Şampiy10
Magazin
Gündem

Android görsel gerçekliğe uyarlanacak

Google'ın Android biriminde gizli bir ekip kurduğu ve mobil işletim sistemini görsel gerçekliğe uyarlamak için çalıştığı belirtildi. Google'ın amacı, görsel gerçeklikte Facebook'un önüne geçmek.

ABONE OL
Vatan Haber

Google, dünyada 1 milyardan fazla mobil cihazda kullanılan Android işletim sistemini görsel gerçekliğe uyarlayacak. Wall Street Journal'da yer alan habere göre, Google Android birimi içinde kurulan gizli bir ekip, mobil işletim sistemini görsel gerçekliğe uygun yeni versiyonunu hazırlıyor.

Google, görsel gerçeklik alanında çalışmayla Facebook'un sahip olduğu Oculus firmasına rakip olmayı amaçlıyor. Facebook, bilinen ilk görsel gerçeklik başlığı olan Oculus Rift'i geliştiren firmayı geçtiğimiz yıl 2 milyar dolara satın almıştı.

WSJ'ye konuşan iki kaynak, 'Google'ın görsel gerçeklik projesinde çalışan onlarca mühendisi olduğunu' söyledi. Google ise konu hakkında açıklama yapmayı reddetti.

Gözlük çeşidi hızla artıyor Yakın gelecekte video oyun firmaları, film yapımcıları ve iş dünyası tarafından standart kullanılan bir ürün haline gelmesi beklenen görsel gerçeklik gözlüklerinin, 2016'nın gelmesiyle patlama yaşaması bekleniyor.

Oculus Rift'in ardından birçok firma görsel gerçeklik gözlüğü sunmakta gecikmedi. Sony, Barselona'da gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresi'nde (MWC) Project Morpheus adı verilen gözlüğünü tanıttı. Samsung, Gear VR adlı gözlük sunarken, Tayvanlı teknoloji devi HTC, Vive adlı gözlüğünü tanıttı. Valve ile işbirliği yapan firma doğrudan video oyun dünyasına yönelmeyi planlıyor. Bu alana adım atan bir diğer firma Razor, açık kaynaklı OSVR (Open Source Virtual Reality) geliştirici kitiyle yazılımcıları görsel gerçeklik alanına çekmeye çalışıyor.

Google ise oyuncak üreticisi Mattel ile Cardboard adı verilen bir görsel gerçeklik gözlüğünü prototip olarak geliştirdi. Şirketin Android'i görsel gerçekliğe uyarlayarak mobil dünyaya yönelmesi bekleniyor.

Google, geçtiğimiz yıl artırılmış gerçeklik firması Magic Leap'i satın almıştı. Projesi gizli tutulan şirketin gözlük veya başlık gerektirmeden hologram oluşturabildiği öne sürülüyor. Magic Leap'in yanı sıra, Microsoft Ocak ayında HoloLens adlı hologram başlığını tanıtmıştı. (Al Jazeera)

Diğer Haberler

  1. Ulaşımda Yapay Zeka Yarışması’na başvurular devam ediyor
  2. “Çip Tasarım Yarışması” bu yıl üçüncü kez düzenleniyor
  3. NASA’da Türk imzası atmak için çalışıyorlar
  4. Tl İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Tl İşareti Nasıl Yapılır?
  5. Küçüktür İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Küçüktür İşareti Nasıl Yapılır?
  6. Çift Yarık Deneyi Nedir? Çift Yarık Deneyi Ne Zaman Yapıldı, Bize Ne Anlatıyor?
  7. Cgı Nedir, Açılımı Ne Demek? Sinemada Cgı Ne İşe Yarar?
  8. Car Play Nedir, Ne İşe Yarar? Car Play Nasıl Kullanılır?
  9. Antimalware Service Executable Nedir, Neden Olur? Antimalware Service Executable Kapatılmalı Mı?
  10. Amper Nedir, Ne İşe Yarar? Amper Formulü, Birimi Nedir?

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.