Gazete Vatan Logo
FutbolDeplasmanda tehlike çanları

Deplasmanda tehlike çanları

Süper Lig’de 18 Kasım’daki Antalya maçından bu yana deplasman galibiyeti olmayan G.Saray bu akşam A.Gücü karşılaşmasını da kazanamazsa işi zor

A.Gücü ile bu akşam var olma mücadelesi verecek olan G.Saray, büyük bir tehlikeyle karşı karşıya. Ligde çok zor günler geçiren ve deplasmanda 4.5 aydır galibiyet yüzü göremeyen sarı-kırmızılılar, eğer bu grafiği devam ettirirlerse, son yıllarda yaşamadığı hazin bir sonla karşılaşabilir. Deplasmanda en son 18 Kasım 2006 tarihinde Antalyaspor’u yenmeyi başaran G.Saray’ın son yıllardaki performansına bakıldığı zaman sadece 2003-2004 sezonunda deplasmanda inanılmaz puanlar kaybettiği gözüküyor. O dönem dış sahada yaklaşık 6 ay boyunca 3 puanla tanışamayan sarı-kırmızılılar bunun bedelini ağır bir şekilde ödeyerek ligi zirvedeki F.Bahçe’nin tam 22 puan gerisinde, 6. sırada bitirmişti.

UEFA BİLE KAÇABİLİR!
2001-2002 sezonunda da benzer bir deplasman zaafiyetiyle karşılaşan Aslan, 4.5 ay dış sahada maç kazanamamış ama Ali Sami Yen’de oynadığı tüm maçları kazanıp ipi göğüslemişti. Fakat sarı-kırmızılar bu sezon Ali Sami Yen’de oynadıkları 13 maçta 4 beraberlik 9 galibiyet alabildi. Bu da ligde G.Saray’ı takip eden Kayserispor ve G.Birliği’nin UEFA potasına bile girebileceğinin göstergesi olarak göze çarpıyor. Yani Aslan, şampiyonluğu kovalarken, Devler Ligi’nden olmakla beraber UEFA biletini de kaçırabilir.

Adnan Polat: Kazanmak zorundayız
G.SARAY, Turkcell Süper Lig’de bugün deplasmanda oynayacağı A.Gücü maçının hazırlıklarını tamamlayarak, başkente gitti. G.Saray’da, Beşiktaş ile yapılan derbi maçta sakatlanan Mondragon kadroya dahil edilirken, Kolombiyalı kalecinin yaklaşık bir ay sonra forma giymesi bekleniyor. Başkan Yardımcısı Adnan Polat, yolculuk öncesi Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada “Kazanmak zorunda olduğumuz bir maç. İnşallah şans bizden yana olur” dedi.

Haberin Devamı