Abdürrahim Albayrak'la "Çarşamba günleri"

Galatasaray camiasının en renkli kişiliklerinden biri Abdürrahim Albayrak...

Haberin Devamı

Galatasaray camiasının en renkli kişiliklerinden biri Abdürrahim Albayrak. Sözünü sakınmayan kişiliği, maçlardaki taşkın heyecanı ve sevimli Karadeniz şivesi ilk akla gelen özellikleri. Çekirdekten yetişme iş adamı Abdürrahim Albayrak Türkiye'nin en büyük servis ağının, Altur'un kurucusu, yöneticisi. Şu anda tam 6 bin şoförü var.

Son iki yıldır da Volkswagen marka binek ve ticari araç bayii yani Doğuş Holding'in Fenerbahçeli patronu Ferit Şahenk'in Yenibosna'daki Doğuş Oto Bayii. Abdürrahim Albayrak geçen yılın en çok ticari araç satan bayii olmuş. Volkswagen marka ticari otolarda dünya sıralamasında da üçüncülüğe oturmuş.

Neden buluşuyorlar?
Çarşamba günü Altur tesislerindeydim. Bu bilgileri o sohbet sırasında edindim. Abdürrahim Albayrak'ı ziyaret etmek için Çarşamba gününü seçişimin özel bir nedeni de vardı. Uzun zamandan beri Çarşamba günleri iş adamlarının, istanbul'un önde gelen bürokratlarının, Abdürrahim Albayrak'ın Altur tesislerinde biraraya geldiğini duyuyordum. Neden mi Çarşamba günü? Neden mi buluşuyorlar?

Buluşuyorlar, çünkü Abdürrahim Albayrak'ın sohbeti tatlı. Çarşamba günleri buluşuyorlar çünkü Altur tesislerinde Çarşamba günleri Karadeniz mutfağı günü. Pazı dolması, kuru fasulye, taş fırın ekmeği, pazı çorbası, mısır ekmeği... Menü böyle...

Bu yemeklere kimler mi katılıyor? Örneğin bir Çarşamba günü Şişecam Genel Müdürü Doğan Arıkan, Özhan Canaydın, Mesut Yılmaz, Çavit Kavak, Global Bilgi Genel Müdürü Levent Burak Demiralp bir arada olabiliyor. Albayrak'ın Çarşamba sofrasına konuk olan isimler arasında Ferit Şahenk, Abdullah Kiğılı, Aziz Üstel, Yalçın , Ayaydın, Eren Talu, Fatih Altaylı, Yiğit Şardan gibi isimler var.

Başbakan Şenol Hoca'yı götürsün
Benim katıldığım yemekte Şenol Güneş vardı. Güneş, sohbet sırasında hoş bir anısını paylaştı. Trabzonspor'da kalecilik yaptığı dönemlerde antrenmanlarını takip eden isimlerden biri Nihat Genç'miş. O zamanlar Nihat Genç kaleci olma sevdasında. Antrenmanları izlerken su satarmış. Nihat Genç yıllar sonra yazar olarak Şenol Hoca'nın karşısına geçip, "Hatırlar mısınız hocam, Trabzonspor'un kalesini koruduğun dönemlerde antrenmandayken benden su alır ve başımı okşardın..." demiş.

Güneş'in dostları...
O zamanlar Şenol Güneş'in yerinde olmayı hayal eden kişilerden biri de Şunay Akın. Bu iki yazar şimdilerde Şenol Güneş'in yakın dostları...

Söz Şenol Güneş'ten açılmışken... Biliyorsunuz Başbakan Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği etkinlikleri çerçevesinde 11 Mayıs'ta Avrupa Karması'nın formasını giyecek. Malum gençliğinde Kasımpaşa'da top koşturuyordu başbakanımız. Viyana'da Avrupa-Latin Amerika karması maçında santrfor olarak yer alacak Erdoğan Türkiye'den de 50 yaş üstü bir milli futbolcu götürecek.

Bu ismin Türk Milli Takımı'nda oynamış olması şart. Farklı isimler konuşuluyor ama bana kalırsa en güçlü aday Şenol Güneş. Hem yıllarca kalemizi korudu hem de Türkiye'yi Dünya Üçüncülüğü'ne taşıdı o... Başbakan'la nasıl paslaşırlar bilemem ama Şenol Güneş bir dönem Türkiye'nin tanıtımına büyük katkıda bulunan bir hoca olarak o takıma yakışır...

DİĞER YENİ YAZILAR