İstanbul

İstanbul

Son dakika istanbul haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan istanbul ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını istanbul haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İstanbul

haberleri sayfasında son dakika yaşanan istanbul gelişmeleri de dahil olmak üzere 193.125 istanbul haberi bulunmuştur. Tüm istanbul haberleri aşağıda listelenmiştir.
Beşiktaş’taki gece kulübü faciasında 29 kişi hayatını kaybetmişti! Valilik 13 kamu görevlisi hakkında soruşturma izni verdi
Beşiktaş’taki gece kulübü faciasında 29 kişi hayatını kaybetmişti! Valilik 13 kamu görevlisi hakkında soruşturma izni verdi İstanbul'un Beşiktaş İlçesindeki "Masquerade" adlı gece kulübünde tadilat sırasında çıkan ve 29 kişinin ölümüne neden olan yangına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Valiliğinden binaya ilişkin izin ve denetim belgesi veren 14 kamu görevlisi hakkında soruşturma izni talep etti. Valilik aralarında o dönemin Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcılarının da olduğu 13 kişi hakkında soruşturma izni verdiğini açıkladı.
16.05.2024 Gündem
Samsun'dan gelen bayrak ve toprak genç doktorlara teslim edildi
Samsun'dan gelen bayrak ve toprak genç doktorlara teslim edildi Bu yıl 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle Samsun'dan getirilen bayrak ve toprak, genç doktor ve hemşirelere teslim edildi.
16.05.2024 Gündem
Şarkıcı Seçil Çiftçi ile babasının yargılandığı külotlu çorap cinayetinde mahkeme kararını verdi!
Şarkıcı Seçil Çiftçi ile babasının yargılandığı külotlu çorap cinayetinde mahkeme kararını verdi! İstanbul'un Sancaktepe İlçesinde ormanlık alanda cesedi bulunan Semih Sevim'in, külotlu çorapla boğularak öldürüldüğü iddiasıyla yargılanan davaya 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Seçil Çiftçi getirildi. Tutuksuz sanık Cemal Çiftçi ve taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.
16.05.2024 Gündem
İlk üç ayda yabancı turist harcamalarında artış
İlk üç ayda yabancı turist harcamalarında artış Türkiye’deki yabancı kartlı işlemlerin 2024’ün ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla ciro bazlı yüzde 7, adet bazlı ise yüzde 16 büyüdüğü açıklandı. Bireysel yabancı kartlı ödemelerin ülke bazlı dağılımı incelendiğinde İngiltere menşeli kartlar ciroda zirvede yer aldı. Mısır menşeli kartlar ise geçen yıla göre büyüme rekoru kırdı. Yabancıların en çok harcama yaptığı şehirler sırasıyla İstanbul Antalya, İzmir, Ankara ve Muğla oldu.
16.05.2024 Ekonomi
Beyoğlu'ndaki bombalı terör saldırısında karar açıklandı!
Beyoğlu'ndaki bombalı terör saldırısında karar açıklandı! İstanbul'un Beyoğlu İlçesinin İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı terör saldırısına ilişkin bombayı bırakan Ahlam Albashir’in 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ile bin 794 yıl hapis cezasına çarptırıldığı davada gerekçeli karar açıklandı.
16.05.2024 Gündem
Altınay ne zaman işlem görecek? Altınay Savunma halka arzında gong töreni yapıldı
Altınay ne zaman işlem görecek? Altınay Savunma halka arzında gong töreni yapıldı 8-9-10 Mayıs tarihlerinde talep toplayan Altınay Sanayi için “gong töreni” Borsa İstanbul’da yapıldı. 3,6 milyon bireysel başvurunun yapıldığı Altınay Savunma Teknolojileri halka arzında işlem günü geldi çattı. Altınay Savunma Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay, Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Altınay Yönetim Kurulu Üyesi ve Letven Capital Genel Müdürü Kamil Kılıç, TSKB ve Ziraat Yatırım yöneticileri katıldı.
