Poliste 'Vesika' skandalı
Çankırı'da fuhuş bataklığına düşürülen kadınlara kendi rızasıyla başvurmuş gibi rüşvet karşılığında sahte "hayat kadını vesikası" verildiği ortaya çıkartıldı
Vesika skandali Mersin'de bir gencin valiliğe başvurusuyla ortaya çıktı. Adı gizli tutulan genç, nişanlısının fuhuş bataklığına düşürüldüğünü belirterek "Nişanlımı Çankırı'ya götürdüler. Orada sahte vesika ile Çankırı genelevine düşürdüler" ihbarında bulundu. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ulaşan bu ihbar üzerine Teftiş Kurulu Başkanlığı'ndan 4 polis başmüfettişi olaya el koydu. Soruşturma sürerken Çankırı Emniyet Müdürü Celal Kahraman'ın Emniyet Genel Müdürlüğü APK Dairesi'ne tayini çıktı.
Beş polis açıkta
Başmüfettişlerin araştırmasının ardından Emniyet Müdürü Celal Kahraman açığa alındı. Çankırı Asayiş Şube Müdür Vekili Serdar Alptekin ise rüşvet karşılığı sahte evrakla vesika düzenlemekten tutuklandı. Biri hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkartılan 5 polis memuru açığa alındı. Olayla ilgili Çankırı'da Şerife Alaca, Ankara'da Şerife Soylu adlı genelev patronlarının da aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklandı. 6 genelev çalışanı ise aranıyor.
Vali: Sayı artabilir
Çankırı Genelevi, Türkiye'de ilk kez hayat kadını alma yetkisi verilen 8 genelevden birisi. Çankırı'da bugüne kadar 130 kadına her biri 8 milyar lira karşılığında sahte vesika verildiği ortaya çıktı. Açığa alınan dönemin İl Emniyet Müdürü Celal Kahraman'ın kişisel masrafları ve karakol tamiratı gibi bazı giderlerin sahte vesikayla elde edilen parayla ödendiği müfettiş raporlarında yer aldı. Çankırı Valisi Halil Ulusoy, "Önümüzdeki günlerde soruşturma açılacak personel sayısı artabilir" dedi.