Gazete Vatan Logo

Gezi iddianamesi savcıya iade!

‘Suçlamalar eksik ve anlaşılmıyor’

Gezi iddianamesi savcıya iade!

Mahkeme, Taksim Dayanışması üyeleri hakkında ‘örgüt’ suçlamasıyla hazırlanan iddianameyi ‘eksik ve anlaşılmaz’ bularak savcıya geri gönderdi...

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Nazmi Okumuş tarafından hazırlanan ve Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı ve İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu’nun da aralarında bulunduğu 5 şüpheli hakkında 29’ar yıla kadar, 21 şüpheli hakkında ise 10’ar yıla kadar hapis cezası istenen iddianame 33. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Ahmet Tokat tarafından savcılığa iade edildi.




‘Soykırım’ örneği...

Mahkemenin iade kararında Taksim Dayanışması üyeleri hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” suçundan dava açıldığı belirtilerek, ilginç bir örnek de verildi: “TCK’nın 78. maddesinde, 76 ve 77. maddelerindeki (soykırım ve insanlığa karşı suç) suçları işlemek için örgüt kuran veya yönetenlerin cezalandırılacağının belirtilmesi karşısında, mevcut iddianame kapsamına göre bir kısım şüphelilerin hangi kanundaki hangi suç veya suçları işlemek için örgüt kurdukları veya yönettikleri anlaşılamadığından, şüphelilerin bu suçtan savunmalarını alınabilmesi amacıyla hangi kanundaki suç veya suçları işlemek için örgüt kurduklarının iddianamede açıklanması gerekmektedir.”



Haberin Devamı