Gazete Vatan Logo

YPG’ye Halep’te çifte saldırı

El Nusra ve Ahrar’uş Şam, Halep’te YPG’nin kontrolünde bulunan Şeyh Maksud bölgesine dün Esad ordusundan çaldıkları tanklarla yoğun bir saldırı başlattı

YPG’ye Halep’te çifte saldırı

Suriye’deki ateşkes izleme merkezi, Halep’in kuzeyinde El Nusra ve Ahrar’uş Şam militanlarının ağır silahlarla saldırı düzenlediğini açıkladı. Halep’in yoğunlukla Kürtlerin yaşadığı YPG kontrolündeki Şeyh Maksud mahallesinde şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi. Merkezin temsilcisi, “Militanlar, Halep’in yoğunlukla Kürtlerin yaşadığı Şeyh Maksud mahallesini ve Suriye ordu birliklerinin Handarat yerleşim birimindeki mevzilerini ağır silahlarla vuruyor” dedi. Temsilci, muhalif grupların geçtiğimiz gece boyunca Halep’in kuzeyindeki mahallelere de yoğun havan topu saldırısı düzenlediğini kaydetti.

40 ölü iddiası

Lübnan televizyonu El Mayadin, Halep saldırılarında birkaç saat içinde 40 sivilin öldüğünü iddia etti. Yüzlerce sivilin yaralandığını belirten televizyon, militanların yerleşim yerlerine 50’den fazla saldırı gerçekleştirdiğini ileri sürdü. Halep’in Hamdaniye, Seyfeddaul, Ramusa ve Süleymaniye mahallelerinin yoğun saldırılara maruz kaldığı belirtildi. Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Şeyh Maksud mahallesinde yaşayan sivillerin kitleler halinde şehri terk ederek ülkenin kuzeyindeki Afrin kantonuna gittiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Muhalifler ve YPG arasında şiddetli çatışmaların devam ettiği Şeyh Maksud mahallesi ile Şagba, Marıg ve Kılcibrin köylerinden kaçarak Afrin’e sığınan kişi sayısının son bir haftada 3 bini geçtiği belirtildi.

Drone ile çekip yayınladılar

El Nusra, Halep saldırısı sırasında drone ile çektiği görüntüleri sosyal medya üzerinden yayınladı.