğunu söylemeliyiz. Sonuçta bunun bir masaüstü telefon olduğunu unutmamak ve amacının sadece iletişim kurmak olduğunu hatırlatalım. Tüm bunlara rağmen yaptığımız sayfa açma testinde web tarayıcısının ortalamanın üstünde olduğunu belirtelim.

Ürün açıldıktan sonra ayarlar "settings" kısmına girin ve ana seçenekler içinde "Languge" sekemsine tıklayarak telefonun dilini öncelikle Türkçe'ye çevirin.

Tüm bu işlemlerden sonra GrandStream GXV3240'ı internete bağlanmamız gerekiyor. Telefonun Wi-Fi modu var ama bu tarz ürünlerle video görüşme, video konferans gibi etkinlikler yapacaksanız mutlaka kablo ile bağlantı yapmanızı öneririz. Kablo baplantısı sayesinde sinyal azalması gibi durumlarla karşı karşıya kalmazsıız. Ayarlar sçeneğine tıkladıktan sonra "Wireless&Network" sekmesinden ayarlarınızı yapabilirsiniz.

Tüm bu işlemlerden sonra bu cihazla yapabileceklerinizi anlatalım. Öncelikle bu ürün ile hem IP araması hemde internet üzerinden 3.parti yazılımlar ile görüşme yapabiliyorsunuz. Biz GrandStream GXV3240 ile Hangouts ve Skype aramaları yaptık. Bu denemelerimizin tek kelimeyle kusursuz olduğunu söylemeliyiz. Gecikme, yankılı ses gibi internet aramalarında sıkça görülen hataların hiçbirini bu üründe yaşamadık.

GrandStream GXV3240'ı açtıktan sonra yine ayarlar seçeneğinden "Hesaplar" sekmesine tıkladık ve Google Hesabımızı telefona yükledik. Böylece tüm rehberimiz telefona aktarıldı. GrandStream GXV3240'ın kendi hafızasına 1000 adet kişi kaydı yapabildiğini de bu bağlamda tekrar hatırlatalım.

"GS Market" (kendi marketi) girerek Google Play uygulamasını indirdik ve 3.parti uygulamalar; Hangouts ve Skype'yi telefonumuza yükledik.

Hangouts'ı yükledikten sonra sistem bunun bir dock telefon olduğunu anladı ve bize Google Hangouts çeviriciyiyi yüklemek ister misiniz? diye soru ve bizde yükledik. Skype'de de olan bu özellik sayesinde sabit hatları da internet üzerinden ücretsiz arayabiliyorsunuz. Özellikle yurtdışı ile çalışan firmaların bu tarz özelliklere oldukça önem veridğini tahmin edebilirsiniz.

GrandStream GXV3240 ile önce Genel Yayın Yönetmenimiz Sayın Yusuf Uçar'ı aradık ve hem görüntü hem de ses kalitesi ile öne çıkan oldukça güzel bir görüşme yaptık. Bu arada kendisini tatil gününde rahatsız ettiğimiz için özür dileriz.

GrandStream GXV3240'ın bir diğer telefonla görüşme yöntemi ise IP görüşme olarak adlandırılıyor ve bu şekilde 3 adet video, 5 adette sesli konferans yapabiliyorsunuz. Özellikle mesafe gerktiren işlerin halledilebilmesi ve farklı lokasyonda yaşayan kullanıcıların birbirleriyle belli güvenlik protokolleri çerçevesinde görüşebilemeleri için oldukça önemli bir özellik olduğunu söylemeliyiz. Kullanıcılar görüşmelerini yaparken ekrandaki görüntüyü HDMI ile televizyona yada projeksiyona aktarabilmektedirler.

Bunun şirketler, hastaneler ya da büyük depolar gibi yerlerde oldukça işe yarayacağıı düşünmekteyiz.

GrandStream GXV3240'ın bir diğer telefon arama özelliği ise Bluetooth ile cep telfeonunzun eşleştirlmesi ile oluyor. Bu mod için Android cep telefonunuzu ve GXV3240'ı birbirleriyle eşleştiriyorsunuz ve ekranda telefonun bağlandığı ile ilgili arayüz oluşturuluyor ve BT Account seçeneği arama seçeneklerine ekleniyor.

Telefonun ahizesini kaldırdığınızda yada diafonu açtığınızda numarayı çevirmeden önce yan tarafta hangi şekilde arama yapmak istediğinizi seçebiliyorsunuz ve aramaları direkt o moddan yapabiliyorsunuz. Gerçekten çok kolay ve oldukça iyi düşünülmüş bir ayrıntı.

