Gazete Vatan Logo

YPG’li Süryaniler Afrin’de!

DSG’nin alt gruplarından Süryani Askeri Konseyi de (SAK) silahlı bir grubu Afrin’e gönderdiğini açıkladı.

YPG’li Süryaniler Afrin’de!

Süryani ve bölgede yaşayan diğer Hristiyan grupların bir araya gelmesinden oluşan Süryani Askeri Konseyi, ABD’nin DEAŞ’a karşı savaşması için silahlandırdığı gruplar arasında bulunuyor.

Silahlarıyla geldiler

Edinilen bilgiye göre Deyrizor’dan gönderilen silahlı grup geçen hafta Afrin’e vararak çatışma hattına yerleştirildi. SAK’a ait sosyal medya hesaplarından Afrin’e gönderilen grupla ilgili yapılan açıklama ve grubun Afrin’e varış görüntüleri yayınlandı. Görüntülerde örgüte mensup teröristler ABD’nin verdiği silahlarla adete gövde gösterisi yaptı. Yaklaşık 2 bin kişilik silahlı gücü olduğu tahmin edilen YPG çizgisindeki Süryani Askeri Konseyi, 2013 yılında kurularak DSG’ye katıldı.

YPG’li Süryaniler Afrin’de

Yabancılar da katılmıştı

YPG saflarında çatışmaya gelen yabancıların önemli bir kısmı Hristiyan olmalarından dolayı Süryani Askeri Konseyi’ne katılıyor. Geçmişte finans uzmanı olan İngiliz terörist Macer Gifford gruba katılan yabancılar arasında en çok tanınan isim olarak biliniyor. Süryani Askeri Konseyi’nin adı geçtiğimiz Ekim ayında YPG’ye katılan iki ABD’linin alıkonulmasında geçti. Pentagona yakın yayın organı Military Times, YPG saflarında savaşmak için Suriye’ye gelen, sonrasında Süryani Askeri Konseyi’ne katılan ABD vatandaşları Kewin Howard ve Taylor Hudson’un ülkelerine geri dönmek istediklerinde alıkonulduklarını yazdı.

Haberin Devamı

DSG’nin yeni sözcüsü Süryani

YPG’nin son dönemde Süryani Askeri Konseyi’ni öne çıkarmaya çalıştığı belirtiliyor. Son olarak DSG’nin yeni sözcüsü Süryani Askeri Konseyi liderlerinden Kino Gabriel oldu.