Gazete Vatan Logo

Dijital Türkiye Platformu kuruldu

BİLİŞİM Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), Türkiye Bilişim Derneği (TBD), Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) ve Elektronik Cihazlar İmalatçıları Derneği (ECİD), Digital Europe 2020 vizyonu ile Türkiye’nin 2023 hedeflerini aynı paralelde yürüterek “Dijital Türkiye’yi yaratmak üzere Dijital Türkiye Platformu” çatısı altında bir araya geldi.

Digital Türkiye Platformu’nun başkanlığını üstlenen TBV Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı devletin, bilgi, iletişim ve elektronik sektörünün stratejik önemini yeterince kabul etmediği görüşünden yola çıktıklarını belirtti. Bu sektörleri temsil eden 30’a yakın sivil toplum kuruluşu (STK)bulunduğunu söyleyen Eczacıbaşı, “Bu STK’lar sektörün ortak sorunlarıyla ilgili konularda ayrı ayrı tonlarla, söylem ve fikir birliği olmadan ilgili kurumlarla iletişimde bulunmaktadır. Bu durumun, sorunlara yönelik olarak, odaklanmış ve çözüme yönelik iletişimde bulunulmasını engellemesi neticesinde, Dijital Türkiye Platformu sektörün sorunlarının çözümüne yönelik yapılan bir ortak hareket platformu olarak şekilleniyor” diye konuştu.

ECİD Başkan Vekili Turan Erdoğan ise Avrupa’da ayrı ayrı üye oldukları derneklerin Digital Europe çatısı altında tüzel olarak da birleştiğini, teknolojinin kurumsal düzeyde bu birlikteliği zorunlu kıldığını belirtti. Erdoğan, platformun temel çalışma konularını e-eğitim, e-devlet, enerji tasarrufu, ekosistem, dijital tek pazar, Ar-Ge ve inovasyon ile erişim olarak sıraladı. TÜBİSAD Başkanı Turgut Gürsoy da, Türkiye’nin geleceği için bilişimin en stratejik sektör olduğunu belirterek, sektörün gelişmesine yönelik çalışmaların devlet politikası haline getirilmesini amaçladıklarını ifade etti.

Saturn üçüncü mağazayı Marmara Forum’da açıyor

TÜRKİYE’DEKİ ilk mağazasını 2009 yılında Forum İstanbul’da açan geçtiğimiz hafta da 9 bin metrekarelik Demirören İstiklal mağazasını hizmete sunan Saturn, 3’üncü mağazasını Marmara Forum Bakırköy’de açıyor. Mağaza, yarın saat 08.00’de özel bir kampanyayla kapılarını açacak. Saturn Türkiye CEO’su Nuri Topatan, mağazanın 6 bin metrekarelik bir alana sahip olduğunu belirterek, “İstanbul Forum mağazamız 5 bin, Demirören İstiklal 9 bin metrekare. Üçüncü mağaza ile İstanbul’da neredeyse iki top sahası büyüklüğünde bir alanda hizmet veriyor olacağız. 45 bin adet ürünü tüketiciye sunacağız” dedi.

Nişantaşı Meslek Yüksekokulu’ndan girişimcilik desteği

NİŞANTAŞI Meslek Yüksekokulu, İŞKUR ve KOSGEB ile birlikte “Uygulamalı Girişimcilik” projesindeki 800 kişiye eğitim ve 27 bin TL Girişimcilik Desteği verilmesine aracılık ediyor. İstanbul’da 3 bin kişinin eğitim almaya hak kazandığı projede eğitim programı 18 Nisan’da başlayacak eğitim 5 haftada tamamlanacak. Sertifika almaya hak kazananlar geliştirdikleri projelerini KOSGEB’e sunarak 27 bin TL “Yeni Girişimcilik Desteği”ni geri ödemesiz olarak alacak. Nişantaşı Meslek Yüksekokulu bunun yanında, “Nişantaşı Yaşam Boyu Eğitim Akademisi”nin düzenlediği “Mesleki Sertifika Programları” açarak katılanların mesleklerinde gelişimlerini tamamlayacakları ve uluslararası geçerliliği olan sertifikalar da veriyor. Ayrıca katılımcıların eğitim verilecek her sertifika programı için Mesleki İngilizce ve Teknoloji Dersleri takviyesiyle de seçmiş oldukları bölümle ilgili tam donanımlı hale gelmeleri sağlanıyor.

Haberin Devamı