Gazete Vatan Logo

O ismi gece yarısı ben önledim!

Fethullah Gülen geçmişte kendisine iletilen bir komployu açıkladı

O ismi gece yarısı ben önledim!

Fethullah Gülen, bir dönem ‘bir büyük zat’a kaset komplosu kurulduğu bilgisi aldığını ve gece yarısı uyarmak için Türkiye’ye telefon ettiğini açıkladı

Hükümet ile Fethullah Gülen cemaati arasında dershane kriziyle başlayan ve ‘gizli’ belge yayınlanmasıyla devam eden tartışma sürüyor. Gülen’in Cumartesi günü herkul.org sitesinde yayınlanan yeni konuşmasında, İslam’daki ‘ayıp örtme’ konusundan bahsederken, bugün AK Parti’de üst düzey bir yetkili olan isme kurulan kaset tuzağını anlattı. Gülen, videoda şunları anlattı:

O ismi gece yarısı ben önledim

‘Gece telefon ettim’

“Bir büyük zat, bir dönemde... Bana seneler evvel bir telefon geldi. Dediler ki nefsine uyarak bir yerde bir tane alüfte (hayat kadını) ile buluşmaya gidiyor ve aynı zamanda birilerinin de komplosu da söz konusu olabilir. Gece yarısı Türkiye’de onu tanıyan bir arkadaşa telefon ettim. Kalk dedim, evine koş git, oraya gitmesin katiyen, hem kendisi o masiyete girmesin hem de hafazanallah bir komplo meselesi ise şayet günümüzde geldiği noktaya gelemezdi, gelemez dedim. Ve o mevzudaki telefon sabit. Kendisine rica bulunduğum o zat da hayatta ama ben bu güne kadar o meseleyi kimseye açmadım. Bize düşen şey odur, ayıbını yüzüne vurmama. Ama belki de öyle birisi, benim öyle bir ayıbını bildiğimden dolayı şimdilerde homurdanıyorsa şayet, keşke benim ayıbımı bilen bu insan nalları dikse gitse de ayıbımı bilen kimse olmasa...”




Fidan’lı ‘çözüm süreci’ önerisi

Bu sözlerin ardından bugünkü köşesinden Fethullah Gülen’e açık mektup yazan Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, kaset tehditlerinde bazı isimlerin araya girerek “Dershaneler konusunu kapatın, Aydınlık ve Sözcü’nin elindeki kasetleri yayınlatmayalım” dediğini iddia etti. Selvi, bir gücün iki tarafı kavga ettirmek için elinden geleni yaptığını iade ederek, ‘çözüm süreci’ gibi bir süreç önerdi. Selvi, süreci yönetecek ismin ise MİT Müsteşarı Hakan Fidan olabileceğini söyledi.

BAKAN ERGİN’DEN ‘GİZLİLİK’ AÇIKLAMASI: ‘MGK belgeleri eski Türkiye’nin’

ADALET Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, dün Hatay Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaretinde, Taraf gazetesinde yayınlanan MGK belgeleriyle ilgili konuştu: “Siyaset 2010 Anayasa değişikliğinden sonra özgürleşti bu ülkede. O açıdan eski Türkiye’ye ait olan o belgeleri AK Parti’nin iradesinin ürünü olarak takdim etmek en hafifinden insafsızlıktır. Türkiye realiteleriyle örtüşmeyen, gerçeklerle bağdaşmayan bir tutumdur. Kanuna göre MGK’nın çalışmaları ve içerde alınan kararlar gizlidir. Bu belgeler yayınlanamaz. O açıdan böyle bir tartışmayı çok doğru bulmam. Eğer bu mevzuatı beğenmezseniz yasa koyucu bu mevzuatı değiştirirse buna yol açılır ama aksi halde bu kuralların uygulanması gerekecektir.”

Haberin Devamı