16.05.2024 Ekonomi
Anneler günü için para biriktiriyordu! Katledilen üniversite öğrencisi Akman'ın annesi herkesi göz yaşlarına boğdu
Anneler günü için para biriktiriyordu! Katledilen üniversite öğrencisi Akman'ın annesi herkesi göz yaşlarına boğdu Balıkesir’de, bir zincir restoranda motokurye olarak çalışan ve bir eve sipariş bıraktıktan sonra önünü kesen E.Ö. (17) tarafından bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Ata Emre Akman’ın (20) annesi Zuhal Akman, o geceyi ve Ata’yı anlattı.
16.05.2024 Gündem
Sirkeci-Kazlıçeşme hattı dünya listesinde! Avrupa’da gezilmesi gereken 6 rota arasında gösterdi
Sirkeci-Kazlıçeşme hattı dünya listesinde! Avrupa’da gezilmesi gereken 6 rota arasında gösterdi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yenilenerek hizmete alınan Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı’na övgü. Hat dünyanın önde gelen gezi sitelerinden “loneyplanet.com” tarafından Avrupa’da gezilmesi gereken 6 demiryolu rotası arasında gösterildi.
16.05.2024 Gündem
İstanbul'da 9 DEAŞ şüphelisi yakalandı
İstanbul'da 9 DEAŞ şüphelisi yakalandı İstanbul’da DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren 9 şüpheli yakalandı.
16.05.2024 Gündem
İstanbul'da şaşırtan keşif! İnşaat çalışmasında mağara ve kanal bulundu: Topkapı’ya kadar gittiği söyleniyor
İstanbul'da şaşırtan keşif! İnşaat çalışmasında mağara ve kanal bulundu: Topkapı’ya kadar gittiği söyleniyor İstanbul'un Başakşehir ilçesinde bir inşaat çalışmasında işçiler yer altında odacık ve birbirine bağlanan kanallar olduğunu fark etti. Ekiplere yapılan ihbar neticesinde inşaat çalışması durduruldu, polis tespit edilen nokta ve çevresini güvenlik çemberine aldı.
16.05.2024 Gündem
"Falstaff Operası" 18 Mayıs'ta AKM'de perde açacak
"Falstaff Operası" 18 Mayıs'ta AKM'de perde açacak Giuseppe Verdi’nin son başyapıtı “Falstaff”, 18 Mayıs Cumartesi günü Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu'nda operaseverlerle buluşacak.
16.05.2024 Yaşam
Beşiktaş'ta 5 katlı binada doğal gaz patlaması
Beşiktaş'ta 5 katlı binada doğal gaz patlaması Beşiktaş'ta 5 katlı binanın 3. katındaki dairede doğal gaz patlaması meydana geldi.
16.05.2024 Gündem
İstanbul’dan Bratislava’ya direkt uçuşlar başladı
İstanbul’dan Bratislava’ya direkt uçuşlar başladı İstanbul Sabiha Gökçen’den, Slovakya’ya direkt uçuşlar başladı.
16.05.2024 Vitrin
FBI bile peşindeydi ama Türk polisi yakaladı! 'Dünya beni arıyor, siz nasıl buldunuz?'
FBI bile peşindeydi ama Türk polisi yakaladı! 'Dünya beni arıyor, siz nasıl buldunuz?' Uluslararası boyutta sahtecilik ve dolandırıcılık olaylarının başını çekti. Soygunculuğa yarayan düzeneğini, Türkiye’de üretip İngiltere, Amerika ve Fransa gibi farklı ülkelere satıp milyonlarca dolar gelir elde etti. Dünyanın en tehlikeli dört dolandırıcısından biri olması nedeniyle FBI ve Interpol tarafından aranılan Çağatay Evyapan’ı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü yakalamayı başardı. Peki ama nasıl? İşte cevabı.