GrandStream GXV3240'ın arayüzü olduça sade ve anlaşılabilir bir şekilde dizayn edildiğini görmekteyiz. Gereksiz uygulamalar ile cihazın ağırlaşmasının önüne geçilmiş ve müşterilerinin oldukça stabil bir kullanıcı deneyimi yaşamasını sağlanmış. Arayüze ait fotoğrafları aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Ayarlar Menüsü:

Hafızanın 1 GB olduğunu görmekteyiz fakat ürünün hafızası daha önce de dediğimiz gibi SD kart ile arttırılabilmekte.

Ayarlar menüsünde "Hesaplar&Account data Sync" sekmesine girdiğinizde farklı kullanıcıların telefonla farklı işlevler yapabilmesi sağlanıyor.

Wireless Network ayarlarının alt kısmında ileri data ayarları yer alıyor. Burandan Proxy ve Port ayarlarınızı yaparak IP görüşmeler yapmaya başlayabilirsiniz.

GrandStream GXV3240 masaüstü bir ürün olduğu için takvim uygulamasına öze gösterildiğini ve bu ürün için özelleştirildiğini görmekteyiz. Bu takvimi bir ajanda olarak kullanabilrisiniz.

Telefonla konuşurken ya da video görüşme yaparken bunları kayıt altına almak isterseniz "Recorder" özelliğini kullanabilirsiniz.

Ürünü kullanmadığınız zamanlarda farklı fotoğraflar ile oluştuırulan bir ekran koruyucu sizleri karşılıyor. Bu özelliği istediğiniz aralıkla ve istediğiniz şekilde Ekran Ayarları seçeneğinden ayarlamaktasınız.






Ürünün Android işletim sistemine sahip olduğunu belirttik. Telefonda Android 4.2.2 kullanılıyor ve bu cihaza yen, Android güncellemesi gelmesini açıkçası biz beklemiyoruz. Telefonda 1 GB Rom 256 MB bellek bulunuyor.

Sonuç:

GrandStream GXV3240 son kullanıcılardan daha çok şirketler için yapılmış bir ürün olarak göze çarpıyor. Son kullanıcların da kullanabileceği havalı bir ürün ama bu ürünün asıl hedef kitlesinin farklı lokasyonlarda bulunan ama aynı işi yapan insanlar olduğunu düşünüyoruz.

GrandStream GXV3240 yazılımı ve donanımı ile hedef kitlenin tam aradığı bir ürün. Yurtdışında ki satış fiyatının ülkemizde satılan "akılsız" dock telefonlarla hemen hemen aynı olduğunu görmekteyiz. Umarız o fiyatlara benzer fiyatlarla bu ürün ülkemiz pazarında yer alır.

Sizde şirketinizde uzun mesafeli aramalar yapıyor ve bunların kaliteli bir şekilde olmasını istiyorsanız GrandStream GXV3240'ı mutlaka değerlendirmelisiniz. HD ses, 4,3 inç ekranı, bağlanılabilirlik seçenekleri ile bu ürün son zamanlarda incelediğimiz en innovatif ürün oldu...



KAYNAK : Teknolojioku.com - Masaüstü Android telefon GrandStream GXV3240 incleme

YouTube Materyal Tasarımı'na kavuştu

Diğer Haberler

  1. Ulaşımda Yapay Zeka Yarışması’na başvurular devam ediyor
  2. “Çip Tasarım Yarışması” bu yıl üçüncü kez düzenleniyor
  3. NASA’da Türk imzası atmak için çalışıyorlar
  4. Tl İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Tl İşareti Nasıl Yapılır?
  5. Küçüktür İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Küçüktür İşareti Nasıl Yapılır?
  6. Çift Yarık Deneyi Nedir? Çift Yarık Deneyi Ne Zaman Yapıldı, Bize Ne Anlatıyor?
  7. Cgı Nedir, Açılımı Ne Demek? Sinemada Cgı Ne İşe Yarar?
  8. Car Play Nedir, Ne İşe Yarar? Car Play Nasıl Kullanılır?
  9. Antimalware Service Executable Nedir, Neden Olur? Antimalware Service Executable Kapatılmalı Mı?
  10. Amper Nedir, Ne İşe Yarar? Amper Formulü, Birimi Nedir?

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.