Gazete Vatan Logo

Okullar 10 Mayıs Cuma günü tatil mi, 10 Mayıs öğretmen grevinde okul var mı? Öğretmenler cuma günü iş mi bırakıyor, 10 Mayıs ders işlenecek mi, dersler boş mu?

10 Mayıs okullar tatil mi, 10 Mayıs Cuma okul var mı yok mu? Eyüpsultan'daki özel okul müdürü İbrahim Oktugan'ın eski bir öğrencisi tarafından silahla vurularak öldürülmesi tüm öğretmenleri harekete geçirdi. Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan sosyal medya hesabından ''Tüm meslektaşlarımı ve öğretmen adaylarımızı destek olmaya davet ediyorum.'' mesajı verdi. Öğretmenlerin ve sendika üyelerinin 10 Mayıs Cuma günü iş bırakma eylemi yapacağı gündeme gelirken “Öğretmenler cuma günü iş mi bırakıyor, 10 Mayıs cuma günü grev mi var?” sorularının yanıtı gündem oldu. İşte 10 Mayıs okullar tatil mi 2024, sorusunun yanıtı…

Okullar 10 Mayıs Cuma günü tatil mi, 10 Mayıs öğretmen grevinde okul var mı? Öğretmenler cuma günü iş mi bırakıyor, 10 Mayıs ders işlenecek mi, dersler boş mu?

10 Mayıs okullar tatil mi 2024, Cuma günü okul var mı (10 Mayıs)? İstanbul’da lise müdürünün hayatını kaybetmesi eğitim camiasında tepkilere neden oldu. 10 Mayıs’ta öğretmenlerin ve bazı sendika üyelerinin eğitimde şiddete tepki olarak eylem yapacağı konuşuluyor. 10 Mayıs Cuma günü okulların tatil olup olmayacağını merak ediliyor. Öte yandan MEB'ten açıklama geldi.

10 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ, CUMA OKUL VAR MI YOK MU?

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamalara göre ülke genelince 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirilecek.

Türk Eğitim-Sen, İstanbul Eyüpsultan’da bir öğrencinin saldırısı sonucu öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için bu hafta perşembe günü okulun ilk dersine ve cuma günü ise tüm derslere girmeme kararı aldı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu olayın ardından (9 Mayıs Perşembe)bugün bakanlıkta eğitim sendikalarının başkanlarıyla bir araya geldi. Tekin, görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"ŞİDDET VE BASKIYI KABUL ETMEYECEĞİZ"

İbrahim Oktugan’ın öldürüldüğü saldırıyla ilgili olarak, “Bu acı olay, eğitim camiası olarak üzerinde sürekli düşündüğümüz ve derinlemesine mücadele ettiğimiz bir konu olan eğitim şiddetin kökünü çabamızın ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gösterdi.” diyen Bakan Tekin, eğitimcilere yönelik hiçbir baskı ve şiddeti kabul etmeyeceklerini vurguladı.

Haberin Devamı

İBRAHİM OKTUGAN OLAYI NEDİR?

Alibeyköy Mahallesi Beste Sokak'taki özel lisede yabancı uyruklu bir öğrenci, okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu okul müdürü İbrahim Oktugan'a (74) silahla ateş etti. Odasında uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan Oktugan, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Olayın ardından kaçan şüpheli öğrenci polis ekiplerince yakalandı.

Görgü tanıklarından Sevil Küçük, bahçede çay içtikleri sırada bağırma sesi duyunca dışarıya çıktığını, bu sırada bir kadının, "Ne olur ambulansı çabuk arayın, ölüyor." diye bağırdığını ifade etti. Küçük, ardından ambulans ve polisin geldiğini, yaralının sedyeyle çıkarılarak ambulansa alındığını anlattı.

Haberin Devamı

Küçük, şöyle devam etti:

"Olay yeri inceleme ekipleri geldi, öğrencileri dağıttı. Kimisi evine gitti, kimisinin velisi geldi aldı. Öğrenciler dağıldıktan sonra kapıyı kilitlediler, hastaneye gittiler. Durumu ağırmış."

Yunus Emre Tüynüklü de müdürün bir öğrenciyi okuldan kovduğunu duyduğunu belirterek, "Okula silahla gelmiş, müdürü bacağından ve karnından vurmuş." dedi.

MEB'TEN AÇIKLAMA GELDİ

MEB’den yarın (10 Mayıs) okulların tatil olduğu iddialarına yalanlama Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, okulların yarın tatil olduğu iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Okulların yarın kapalı olacağı iddialarını yalanlayan yetkililer, yarın okulların açık olacağı vurgusunu yaptı.