Gazete Vatan Logo

İnsan tanımayı ve dertleşmeyi severim

Bu kez kamera karşısına, sohbet programı, “Doğa Rutkay’la Her Şey Bu Masada” ile geçiyor. Samimi sohbetiyle erkana gelecek olan Rutkay, "Huzur duyacağım projeleri seçtim. Mutsuz, saygısız ortamlar bana göre değil. Özensizlik ve laubaliliğe tahammülüm yok” diyor

İnsan tanımayı ve dertleşmeyi severim

Bir akşam programıyla ekranda olma fikri nereden çıktı?

Fikrim de oldu isteğim de. Ancak bu tip isteklerde kimlerle ve nerede yolculuğa çıkacağınız önemli. Bloomberg HT gibi kaliteli ve başarılı bir kanaldan bu teklif gelince mutluluk kaçınılmaz oldu.

Her şey bu masada derken, neler olacak bu masada ve nasıl olacak?

Aslında konuklarımız ve konuklarımızın yolculuğu olacak. Ağırladığım konukların maceraları, söylemek istedikleri, paylaşmayı arzu ettikleri her konu detaylarıyla gelecek masamıza. Yer yer sürprizler olacak. Mesela geçmişlerinden sevdikleriyle bezeli onlara armağan bir 50 dakika...

"Herkesle anlaşırım. Programda tanıdık olsun, olmasın konuklarım rahat edecek."

Konuklarınızı sanat, spor ve magazin dünyasından tanıdığınız yakın dostlarınızdan seçme taraftarı mısınız?

Her Şey Bu Masada'ya başlarken en mutlu olduğum konuydu bu. Tam sanat, spor ve magazin dünyasındaki o özel ve işleriyle parlak kişiler şükür zamanla dostlarım olmuş. Bu nedenle de kapımız herkese açık...

Tanıdığınız bir konukla kamera karşısına geçmek daha risksiz diyebilir miyiz?

Haberin Devamı

Sadece tanıdık olması gerekmez. Herkesle kolay anlaşır, herkesi rahat ettirebilirim. İnsan tanımayı, onlarla dertleşmeyi severim.

Asla yapmam dediğiniz projeler var mı?

Hep tutarlı ve dengeli olmaya çalıştım. Mesleğimi ve kariyerimi kollamaya yönelik, seçici ve içinde olmaktan huzur duyacağım projeleri seçtim. Mutsuz sağlıksız, saygısız bir ortam bana göre değil. Samimiyeti çok seviyorum. Özensizlik ve laubaliliği sevmem.

Sevdiklerimi mutlu etmek isterim

Bundan sonrası için yapmak istediğiniz neler var?

Şükür gitmek istediğim yoldayım. Hırslarım, acele kararlarım yok. Hali hazırda ekranda Güldür Güldür Show'la seyircinin sevdiği ve bağrına senelerdir bastığı bir işim var. Üzerine bir de göz bebeğim programım geldi. Sakinlik, titizlik ve emekle yolumda gitmeye devam.

Mutlu olmak için küçük şeyleriniz nelerdir?

Bunu anlatan bir kitap yazıyorum. Üç sene oldu bitmedi. Çocukluğumdan beri herkese mutluluk saçmaya çalıştım. Paylaşmak, insanları komediyle gıdıklamak hoşuma gidiyor. Bir çiçeği büyütmek, doğada yürümek, eşime yemek pişirmek, anneme babama sarılmak, onlara sevdiğimi söylemek, kitap okuyup tavsiye etmek, reçel pişirmek, uyumak gibi basit şeyleri olağanüstüymüş gibi yaşamak benim küçük sırlarım.

Haberin Devamı

Plansızlık beni zorlar

Yaşadığınız tecrübeler size neler öğretti?

Şanslı biri olduğumu, sevdiğimi, sevildiğimi öğretti. Hayat ne getirdiyse bana binlerce şükürler karşılıyorum.

Sizi genelde neler zorlar?

Emirvakiler ve plansızlık beni çok zorlar. Hür olmayı severim ama kurallarıma da bağlıyımdır. Düzenimin bozulmasını ve lay lay lom bir yaşamı pek tercih etmem. Her geçen gün bir işe yaramak, bir şeyler öğrenmek isterim.

Ülkemi çok seviyorum

Ülkemizin içinden geçtiği bu zorluklar sizi, hayatı yaşama şeklinizi nasıl etkiliyor?

Ülkemi ve birlikte yaşadığım tüm iyi insanları seviyorum. Her rengi barındıran kocaman bir milletiz. Toprağıma, vatanıma, geleneklerimize adetlerimize bağlı, saygılı bir bireyim. Üzerime düşen ne varsa elimden geldiğince yapacağım. Endişe, korku, umutsuzluk duymamak imkansız. Ancak geleceğimize umutsuzca bakmak bizi yok etmemeli. Bu durum anne olma isteğimi ertelememe de sebep değil. Bu yıl anne olacağım.

Haberin Devamı