Bulamadık şöyle iş...

Haberin Devamı

Google'da bir gün...

Google'ın iş mülakatından en yüksek puanı alan Boğaziçi Üniversitesi mezunu İbrahim Ulukaya BÜMED dergisine Google'da geçen bir gününü anlattı.

Google'da iş başlama ya da bitiş saati yoktur. Ofis 7 gün 24 saat açıktır. İnsanlar istedikleri zaman gelir çalışır. Önemli olan projelerin zamanından en iyi şekilde tamamlanabilmesidir. Ben değişik saatleri denedikten sonra özellikle sabah ki egzersiz dersleri için daha erken saatte gelmeyi çok daha verimli buldum. Google ofisi New York'un lüks ve güzel semtlerinden biri olan Meatpacking'de. Ben de beş dakika uzaklıktaki Chelsea'de yaşıyorum. O yüzden sabah 8 gibi kalkıp koşarak 8:30'daki Google binasındaki Pilates dersine yetişiyorum. Daha sonra çoğu zaman meyve suyu içebilmek için aşağı inip, günlük yeşil karışım zencefil, çim suyu içtikten sonra biraz da kahvaltı alıp masama 10:00 gibi geçiyorum.



Çoğu zaman her kültürün yemeklerini ve füzyonlarını bulmanız mümkün. Öğleden sonra biraz daha yoğun geçiyor. Batı yakasının da katılımıyla gün tam anlamına kavuşuyor. Öğlen 15-16:00 gibi bir kere daha kafelere atıştırmaya ya da meyve suyu içmek için iniyorum. Tabi arada kafa dağıtmak için şirketteki Launge'lara takıldığım ya da laptopumu alıp rahat bir koltuğa oturarak çalıştığım da oluyor. Genelde akşamki 18:30 yoga dersini bekleyip, daha sonrasi akşam yemeğinde hafifi bir şeyler yiyip evin yolunu tutuyorum.


DİĞER YENİ YAZILAR