Gazete Vatan Logo

Türkiye’deki lüks oto satışına Mercedes Başkanı bile şaşırdı

DaimlerChrysler’in İstanbul doğumlu CEO’su Dr. Dieter Zietche, pazarın daralmasına karşın yüzde 30 büyüyen lüks otomobil pazarının kendisini şaşırttığını söyledi. Zietche, “Türkiye, bizim için daha önemli ülke haline geldi” dedi

Otomotiv pazarının geçtiğimiz yıl yüzde 15 oranında daralmasına karşın lüks otolardaki büyüme trendi devam etti. Yüz binlerce euroluk etikete sahip araçlar kapış kapış gitti. Başta SUV’ler olmak üzere satışlar yüzde 30 artış gösterdi.

İşte tüm bu gelişmeler DaimlerChrysler’in İstanbul doğumlu CEO’su Dr. Dieter Zietche’yi bile şaşırttı. Yeni Mercedes C Serisi’nin Almanya’daki tanıtımında sorularımızı yanıtlayan Dr. Zietche, “Türkiye’de lüks otomobil satışlarının bu derece artması beni de şaşkına çevirdi. Mercedes olarak bizim için Türkiye her zaman özel ve önemli bir ülke oldu. Son dönemde ise çok daha önemli bir pazar haline geldi. Türkiye’de ekonomik gelişme, talebini de olumlu yönde etkiliyor. Böylece, lüks oto pazarı büyüyor” dedi.

Hoşdere ve Aksaray fabrikalarında üretim yaptıklarını hatırlatan DaimlerChrysler CEO’su, Türkiye’de faaliyet gösteren Alman otomotiv üreticileri içinde en dominant şirket olduklarını belirtti. Dr. Dieter Zietche, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Mercedes’in hafif ticari araç modeli Sprinter’ın Türkiye’de üretilmesi konusunu de şöyle değerlendirdi:

“Şu an binek otomobil ve hafif ticari araç üretimi için bir yatırım planımız bulunmuyor. Ancak Türkiye, Mercedes için büyük fırsatlar sunan bir ülke. Ülkenizde iyi iş yapıyoruz ve çok memnunuz.”

Plaka sınırlaması Atina’da da gündem
* Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul trafiği için gündeme getirdiği ‘plaka sınırlaması’ önerisini değerlendiren İstanbul doğumlu DaimlerChrysler CEO’su Dr. Dieter Zietche, şunları söyledi:

“İstanbul 3 milyonluk bir kentken nüfusu 15 milyona çıktı. Bu da trafik yoğunluğunu bereberinde getirdi. Atina’da da benzer bir uygulama yapılması düşünülüyor. Ancak Başbakan’ın önerisinin içeriğini tam olarak bilmiyorum.”

C Serisi, Nisan’da Türkiye’de
Mercedes’İn bugüne kadar en fazla satan aracı C Serisi yenilendi. Markanın iki farklı ön yüze sahip ilk modeli olacak yeni C Serisi, Türkiye’de Avrupa ile aynı anda Nisan’da satışa sunulacak. Yeni C Serisi’nde en önemli değişiklik yıldız ve ön ızgarada görülüyor. Bugüne kadar Mercedes yıldızını ızgarasında taşıma ayrıcalığı sadece coupe’lere aitti. Şimdi Avantgarde’ın ızgarasında da bu yıldız yer alıyor.

Classic ve Elegance paketli otomobiller ise yıldızlarını kaputun üzerinde taşıyor. Yeni C Serisi’nin uzunluğu 5.5 cm artırılarak, 4.58 metreye çıkarıldı. Aracın motor performansı da eski jenerasyona göre yükseltildi. C 180 Kompressor 156 beygir, C 200 Kompressor 184 beygir, dizel C 200 CDI 136 beygir ve C 220 CDI 170 beygir güç üretiyo

Haberin Devamı