Gazete Vatan Logo

O gece yıldız gibi parlayın

Yeni yıl gecesini özel kılmak isteyenler ve 2017’yi en güzel şekilde karşılama arzusunda olanlar için Tülin Şahin hem stil, hem bakım, hem de beslenme önerilerinde bulundu.

O gece yıldız gibi parlayın

Tülin Şahin yeni yılı özel davetlerde veya sokakta geçirmek isteyenler için hem makyaj hem de kıyafet önerilerinde bulunuyor. Şahin “Makyaj ürünlerini mutlaka suya dayanıklı seçin” diyor. Kıyafet konusunda da metalik ve kadife kumaşlı parçaları öneren model yemeği fazla kaçıranlara da, "Soğuk suya limon sıkıp için" önerisinde bulunuyor.

Makyajda nelere dikkat etmeli?

-Yeni yıla sokaklarda girecekseniz makyajınızda dikkat etmeniz gerekenler; nemlendiriciniz, fondöteniniz, rujunuz su bazlı değil yağ bazlı olmalı. Çünkü su bazlı ürünler soğukla birleştiği zaman yüzde donma efekti yaratıyor.

-Maskaranızın ister evde ister sokakta uzun süre dayanmasını istiyorsanız mutlaka suya dayanıklı olmasına özen gösterin. Aynı şekilde göz makyajınız da yani far ve göz kalemleriniz de suya dayanıklı olmalı.

-Kadife görünümlü rujlar yani mat dudaklar bu sene çok moda. Mutlaka edinin ve sürün. Uzun süre dayandıkları için gece boyu düşünmenize gerek yok.

-Saç aksesuarları bu kış çok moda. Bir davete, partiye rahatlıkla bir taçla veya başka bir saç aksesuarı ile gidebilirsiniz.

Haberin Devamı

Fazla yediyseniz hemen limonlu su için

Yeni yıl sofralarında yemeği fazla kaçırdıysanız, limonlu su için. Bir bardak soğuk suyun içine sıkacağınız yarım limon anında detox görevi görür. Tuzlu bir yemeğin üstüne içildiğinde midede asitleri dengeler. Yemeğin şişliğini alır ve engeller. Bu arada Çırağan Sarayı'ndaki Gazebo Lounge'a özel tasarladığım, düşük kalorili ve glütensiz tatlımız TULİSS'in yeni yıl edisyonunu geçtiğimiz günlerde hazırladık. Sadece 145 kl. ve glütensiz.

Bol bol somon ve ton balığı tüketin

Herkes bana sürekli "Ne yiyorsun da hep böyle formdasın" diyor. Sırrım şu; yüzde 80 sağlıklı/düzgün beslenme, yüzde 20 eğlenceli beslenme. Birçok insan sağlıklı deyince sürekli marul düşünüyor. Ama sağlıklı/düzgün beslenmede bol bol balık var. Özellikle somon ve ton balığı... Biz modeller en çok bu iki balığı tüketiyoruz çünkü somon cilde inanılmaz bir nem, pembelik, dirilik katıyor. Ton balığı da özellikle dirilik veriyor vücuda ve cilde...

Haberin Devamı

Canlı bir yüz için C vitaminli duş alın

Charlize Theron'un makyörü bir keresinde bana makyaj yaptığında şunu önermişti; "Yorgun, halsiz, bitkin uyandıysan C vitaminli aspirin içip duş başlığı ile omuzlarına ve yüzüne masaj yap. Duşun ardından yüzünde buz gezdir veya soğuk su ile yıka. Bu yüzün daha diri durmasını sağlayabilir” dedi. Sıcak ve soğuk su şokları ise ayrı bir canlandırma yaratıyormuş.

Kadifeye ışıltı yakışır

Bu sene en moda kumaşlar arasında metalik görünümlü gümüş, altın, bronz, elektrik mavisi gibi renkli kumaşları görüyoruz. Peki nasıl kullanmalı? Tek bir yerde metalik parça kullanıp geri kalan yerleri sakin ve mat tutmalısınız. Örneğin gümüş metalik bir eteği moda olan diz üstü çizmelerle giydiyseniz çizmeler mutlaka mat olmalı süet veya deri değil. Eteğin üzerine daha düz bir şeyler giymelisiniz. Ben olsaydım siyah boğazlı bir kazak giyerdim ama boğazlı giymem diyorsanız V yaka düz siyah bir bluz, gayet şık olur.

Bu sene moda olan bir başka kumaş kadifeler acımasız bir kumaştır. Kilolu olmasanız bile öyle gösterebilir. Kadife bir elbise veya etek giyecekseniz altına dikiş izi olmayan çorap giyin. Böylece hem trendi yakalamış olursunuz hem de defolar ortadan kalkmış olur. Kadife bordo elbise tam kışı yansıtır. Altına ışıltılı bir ayakkabı seçin . Çünkü kadifeye ışıltı çok yakışıyor. Kadifeye yakışan, güzel kombinlenecek kumaşlar ipek, saten, şifondur.

Haberin Devamı

Şapkalar pırıl pırıl

Şapkalar artık eski şapkalar gibi değil. Tasarımcılar üzerlerine yazılar yazıyor,taşlar ekliyor. Özellikle taşlı bereler, taşlı fötr şapkalar çok moda. Casual chic olmanız gereken bir davette taşlı bir fötr şapka takabilirsiniz. Bulamazsanız kendiniz yapabilirsiniz. Düz renkte bir fötr şapkanın kenarına ışıltılı bir broş takın veya üzerine taş yapıştırın.

Eğlenceli beslenin

Yüzde 20 dediğim eğlenceli beslenmeye denge de diyebilirdik. Bu yüzde 20’yi her gün, gün içinde kullanıyorum sadece tek bir günde kullanıp, tüketmiyorum. Çünkü “Sadece kendinize bir gün verip ne istersem yerim diyorsanız asıl kilolar o zaman geliyor” diyor uzmanlar. Gün içinde canınız biraz çikolata çektiyse ertelemeyin. O an yiyin.

Haberin Devamı