Gazete Vatan Logo

Hürriyet, TME için 441 milyon dolar kredi aldı

HÜRRİYET, uluslararası piyasalardan toplam 441 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi aldı. Kredi, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. iştiraki Hurriyet Invest BV aracılığıyla, Rusya ve Doğu Avrupa ülkelerinin lider reklam yayıncısı Trader Media East (TME) hisselerinin yüzde 67.3’nün Londra Borsası’ndan çağrı yoluyla satın alınması işleminin finansmanında kullanılacak.

Sendikasyon kredisi, ABN Amro liderliğindeki uluslararası bankalardan temin edildi. Kredinin 241 milyon dolarlık bölümünün satın alımın finansmanında, 200 milyon dolarlık bölümünün de TME’nin finansman ihtiyaçları için kullanılacağı bildirildi.

Amsterdam’daki imza töreninde konuşan Hürriyet CEO’su Vuslat Doğan Sabancı, TME’nin alınmasının bir Türk şirketinin tek seferde yaptığı en büyük satın alma olduğunu belirterek, şunları söyledi: “TME’nin alınmasıyla Türkiye’nin lider gazetesi ve medya kuruluşu Hürriyet, artık Doğu Avrupa, Rusya ve Baltık ülkelerini kapsayan bölgede 8 bin çalışanıyla 11 ülkenin lider medya oyuncularından biri haline geldi.”

Haberin Devamı