16.05.2024 Gündem
İnsan Papilloma Virüsü (HPV) nedir? HPV enfeksiyonu nasıl bulaşır, kadınlarda ve erkeklerde belirtileri neler, HPV virüsü kendiliğinden geçer mi?
İnsan Papilloma Virüsü (HPV) nedir? HPV enfeksiyonu nasıl bulaşır, kadınlarda ve erkeklerde belirtileri neler, HPV virüsü kendiliğinden geçer mi? İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), halk sağlığını tehdit eden bu virüsle mücadele için ücretsiz HPV aşısı uygulaması başlattı. Söz konusu uygulamanın ardından HPV virüsüne dair detaylar sorgulanmaya başlandı. Peki, İnsan Papilloma Virüsü (HPV) nedir? HPV enfeksiyonu nasıl bulaşır, kadınlarda ve erkeklerde belirtileri neler, HPV virüsü kendiliğinden geçer mi?
16.05.2024 Yaşam
(İBB HPV aşısı başvuru formu) İBB HPV aşısına kimler başvurabilir, HPV aşı randevusu nasıl alınır? Adım adım İstanbul HPV aşı başvurusu
(İBB HPV aşısı başvuru formu) İBB HPV aşısına kimler başvurabilir, HPV aşı randevusu nasıl alınır? Adım adım İstanbul HPV aşı başvurusu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da ücretsiz HPV aşısı uygulamasının 16 Mayıs itibariyle başlayacağını açıkladı. Ücretsiz HPV aşısı için başvurunun nasıl yapılacağı açıklanırken, aşının yapılacağı öncelikli gruplar da açıklandı. Peki, İBB HPV aşısı başvurusu nasıl yapılır? Ücretsiz HPV aşısı uygulaması erkek çocuklarda da geçerli mi? HPV aşısı İBB başvuru formu linki ve diğer detaylar…
16.05.2024 Gündem
Lapa lapa kar yağışının ardından Meteoroloji'den 3 uyarı birden geldi! Çok kuvvetli olacak, bu kez fena vuracak
Lapa lapa kar yağışının ardından Meteoroloji'den 3 uyarı birden geldi! Çok kuvvetli olacak, bu kez fena vuracak İstanbul, Ankara, İzmir dahil onlarca kentte alarm verildi. Çok kuvvetli olacak. Meteoroloji kar yağışının ardından 3 uyarı birden yaparak illeri tek tek açıkladı. Mayıs ayında gelen kar sürprizinin ardından MGM illeri saat vererek açıkladı. Kuvvetli yağış, kar erimesi ve toz taşınımına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.  İşte Meteoroloji tarafından yapılan son dakika açıklamasının detayları ve il il hava durumu...
16.05.2024 Gündem
Borsa yatırımcısına dikkat çeken uyarı! Halka arzlarla ilgili flaş detay
Borsa yatırımcısına dikkat çeken uyarı! Halka arzlarla ilgili flaş detay Borsadaki yatırımcı sayısının 8.5 milyonun üzerine taşınmasında etkili olan halka arz furyasında rüzgâr tersine döndü. Son dönemdeki halka arzların beklenen getiriyi sağlamadığı; alışkın olunan tavan serilerinin görülemediği hatta halka arz fiyatının altına sarkmalar olması dikkat çekiyor. Bu kapsamda uzmanların ‘hisse seçerken seçici olun, izahnameyi mutlaka okuyun’ uyarıları yeniden gündeme geldi. Peki son halka arzlardaki düşüşün nedenleri ne? İşte borsa ile ilgili dikkat çeken detaylar...
16.05.2024 Ekonomi
Başakşehir'de metro durağı çıkışında bulunan bombayla ilgili valilikten açıklama geldi!
