Şampiy10
Magazin
Gündem

"Kullanıcıların yüzde 37'si internette korunmayı bilmiyor"

Rusya merkezli güvenlik şirketi Kaspersky Lab, Türkiyedeki kullanıcıların yaklaşık üçte biri olmak üzere yüzde 37'sinin internette gizliliklerini nasıl koruyacağını bilmediğini duyurdu.

ABONE OL
DHA

Kaspersky Laba göre internette daha az görülür olmak için çaba gösterip bunda başarısız olmak, gizlilik tükenişi adı verilen bir duruma yol açıyor. Gizlilik tükenişi, üçüncü tarafların kişilerin kişisel bilgilerinden yararlandığına ve kullanıcıları buna direnç göstermenin anlamsız olduğuna inandırmalarıyla gelişiyor. Araştırmaya göre Türkiyede kullanıcıların yüzde 37'si internette gizliliklerini nasıl koruyacağını bilmiyor ve yüzde 13ü de gizliliklerini artırmayla ilgilenmediklerini söylüyor.

Kaspersky Labin araştırmasına göre Türkiyedeki kullanıcıların yüzde 16sı kendileri veya aileleri hakkındaki herkese açık olmaması gereken özel bilgilere internette rastlarken, 18 yaş altındakiler için de bu oran META (Orta Doğu, Türkiye ve Afrika) bölgesinde yüzde 20'ye ulaşıyor.

Gizlilik konusunda hissedilen bu çaresizliğin insanların internet üzerindeki davranışlarını da etkilediğine dikkat çeken Kaspersky Lab araştırması, Türkiyede kullanıcıların yüzde 11inin cihazlarından internete girerken gizliliklerini korumaya yarayan, tarayıcı geçmişini düzenli temizlemek veya çevrim içi takip özelliklerini engelleyen özel eklentiler kurmak gibi önlemler almadığını belirtiyor.

Kaspersky Lab Tüketici Ürünleri Pazarlama Müdürü Marina Titova konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

Veri sızıntılarındaki artışla birlikte kişisel verileri yönetmenin de giderek zorlaşması, tüketicilerin kontrolü kaybettiklerini hissetmelerine ve dijital gizlilik konusunu düşünmekten bıkmalarına neden oluyor. Bu sorunu ortadan kaldıracak sihirli bir çözüm bulunmasa da riski azaltmak için birçok yol mevcut. Temel dijital hijyen ile başlayan bu süreç dijital gizliliği sağlamaya yardımcı olan gelişmiş araç ve teknolojilerin kullanılmasına kadar uzanıyor.

Diğer Haberler

  1. Ulaşımda Yapay Zeka Yarışması’na başvurular devam ediyor
  2. “Çip Tasarım Yarışması” bu yıl üçüncü kez düzenleniyor
  3. NASA’da Türk imzası atmak için çalışıyorlar
  4. Tl İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Tl İşareti Nasıl Yapılır?
  5. Küçüktür İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Küçüktür İşareti Nasıl Yapılır?
  6. Çift Yarık Deneyi Nedir? Çift Yarık Deneyi Ne Zaman Yapıldı, Bize Ne Anlatıyor?
  7. Cgı Nedir, Açılımı Ne Demek? Sinemada Cgı Ne İşe Yarar?
  8. Car Play Nedir, Ne İşe Yarar? Car Play Nasıl Kullanılır?
  9. Antimalware Service Executable Nedir, Neden Olur? Antimalware Service Executable Kapatılmalı Mı?
  10. Amper Nedir, Ne İşe Yarar? Amper Formulü, Birimi Nedir?

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.