Gazete Vatan Logo

Emekliye kurban bayramında ne kadar ikramiye verilecek? Kurban bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak, bayram öncesi emekliye ikramiye verilecek mi?

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri, Mayıs ayının ilk haftası sona ererken Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ödeme tarihleri için araştırmalarını hızlandırdı. 2024 yılında bayram ikramiyesi tutarı 3.000 lira olarak belirlendi. Kurban Bayramı bu yıl haziran ayına denk geliyor. Peki, Kurban bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak, bayram öncesi emekliye ikramiye verilecek mi?

Emekliye kurban bayramında ne kadar ikramiye verilecek? Kurban bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak, bayram öncesi emekliye ikramiye verilecek mi?

Kurban Bayramı 16 Haziran’da başlayacak ve toplam 4 gün sürecek. Emekliler dışında dul ve yetim maaşı alanlar, yaşlılık parası alanlar, sosyal destek ödemelerinden yararlananlar da ikramiye araştırmasına başladı. Kurban Bayramı emekli ikramiyeleri de tahsis numarasına göre yatırılacak. Peki, 2024 Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Bayram öncesi emekliye ikramiye verilecek mi?

Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ödeme günleri belli olmadı. Ancak geçtiğimiz Ramazan Bayramı 10 Nisan’da başlarken ikramiye ödemeleri 2 Nisan’dan itibaren yatırılmıştı. Bu yıl ise Kurban Bayramı 16 Haziran’da başlayacak. Ödemelerin ise 10 Haziran’dan önce hesaplara aktarılması bekleniyor, ancak henüz resmi açıklama gelmedi.

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ KİMLER ALABİLİR?

Bayram ikramiyeleri, emeklilerin yanı sıra diğer hak sahiplerine de yatırılıyor. Dul ve yetim maaşı alanlara hisse oranına göre yatırılırken yaşlılık maaşı alanlar, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve güvenlik korucuları da bayram ikramiyesi alacak.

Haberin Devamı