Gazete Vatan Logo

HDP'ye bir saldırı da Fethiye'den

Fethiye'de, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe örgütünün açılışı sırasında gerginlik yaşandı.

Fethiye’de kalabalık bir grup HDP binasına saldırı düzenledi. Grubun talebi üzerine itfaiye ekipleri parti tabelasını indirip, Türk bayrağı astı.

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde, HDP ilçe binasının açılışını protesto eden bir grup, gergin anlar yaşanmasına neden oldu. Fethiye’de HDP’nin ilçe örgütü açılış töreni öncesinde, yüzlerce kişi sosyal medya üzerinden organize oldu. Yaklaşık bin kişilik grup Salı Pazarı Meydanı’nda toplandı. Ardından HDP’nin açılışının gerçekleşeceği Dispanser Caddesi 501 Sokak’a yönelen grup, polis engeliyle karşılaştı. İlk bariyerleri aşan gruba polis müdahale etti.

Polisin yoğun güvenlik önlemine rağmen 3 katlı HDP binasının karşısındaki başka bir binanın çatısına çıkan 3 kişi, kiremitleri sökerek HDP binasına attı. Parti tabelasını düşürmeye çalışanlara sokakta bekleyen kalabalık sloganlarla destek verdi.

Olayların büyümesi üzerine Kaymakam Ekrem Çalık, Belediye Başkanı Demokrat Partili Behçet Saatcı ve Muğla İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal olay yerine geldi. Belediye Başkanı Behçet Saatcı, göstericilere parti tabelasının indirileceğini söyledi. Saatcı, cep telefonuyla İtfaiye Müdürlüğü’nü arayarak merdiven aracı istedi. İtfaiye ekipleri, HDP tabelasını ve parti flamasını sökerek attı. İtfaiye çalışanları, tabelanın bulunduğu yere Türk bayrakları astı. Eylemcileri tabelayı kırmaya, flamayı yakmaya çalıştı. Gruptakiler, yaklaşık 2 saat süren eylemlerine Başkan Saatcı’nın çağrısı üzerine son verdi.

Fethiye Kaymakamı Çalık olaydan önce HDP binasının boşaltıldığını, olaylarda kimsenin yaralanmadığını söyledi. Çalık’in girişimleriyle öfkeli kalabalık bir süre sonra dağıldı.


BOLU'DA GERGİNLİK: 1 YARALI

Bolu’da, HDP il binası açılışı yapıldı. Açılış sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için emniyet güçleri geniş güvenlik önlemi aldı.

Açılış öncesi kalabalık bir grup, İzzet Baysal Caddesi üzerinde açılışı yapılan il binasının önünden geçti. Açılış sonrası ise İzzet Baysal Caddesi'nde Yakup Ö. İsimli bir öğrenci ile kalabalık bir grup arasında henüz sebebi bilinmeyen bir tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesiyle çıkan kavgada, Yakup Ö. başından yaralandı. Olay yerine gelen polis ekipleri, Yakup Ö.'yü Bolu Köroğlu Devlet Hastanesi'ne götürdü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı