Show TV’nin yeni sezonunda neler var?

Yeni sezona sayılı günler kala bu kez Show TV’nin menüsü açıklayacağım. O nedenle bu hafta Show TV Genel Müdürü Suavi Doğan’la bir araya geldik ve kanalı masaya yatırdık. Açıkçası geçen sene bu zamanlarda herkesin dilinde “Show TV dizi tutturamaz” cümlesi vardı. İçerde’nin Show TV’de kendini gösteremeyeceği söyleniyordu. Bir yılda tüm bu dengeler değişti. Geçtiğimiz ay Show TV birinci kanal oldu. Büyük ihtimalle ağustosta da birinci kanal olacak. İçerde bir fenomene dönüştü, Yeni Gelin zirveye oturarak kanalı yükseltti. O nedenle Suavi Doğan’a ilk sorum “Geçen yıl nasıl geçti?” oldu. Doğan, “Bizim için TMSF’den sonra ilk yıl o dönemden çıkma, ikinci yıl temel atma, üçüncü yılda inşaata başlama olacaktı. Geçen yıl temel atma dönemiydi. Çok güzel bir yıl geçirdik. Ancak geçmişe dönüp kanalı analiz ettiğim zaman bu yıl ocak-şubat aylarında bir hata yaptığımı görüyorum. 20 tane proje almayı sevmediğim için yedekli gitmemiştim. O nedenle şubat, mart, nisan aylarında kanalımız biraz sallandı. Sonra hemen toparladık. Geçen ay birinci kanal olduk. Şimdi üçüncü yılımıza girdik ve artık inşaata başladık. Geçen yılki hatalarımdan ders çıkardım. O nedenle ocak ayı için şimdiden az ama öz ciddi yedek projeler çalışmaya başladım” cevabını verdi. İçerde aslında bu yıla da devam edebilirdi. Ama kanal 39 bölümde bitirdi. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda 2500 kişinin katılımıyla muhteşem bir finale imza attılar. Ama aklımdaki soru “Bir kanal devam ettirse iyi reytingler alacağı bir işi neden erken bitirdi?” oldu. Suavi Doğan, “İçerde hem yazılması, hem de çekilmesi çok zor bir senaryoydu” dedi ve ekledi: “Zaten onu farklı kılan da buydu. Devam etmesini isterdik ama bu kez sarkacaktı. Yapım ekibiyle ortak bir karar aldık. 39 bölüm sözleşmemiz vardı. Tadında bırakalım ve zirvede bitirelim dedik. Final gecesi seyirciyle diziyi izlemek ve o reaksiyonu görmek müthiş bir deneyimdi. Bu işi zirvede bıraktık ama manevi yönden çok gurur duyduğumuz ve tatmin olduğumuz bir iş oldu İçerde.”

Haberin Devamı

Ercan Kesal Aras’ta

Haberin Devamı

Bu yazın sürprizi Kalp Atışı’ydı. Neredeyse 5 yıldır kadınların erkeklerin peşinden koştuğu yaz dizileri izliyoruz. Kalp Atışı’nda ise güçlü bir kadın karakter ve onun peşinden koşan bir erkek izliyoruz. Suavi Doğan, “Tam da bu sebeple Kalp Atışı’nı aldım. Bu bir Kore formatı. Bana anlatmaları ve satın almam arasında geçen süre tam 5 dakikaydı. Farklıydı, ekranda böyle bir şey yoktu. Zaten senin de bildiğin gibi ben riskli işleri seviyorum. Bu işin ses getireceğini biliyordum. Bu başarı beni yanıltmadı. Seneye için de yine böyle farklı bir işin hazırlıklarına başladık” diyor. Gelelim yeni sezona... Pazartesi İçerde’den sonra nasıl bir iş kanalı domine edecek? Yine Ay Yapım’dan bir iş geliyor. Senaryosunu Gökhan Horzum’un kaleme aldığı, Selim Öztürk’ün yönetmenliğini üstlendiği, Toygar Işıklı’nın müziklerini yaptığı Aras kod adlı dizinin ilk bölüm süpervizörü Uluç Bayraktar. Dizinin başrolünde Aras Bulut İynemli var. İçerde ekibi yerinde kalmış gibi görünüyor. Hikayesini ise Suavi Doğan anlatıyor: “İçerde ekibi, Ay Yapım, biz, ve seyirci pazartesiye alıştık. O nedenle yine bu günde olmasını istedik. Dizi; ailesinden uzaklaşmış müzisyen bir gencin güçlü, köklü ve çok karanlık olan ailesinin başına dönüş hikayesini anlatıyor. Aras’ın babasını Ercan Kesal oynuyor. Ekimde yayında olacağız”

