Şampiy10
Magazin
Gündem

E-Defter ile Türkiye kazanacak

E-Fatura mükellefi olan 19.380 firmaya E-Defter tutma ve E-Fatura uygulamasına dahil olma zorunluluğu getirildi.

ABONE OL
Vatan Haber

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile şirketlere 01 Ocak 2015 tarihinden itibaren elektronik defter tutma zorunluluğu getirildi. TÜRKKEP, hızlı, güvenli ve tasarruflu E-Fatura ve kurumlar için büyük öneme sahip olacak yasal geçerli E-Saklama uygulamalarını bir arada sunan tek kurum konumunda. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından onaylanmış E-Defter çözümüyle güvenilir, kolay ve sorunsuz hizmet sunan TÜRKKEP, şirketlerin operasyon maliyetlerini azaltmayı hedefliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yetkilendirilen TÜRKKEP, hem KEP, hem E-Fatura, hem de E-Defter Sağlayıcılığı yetkisine sahip tek kurum olması nedeniyle firmaların tüm elektronik süreçlerine uyumlu bir E-Defter hizmeti sunuyor.

Tüm platformları destekleyen kullanıcı dostu E-Defter hizmeti

E-Defter uygulaması ile defterlerin kâğıt halinde basılması ve saklanması gibi maliyetli işlemlerin elektronik ortamda çok daha kolay ve düşük maliyetle gerçekleşebileceğini söyleyen TÜRKKEP Genel Müdürü Yüksel Samast, “Tüm ERP ve kaynak sistemleri ile entegre çalışabilen TÜRKKEP E-Defter hizmeti, AS400, IBM mainframe, Linux, Unix, Windows gibi tüm platformları desteklemektedir. Mevzuat değişikliklerine kolaylıkla uyum sağlayabilen mimariye sahip E-Defter çözümümüz, kullanıcı dostu arayüzü sayesinde kolay kullanım olanağı sunmaktadır. Tüm entegrasyon yöntemlerini destekleyen çözümümüz, defter ve onaylı berat dosyalarının arşivlenmesini de mümkün kılmaktadır. E-Defter uygulamasının ülke ekonomisine yılda 500 milyon TL tasarruf sağlayacağını öngörmekteyiz.” dedi.

E-Defter çözümüyle bütünleşik, yasal güvenli E-Saklama hizmeti de sunuluyor

Sahip oldukları uluslararası KEP standartları sayesinde E-Defter süreçlerini yüksek doğruluk ve güvenlik standartlarında yönettiklerine değinen Samast, konu hakkında şu bilgileri verdi: “Elektronik defterler, istenildiğinde ibraz edilmek üzere ilgili beratları ile birlikte muhafaza edilmek zorundadır. Elektronik defterler ve beratlar, mükelleflerin kendilerine ait bilgi işlem sistemlerinde muhafaza edilmelidir. Felaket yedeklemesi açısından arşivleme işleminin Türkiye sınırları içerisinde ve Türkiye Cumhuriyeti kanunlarının geçerli olduğu yerlerde yapılması zorunludur. TÜRKKEP, Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafından yetkilendirilmiş bir güven kurumu olarak, E-Defter çözümüyle bütünleşik, yasal güvenli arşiv hizmetleri sunmaktadır. Verileri yasal güvenli şekilde arşivleyebilmekteyiz. Yenilikçi ve yetkin ekibimiz, E-Defter entegrasyonunuzu hızlı ve hatasız bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. Ayrıca 7/24 destek hizmetlerimizle müşterilerimize kesintisiz servis sağlayabilmekteyiz.”

E-Defter çözümü, yüzde 50 ila yüzde 90 arasında tasarruf sağlıyor

Ülkemizin e-dönüşüm ve e-devlet çalışmalarına katkı sağlayan öncü bir kuruluş olan TÜRKKEP’in Kayıtlı Elektronik Posta, E-Fatura, E-Tebligat, E-Saklama, E-İmza ve E-Defter gibi yasal düzenlemeleri yapılmış hizmetlerin tümünü müşterilerine doğrudan ve yerinde sağlayabilen, ülkemizin ilk ve tek hizmet sağlayıcısı olduğuna dikkat çeken Samast, “Bu hizmetler ile ilgili yasal mevzuata ve uluslararası standartlara (ETSI TS 102 640, ISO 27001, ISO 27031, BS 10012, ISO 14001 ve ISO 9001) uyumlu bir güven kurumudur. E-Defter çözümümüz ile müşterilerimizin noter tasdik, muhasebe, kırtasiye masraflarını minimuma indirmelerini sağlamaktayız. Türkiye’de bir firmanın defter maliyeti ortalama 800 TL’den başlamakta ve 500 bin TL’ye kadar ulaşmaktadır. E-Defter maliyeti ile bu masraftan yüzde 50 ila yüzde 90 arasında tasarruf sağlanacaktır.” dedi.



KAYNAK : Teknolojioku.com - E-Defter ile Türkiye kazanacak

Haier W858 cep telefonu incelemesi

Diğer Haberler

  1. Ulaşımda Yapay Zeka Yarışması’na başvurular devam ediyor
  2. “Çip Tasarım Yarışması” bu yıl üçüncü kez düzenleniyor
  3. NASA’da Türk imzası atmak için çalışıyorlar
  4. Tl İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Tl İşareti Nasıl Yapılır?
  5. Küçüktür İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Küçüktür İşareti Nasıl Yapılır?
  6. Çift Yarık Deneyi Nedir? Çift Yarık Deneyi Ne Zaman Yapıldı, Bize Ne Anlatıyor?
  7. Cgı Nedir, Açılımı Ne Demek? Sinemada Cgı Ne İşe Yarar?
  8. Car Play Nedir, Ne İşe Yarar? Car Play Nasıl Kullanılır?
  9. Antimalware Service Executable Nedir, Neden Olur? Antimalware Service Executable Kapatılmalı Mı?
  10. Amper Nedir, Ne İşe Yarar? Amper Formulü, Birimi Nedir?

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.