Gazete Vatan Logo

Bursluluk sınavı ne zaman? İOKBS bursu ne kadar 2024, bursluluk sınavı giriş belgesi nasıl alınır? Bursluluk sınavı giriş yerleri sorgulama ve bursluluk sınavı 2024 soruları

Bursluluk sınavı giriş belgeleri MEB tarafından erişime açıldı. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için geri sayım devam ederken sınav giriş belgesinin nasıl ve nereden alındığı, İOKBS bursunun ne kadar olduğu ile kaç soru sorulacağına dair detaylar da gündeme geldi. İşte bursluluk sınavı giriş yerleri sorgulama ve bursluluk sınavı 2024 soruları ile Bursluluk sınavı ne zaman, sorusunun yanıtı…

Bursluluk sınavı ne zaman? İOKBS bursu ne kadar 2024, bursluluk sınavı giriş belgesi nasıl alınır? Bursluluk sınavı giriş yerleri sorgulama ve bursluluk sınavı 2024 soruları

Bursluluk sınavı giriş belgesi nasıl alınır, bursluluk sınavı giriş yerleri nereden bakılıyor? Soruları MEB duyurusu sonrası gündem gelirken 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik olarak gerçekleştirilen bursluluk sınavının ne zaman olacağına dair sorulara da yanıt aranmaya başlandı.

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik olarak gerçekleştirilen bursluluk sınavı 21 Nisan 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek.

MEB tarafından yapılan açıklama şu şekilde; "Sınav, 21 Nisan 2024 tarihinde tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile 10.00'da merkezî sistemle aynı anda başlatılıp tek oturum şeklinde düzenlenecek.

Daha önce öğretim yılı bitmeden yapılan bursluluk sınavları, koronavirüs salgını nedeniyle eylül ayı itibarıyla gerçekleştiriliyordu. Bu yıl 2023 - 2024 eğitim öğretim yılı sona ermeden yaz tatili öncesinde öğrencilerin güncel bilgileriyle sınava girebilmeleri için 21 Nisan 2024 tarihinde, eğitim öğretim yılı tamamlanmadan yapılacak."

Haberin Devamı

İOKBS BURSU NE KADAR 2024?

Memur maaşlarına toplu sözleşme ve enflasyon rakamları dikkate alınarak zam yapıldı. Yapılan zamla birlikte 2024 (Ocak-Haziran arası) İOKBS burs ücreti 1.514,13 TL olarak belirlendi.

BURSLULUK SINAVI GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) Başvuru ve Sınav Giriş Yeri Bilgileri online sistem üzerinden öğrenilebilecek.

MEB'den yapılan duyuruda; "İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) Sınav Giriş Belgelerinizi Kayıtlı Olduğunuz Okuldan alabilirsiniz." denildi.

İOKBS 2024 SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA

İOKBS SONUÇ TARİHİ

İOKBS sonuçları, 17 Mayıs 2024 tarihinde "www.meb.gov.tr" adresi üzerinden açıklanacak