Şampiy10
Magazin
Gündem

Hamilelik döneminde değil öncesinde kilo verin!

Kilonun, çocuk sahibi olmayı etkileyeceğini belirten uzmanlar, fazla kilonun hamilelik dönemindeki olumsuzluklarını sıraladı.

ABONE OL
Vatan Haber

Obez ya da kiloluysanız, hamileliğiniz ve doğumunuz sırasında birçok olumsuzlukla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Hamileliğinizde kronik hipertansiyona yakalanma oranınız yükselir.
Hamilelik şekeri riskiniz artabilir.
Hamilelik zehirlenmesi olarak da bilinen preeklampsiye yakalanabilirsiniz.
Bebeğiniz makrosomik (kilolu) doğabilir.
Ölü doğum gerçekleştirebilirsiniz.
Büyük ihtimalle sezaryenle doğum yaparsınız.
Doğum sonrası kanamalarınız, alt karın, idrar yolu, yara yeri enfeksiyonlarınızın olma olasılığı fazladır.
Bebeğinizde, nöral tüp defektleri (beyin, omur, omurilik bozuklukları), karın duvarı, kalp anomalileri ve birçok başka sorunların görülme olasılıkları artabilir.

Hamilelik sırasında kilo kaybı tehlikeli
Yetersiz ve dengesiz beslenmeniz, hem anne karnındaki bebeğinize hem de size zarar verebilir. Hamilelik öncesi veya hamilelik döneminizde, bazı öğünlerinizde besinleri yetersiz almanız sonucunda, bebeğinizde anomaliler gözlenebilir.
Yetersiz enerji alınımınız ve folik asit eksikliğinizde nöral tüp defektleri, hidrosefali, A vitamini eksikliğiniz, kraniofasial, D vitaminini az almanız sonucunda iskelet sistemi hastalıklarınız gözlenebilir.
Ayrıca hamileliğiniz sırasında kilo kaybınız, fetal büyüme ve gelişmeyi olumsuz etkileyeceğinden, hamileliğiniz sırasında kilo vermeniz doğru olmayacaktır. Ancak kilolu olarak hamileliğinize başlıyorsanız, hamileliğiniz boyunca vücut kitle indeksinize göre, en fazla 7 kilo almanız önerilir.
Hamileliğinizde günlük 1800 kaloriden az enerji almamanız, şişman olsanız bile asla düşük kalorili, zayıflama ve diyet programları uygulamamanız gerektiğini bilmelisiniz. Hamileliğinizde enerji ihtiyacınızı karşılamanız için tüm besin gruplarından (süt grubu, et grubu, sebze ve meyve grubu, ekmek ve tahıl, yağ grubu) yeterli şekilde tüketmelisiniz. Ayrıca hamileliğiniz sırasında, düzenli ve size özel bir egzersiz planı da uygulamalısınız.

Diğer Haberler

  1. Sehiv secdesi nedir, nasıl yapılır? Hangi durumlarda Sehiv secdesi yapılmalıdır?
  2. 'Arka Sokaklar' bitiyor mu? İlker İnanoğlu son noktayı koydu
  3. Ayçiçeği alım fiyatı açıklandı! Bakan Kirişci duyurdu
  4. Amenerrasulü duası nasıl okunur? Amenerrasulü duasının Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri... Ramazan ayında Amenerrasulü Duası yararları ve faziletleri...
  5. Celcelutiye duası nasıl okunur? Celcelutiye duasının Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri... Ramazan ayında Celcelutiye duası yararları ve faziletleri...
  6. Akşam namazı kılınışı - Akşam namazı kaç rekat? Nasıl kılınır ve vakitleri
  7. Merkez Bankası'ndan flaş rezerv açıklaması
  8. Cumhuriyet Bayramı mesajları ve 29 Ekim sözleri! Cumhuriyet Bayramı ile ilgili sözler ile resimli Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajları seçenekleri!
  9. Zorunlu karşılık nedir? Zorunlu karşılık oranı ne kadar?
  10. Bakan Soylu, evlat nöbeti tutan ailelerle buluştu: Artık herkes HDP'nin iç yüzünü görsün

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.