Haberin Devamı

Pelin Karahan’la yemek programı

Show TV’nin ikinci yeni işi Klavye Delikanlıları. Süreç Film’in yapımı üstlendiği diziyi Murat Şeker yazıp yönetiyor. Şeker’in sinemadan televizyona transferi heyecan verici. “Ekranlarda olmayan bir iş yapıyoruz” diyor Suavi Doğan ve ekliyor: Komedi ama işin içinde draması ve polisiyesi de var. Her şeyin iç içe geçtiği, değişik bir şey izlemek isteyenin çok rahat adapte olacağı bir proje. Dizide Vildan Atasever oynuyor.” Gelelim üçüncü işe... Tims&B Productions’ın yapımını, Ethem Özışık’ın senaryosunu yazdığı, Osman Taşçı’nın yöneteceği kod adı Gecelerin Ötesi olan dizi için Doğan, “Senaryo geldi, okudum ve bunu yapalım dedim. Hikayede; kız polis, çocuk hırsız ve onlar bir şekilde bir araya geliyorlar. Aslında çok büyük bir aşk hikayesi üzerine kurulu bir polisiye izleyeceğiz. Duygusunda Bay ve Bayan Smith tadı var. Oyuncu seçimleri devam ediyor” diyor. Kanalda Güldür Güldür, Kalp Atışı, Yeni Gelin ve Rüya devam ediyor. Eylül, ekim sürecinde üç yeni iş hayata geçecek. Gündüz kuşağında ise Zahide Yetiş’le güne başlıyoruz. Bu senenin yeniliği ise oyuncu Pelin Karahan’ın yemek programı. Meğer Pelin Karahan büyük yemek meraklısıymış. Bakalım bize bu sezon nasıl yemekler yapacak? Gelin Evi devam ediyor. Seda Sayan ve Uğur Arslan Evleneceksen Gel demeyi sürdürecekmiş. Doğan, “Tüm kanallar izdivaç programlarına devam ediyoruz. Kurallara uyup, daha bir çeki düzen vererek sürdüreceğiz” diyor. Haberde hafta içi Jülide Ateş, hafta sonu Pınar Erbaş var. Gece Hattı’nda ise Zeliha Saraç. Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu ve hafta sonu haber önünde Çocuktan Al Haberi sürüyor. Magazin programları devam ediyor. Ocak ayı için ise kanal Rüya İşçileri’yle gerilim dozu yüksek bir kadın hikayesini çalışıyormuş. Bir de Ay Yapım’la ikinci bir iş. Suavi Doğan, prototipine melodram koymamış. Risk değil mi diye soruyorum. “Hayır. İnsanlar melodrama doydu ve aynı hikayelerden sıkıldı. Bu sezon polisiyeler, türler, erkek işlerine doyacağız. Seyirci bir yerde yine melodram isteyecek. İşte o zaman farklı bir melodram yapan büyük patlama yapacak” diyor. Yeni sezonda Show TV’ye bol şans!

Haberin Devamı

Türkiye’nin Yıldızları geliyor

Suavi Doğan eski bir televizyoncu. Özellikle format tarafında çok başarılı bir isim. Hatta Türkiye’nin Yıldızları’nın yapımcısıydı. Yani Beren Saat, Engin Akyürek gibi starlar onun yarışmasından çıktı. Show TV Genel Müdürü olduğundan beri kanalda çok fazla format yayınlanıyor. Doğan, “Ben formattan geldiğim ve izleyici Show TV’de format izlemeyi sevdiği için devam edeceğiz. Fakat dünyada formatta da sıkıntı var. Ancak en büyük sıkıntımız; Türkiye’de format sunacak doğru düzgün isim yok. Bir elin parmaklarını geçmiyor. İsimler genelde oyunculuğa yönelip, sunuculuğu ikinci plana atıyor. Oysa sunuculuk çok zor iş. Kimse zor kısmıyla ilgilenmek istemiyor. Hemen olsun ve bitsin isteniyor. Bu yıl Güldür Güldür, Çocuktan Al Haberi devam edecek. Ancak önümüzdeki yıl Türkiye’nin Yıldızları’nı yapmayı düşünüyoruz. Böylece hem sektöre yeni yüz kazandırabiliriz, hem format seyirci açısından da eğlenceli olabilir” diyor.

Fi martta yayında

Fi’nin Show TV’de yayınlanacak olması ses getirdi. Bir internet dizisini neden Show TV satın aldı? Suavi Doğan, “Sen kanal yöneticisi olsan ve böyle kalitede bir dizi olsa almaz mıydın? Her şeyden öte kanalın marka değerine müthiş katkı sağlayacak bir iş. Açıkçası reytinglerinin de iyi olacağına inanıyorum. Marttan itibaren yayın hakları bizde olacak. Mart-haziran arası diziyi yayınlayacağız. Dizi 60 dakika olduğu için, 26 bölümü her hafta iki bölümü birleştirerek ekrana getireceğiz. Sonuçta 13 haftada bitecek. Dizi devam ederse onları da satın alırız. Bu işin sektöre en önemli katkısı ise sözleşmesi oldu. Televizyonculuk açısından ilk defa denenen bir sistem bu. Sözleşmesi çok uzun sürdü. Aklımıza gelmeyen maddeler çıktı. Şimdi bu sözleşme bundan sonra yapılacak işler için örnek teşkil edecek” dedi.

DİĞER YENİ YAZILAR