Gazete Vatan Logo

Poğaça Kaç Kalori? Poğaça Besin Değerleri Ve Kalorisi...

En güzel ve en lezzetli hamur işlerinden biri olarak poğaça öne çıkar. Aynı zamanda içeriğinde farklı besin değerleri olması ile beraber önemli yere sahiptir. Diğer yandan bir hamur işi olarak farklı biçimlerde ve şekillerde ele almak suretiyle değişik malzemeler üzerinden de hazırlanır. Tabii aynı zamanda bir hamur işi olduğu için belli bir kaloriye sahiptir. Bu doğrultuda bir adet orta boy poğaça ele alındığında 242,59 kalori ettiğini söylemek mümkün. Onun yanında karbonhidrat, protein, kalsiyum, yağ ve daha pek çok yapının olduğunu a eklemek gerekir.

Poğaça Kaç Kalori? Poğaça Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Poğaça Kaç Kalori?

Ülke çapında birçok değişik çeşidi olması ile beraber poğaça en sevilen hamur işlerinden biridir. Özellikle ara öğünlerde aperatif olarak tüketilir ya da misafir için güzel bir sunum şeklinde sağlanır. Bu bağlamda kalori açısından ele alındığı zaman ise orta boy bir poğaça 242,59 kcal eder. Ortalama bir kalori değeri olması üzerinden ne kadar kolayca tüketilmesi gerektiği bu şekilde ele alınabilir. Aynı zamanda Hem evde hem de pek çok farklı mekanda özel olarak hazırlanmak suretiyle sunulur.

Poğaça Besin Değerleri ve Kalorisi

Poğaça besin değerleri ile beraber kalori üzerinden ele alınmak suretiyle 1 adet kapsamında ifade edilebilir. Bu bağlamda 1 adet poğaça ise daha çok orta boy olarak değerlendirilmektedir.

- 242,59 kcal

- Karbonhidrat 22,33 gram

- Protein 4,91 gram

- Yağ 17,74 gram

- Lif 1,37 gram

- Podyum 289,42 mg

- Potasyum 81,53 mg

- Kalsiyum 29,161 mg

Bu şekilde yukarıda yer alan değerleri kapsamında poğaça orta boy üzerinden ifade edilmektedir. 

Poğaça Çeşitleri Nelerdir?

Haberin Devamı

Malzemesi ve hazırlanışı ile beraber lezzetine bağlı olarak birçok farklı poğaça çeşidi olduğunu söylemek mümkün. Örneğin içerisine eklenecek malzeme kapsamında poğaça türlerinin değişkenlik gösterdiğini söylemek mümkündür.

Bunlar içerisinde peynirli veya patatesli poğaça çeşitleri çok fazla tercih edilmektedir. Aynı zamanda bayatlamayan poğaça ve zeytinli poğaça seçenekleri de yer aldığını söylemek mümkün. Diğer yandan açma poğaça, katmerli poğaça ve mayasız poğaça gibi pek çok seçenek ön plana çıkar.