Başakşehir'de metro durağı çıkışında bulunan bombayla ilgili valilikten açıklama geldi! İstanbul'un Başakşehir İlçesinde Esenler Sanayi Sitesi 7. cadde üzerinde bulunan metro durağının çıkışında, sokaktaki istinat duvarının deliğinde, fitili yarıya kadar yanmış 'el yapımı bomba' bulunması üzerine valilikten açıklama geldi. Valilikten yapılan açıklama ise, "Turgut Özal Metro İstasyonu ile Esenler Sanayi Sitesi arasında bulunan duvara saklanmış el yapımı bomba süsü verilmiş bir cisim bulunmuştur" denildi.
15.05.2024 Gündem
Beyoğlu'da İstiklal Caddesi'nde mağazada yangın
Beyoğlu'da İstiklal Caddesi'nde mağazada yangın İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde İstiklal Caddesi'ndeki bir mağazada yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.
15.05.2024 Gündem
Deniz Kuvetleri Tatbikatı'nda yerli silah sistemleri dikkat çekiyor!
Deniz Kuvetleri Tatbikatı'nda yerli silah sistemleri dikkat çekiyor! Hava ve Deniz Kuvvetleri unsurları arasında müşterek çalışabilirlik usullerinin denenmesi amaçlanan Deniz Kurdu-II/24 Tatbikatına katılan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, "Yerli ve milli imkan ve kabiliyetler ile inşa edilmiş olan çok sayıda platformumuz ve platformlarımıza entegre radar, elektro-optik, mühimmat, alt sistem, faydalı yük, elektronik bileşen ve yazılımlarımız ile savunma sanayimiz tarafından geliştirilen birçok yerli ve milli ürün de yer almaktadır" dedi.
15.05.2024 Gündem
Aziz Yıldırım aday mı? Aziz Yıldırım Fenerbahçe'de kaç yıl başkanlık yaptı?
Aziz Yıldırım aday mı? Aziz Yıldırım Fenerbahçe'de kaç yıl başkanlık yaptı? Fenerbahçe başkanlığına yeniden aday olma kararı alan Aziz Yıldırım, resmen adaylığını açıkladı. Ali Koç'a Jose Mourinho çağrısı yapan Yıldırım, "Mourinho ile çalışmayı istiyorlarsa imzayı atsınlar. Ben seçilirsem benimle devam, o seçilirse onunla devam. Biz kaybedersek Mourinho'nun parasının yarısını ödemeyi taahüt ediyorum." dedi.
15.05.2024 Şampiy10
Başakşehir'de metro durağı çıkışında el yapımı bomba bulundu! O anlar kameralara yakalandı
Başakşehir'de metro durağı çıkışında el yapımı bomba bulundu! O anlar kameralara yakalandı İstanbul'un Başakşehir İlçesinde Esenler Sanayi Sitesi 7. cadde üzerinde bulunan metro durağının çıkışında, sokaktaki istinat duvarının deliğinde, fitili yarıya kadar yanmış el yapımı bomba bulundu. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekiplerinin incelemesi devam ediyor.
15.05.2024 Gündem
Başakşehir'de metro durağı çıkışında el yapımı bomba bulundu! O anlar kameralara yakalandı
Başakşehir'de metro durağı çıkışında el yapımı bomba bulundu! O anlar kameralara yakalandı İstanbul'un Başakşehir İlçesinde Esenler Sanayi Sitesi 7. cadde üzerinde bulunan metro durağının çıkışında, sokaktaki istinat duvarının deliğinde, fitili yarıya kadar yanmış el yapımı bomba bulundu. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekiplerinin incelemesi devam ediyor.
15.05.2024 Vatan TV
Türkiye'de ikinci hasat yapıldı: Tarlada 39, markette 199 lira
Türkiye'de ikinci hasat yapıldı: Tarlada 39, markette 199 lira Türkiye'de geçtiğimiz günlerde ilk olarak İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde başlayan kiraz hasadı, ikinci olarak Bilecik'te yapıldı. Bu yıl ilk hasat toptan 35-45 liradan İstanbul hallerine giderken bir zincir markette 199 liradan satıldığı görüldü.
15.05.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İstanbul ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki istanbul haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.