Filli Boya'dan çevreci yaklaşım
Filli Boya 3.382 ton atığı geri dönüşüme göndererek, ülke ekonomisine geri kazandırdı.
Çevreci yaklaşımlarıyla tanınan Filli Boya 2015 yılında 3.382 ton atığı geri dönüşüme göndererek sanayiye yeniden kazandırdı.
Filli Boya, 2015 yılında üretim ve hizmet faaliyetlerinden kaynaklanan 3.382 ton atığı geri dönüşüme göndererek, ülke ekonomisine geri kazandırdı. Enerji verimliliği uygulamaları ile tanınan, sürdürülebilirlik kavramına inanan, çevreye duyarlı politikalar üreten marka, doğal kaynakların tasarrufuna ve atık malzemelerin çevreci geri dönüşümüne özen gösteriyor.
Sürdürülebilir kalkınmanın, ancak üretimde enerji kaynaklarının verimli kullanılmasıyla gerçekleştirileceğine inanan Filli Boya, üretim süreçlerini bu bilinçle sürdürüyor.
Ham Madde Olarak Geri Dönüşüyor
Çevreci kurumlar tarafından örnek tesis olarak gösterilen Filli Boya, "Ambalaj Atıkları” “Değerlendirilebilir Tehlikeli Atıklar” ve “Değerlendirilemeyen Tehlikeli Atıklar” olmak üzere 3 ana grupta topladığı atıkları, Gebze tesislerinin “Atık Depolama ve Geri Dönüşüm Merkezi’nde” ayrıştırıyor. 152.000 m² üzerinde yaklaşık 90.000 m² kapalı alanda kurulu, yıllık üretim kapasitesi 348 bin ton olan tesis atıkların sanayide tekrar hammadde olarak kullanılmasına imkan sağlıyor.