Şampiy10
Magazin
Gündem

4.5 G'de yeni rekor!

.

ABONE OL
Vatan Haber

Dijital bağlantılı Türkiye hedefiyle teknoloji yatırımlarını hızlandıran Vodafone, Nisan itibariyle hizmete sunulacak 4.5G teknolojisi öncesi yeni bir hız testine daha imza attı. Vodafone, ihale kapsamında satın aldığı bantlar ile gerçekleştirdiği test ile kendi rekoru olan toplam 942 Mbps hıza ulaştı. Vodafone mühendisleri, bu testle, Türkiye’de ilk kez, 800, 1800, 2100 ve 2600 MHz olmak üzere 4 farklı bandı birleştirirken, bir veri kodlama çeşidi olan 256-QAM modülasyonunu da Türkiye’de ilk kullanan teknoloji ekibi oldu.

Türkiye’nin Dijital Dönüşümüne liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, 1 Nisan sabahı hizmete girecek olan 4.5G teknolojisi öncesinde hız testlerini aralıksız sürdürüyor. Vodafone, ihale kapsamında satın aldığı bantlar ile gerçekleştirdiği test ile kendi rekoru olan toplam 942 Mbps hıza ulaştı.

İstanbul Tuzla’daki Vodafone binasında noter huzurunda gerçekleştirilen hız testinde, 4CA (4 Carrier Aggregation – 4 Taşıyıcı Birleştirme) teknolojisi, 4T4R (4 Transmitter 4 Receiver – 4 Alıcı 4 Verici) ve 256-QAM (Quadrature Amplitude Modulation - Dikgen Genlik Modülasyonu) kullanıldı. Böylece Vodafone mühendisleri, Türkiye’de 800, 1800, 2100 ve 2600 MHz olmak üzere 4 farklı bandı taşıyıcı birleştirme için kullanan ilk ekip oldu. Aynı zamanda, 256-QAM de Türkiye’de ilk kez Vodafone tarafından uygulandı. Tüm kablosuz alıcı ve verici sistemlerinde kullanılan modülasyon teknolojileri, bilginin kodlanarak fiziksel kanallarda taşınmasını sağlıyor. Vodafone mühendislerinin kullandığı modülasyon tekniği 256-QAM ile ise dünyada 4.5G için mevcutta kullanılan 64-QAM teknolojisine göre yaklaşık %33 daha yüksek hızlara ulaşılabiliyor.

Mallik Rao: 4.5G’ye hazırız

Yüksek spektrum genişliği ile daha sorunsuz, akıcı ve zengin bir internet deneyimi sunacak olan 4.5G’ye teknoloji altyapısı başta olmak üzere her yönden hazır olduklarını belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Mallik Rao, şunları söyledi: “Tüm dünyada yeni nesil genişbant teknolojilerinin lider operatörlerinden biri olarak faaliyet gösteriyoruz. Bu global deneyimimizi Türkiye’ye de taşıma hedefiyle Nisan ayında hizmete sunulacak 4.5G teknolojisine yönelik testlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Daha önce, lisanslı 2600 MHz ve serbest kullanımlı 5400 MHz’lik iki farklı bantta dört taşıyıcıyı birleştirerek 4.5G teknolojisinde 613.1 megabit ile en yüksek veri indirme hızına ulaşan ilk operatör olmuştuk. Şimdi de Türkiye’de 800, 1800, 2100 ve 2600 MHz olmak üzere 4 farklı bandı taşıyıcı birleştirme için kullanan ilk operatör olduk ve toplam 942 Mbps hıza ulaştık. Ayrıca, aynı kanaldan farklı fazlı sekiz sembol ile bilginin taşındığı 256-QAM modülasyonu da Türkiye’de ilk kez Vodafone mühendisleri tarafından kullanıldı. Vodafone Türkiye olarak, 4.5G’ye hazırlık çalışmalarımız kapsamında, elimizdeki bantları birleştirerek çoklu taşıyıcı ile yüksek hızlara ulaşmak suretiyle tüketicilerimize en hızlı, kapasiteli ve yaygın mobil interneti sunacağız. 4.5G ile çok daha geniş bir coğrafyaya kaliteli hizmet verebilir duruma geleceğiz.”

19 ülkede 4G, 5 kıtada ve 15 ülkede 4.5G hizmeti veriyor

Vodafone Grubu, 30 yıllık deneyimiyle, tüm dünyada 4G ve üstü teknolojilerin oluşmasına ve gelişmesine önemli katkılar sağlıyor. Bugün 19 ülkede 4G, 5 kıtada ve 15 ülkede ise 4.5G hizmeti veren Grup, 4G ve üstü teknolojilerde dünyada en çok ülkede tecrübesi ve altyapısı olan operatör konumunda bulunuyor. Bu alanda dünyanın en büyük uluslararası dolaşım ağına da sahip olan Vodafone’un 4G uluslararası dolaşım hizmeti verdiği ülke sayısı 74’e ulaştı. Diğer yandan, 3G hizmetine başladığı 2009 yılından bu yana müşterilerine 4G ve üstü teknolojilerle uyumlu SIM kartlar sunan Vodafone’un SIM kartlarının %90’ına yakını 4.5G uyumlu.

Diğer Haberler

  1. Ulaşımda Yapay Zeka Yarışması’na başvurular devam ediyor
  2. “Çip Tasarım Yarışması” bu yıl üçüncü kez düzenleniyor
  3. NASA’da Türk imzası atmak için çalışıyorlar
  4. Tl İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Tl İşareti Nasıl Yapılır?
  5. Küçüktür İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Küçüktür İşareti Nasıl Yapılır?
  6. Çift Yarık Deneyi Nedir? Çift Yarık Deneyi Ne Zaman Yapıldı, Bize Ne Anlatıyor?
  7. Cgı Nedir, Açılımı Ne Demek? Sinemada Cgı Ne İşe Yarar?
  8. Car Play Nedir, Ne İşe Yarar? Car Play Nasıl Kullanılır?
  9. Antimalware Service Executable Nedir, Neden Olur? Antimalware Service Executable Kapatılmalı Mı?
  10. Amper Nedir, Ne İşe Yarar? Amper Formulü, Birimi Nedir?

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.