Şampiy10
Magazin
Gündem

"Kaşınıyorum"

Bazı kadınlar hamileliğin ikinci yarısında ve özellikle sekizinci aydan itibaren kaşıntılardan yakınırlar. Bazen bütün vücutta fakat genellikle karın bölgesindeki kaşıntılardan şikayet ederler.

ABONE OL
Vatan Haber

Genelde kaşıntılar, döküntü eşliğinde olmaz ama yoğun olabilirler ve kadın kendini kaşımaktan alamayınca kaşımaya bağlı zedelenmelere neden olabilirler. Kaşıntılar karaciğerin işlevindeki değişimlere bağlıdır. Eğer çok önemlilerse ya da sivilce ya da iri su dolu kabarcık döküntüsüyle ortaya çıkıyorlarsa, hekime danışılması tavsiye edilir.

Bu kaşıntıların tedavisi esas olarak ağız yoluyla ya da kas içi enjeksiyon şeklinde alınan mertizon türevlerinde yatmaktadır. Kortizonlu pomadlar da etkili olabilir ancak çok dikkatli bir şekilde sürülmeleri gerekir. Özellikle altıncı ve sekizinci aylar arasında geliştiğini bildiğimiz çatlakların oluşmasına da meydan hazırlarlar.

Gebelik esnasında yağ ve ter bezlerinin aşırı salgı meydana getirmeleri ve bu salgıların deri yüzeyinde birikimi gebede zaman zaman kaşıntıya sebep olur. Kaşıntı bütün vücut yüzeyini ilgilendirebileceği gibi bazen da belli bir deri bölgesinde hissedilir. Gündüze oranla geceleri daha fazladır ve gebe kadına sıkıntı verebilir. Bu şikayetin hafifletilmesinde duş şeklinde günlük banyolar büyük ölçüde yardımcı olur. Ayrıca kaşınan deri bölgelerinin sodyumbikarbonatlı su ile silinmesi de gebeyi rahatlatır.

Ödemli vulva
Bazen gebe kadınlar vaginadaki kaşıntıdan da yakınırlar ve bu durum gebelik süresince devam eder. Trikomanas denilen bir parazit kadında vagina iltihabına yol açar. Bunun tedavisinde en önemli nokta, doktorunuzun kaşıntı nedenini bulmasına bağlıdır. Aksi halde kendi başınıza, rastgele alacağınız ilaçlar ve yapacağınız lavajlar hem sizin için, hem de çocuğunuz için zararlı olabilir.

Gebelikte akıntı
Gebeliğin her devrinde akıntı görülebilir. Bu akıntı rahim ağzındaki bezlerin yapmış olduğu açık sarımtırak renkte, ince, kokusuz bir akıntı ise normaldir. Rahmin ağzındaki dolaşım yavaşlamasından ileri gelen bu akıntıya karşı gebe kadının, dış genital organlarını günde bir iki kere ılık suyla yıkaması ve koyduğu pamuğu (veya pedi) da sık sık değiştirmesi iyi bir koruyucu önlem olabilir.

Eğer gebe kadındaki akıntı pis kokulu, yoğun, köpüklü ve sarı-yeşilimsi ise bu durumda yapılacak en doğru hareket, hiç vakit kaybetmeden hemen doktora başvurmaktır. Doktorunuz çeşitli tahliller ve muayeneler sonucu bu akıntının nedenini öğrenebilir. Son yıllarda bulunan yeni ilaçlarla bu hastalığın ortadan kaldırılması çok kolaylaşmıştır.

Diğer Haberler

  1. Sehiv secdesi nedir, nasıl yapılır? Hangi durumlarda Sehiv secdesi yapılmalıdır?
  2. 'Arka Sokaklar' bitiyor mu? İlker İnanoğlu son noktayı koydu
  3. Ayçiçeği alım fiyatı açıklandı! Bakan Kirişci duyurdu
  4. Amenerrasulü duası nasıl okunur? Amenerrasulü duasının Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri... Ramazan ayında Amenerrasulü Duası yararları ve faziletleri...
  5. Celcelutiye duası nasıl okunur? Celcelutiye duasının Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri... Ramazan ayında Celcelutiye duası yararları ve faziletleri...
  6. Akşam namazı kılınışı - Akşam namazı kaç rekat? Nasıl kılınır ve vakitleri
  7. Merkez Bankası'ndan flaş rezerv açıklaması
  8. Cumhuriyet Bayramı mesajları ve 29 Ekim sözleri! Cumhuriyet Bayramı ile ilgili sözler ile resimli Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajları seçenekleri!
  9. Zorunlu karşılık nedir? Zorunlu karşılık oranı ne kadar?
  10. Bakan Soylu, evlat nöbeti tutan ailelerle buluştu: Artık herkes HDP'nin iç yüzünü görsün

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.