Gazete Vatan Logo

Derste kafasına oksijen tüpü düşen Ayşegül komada

Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde önceki gün saat 12.30 sıralarında meydana gelen olay iddiaya göre şöyle gelişti: Çorum Hitit Üniversitesi’nden mezun olan ve bu sene Çankırı Karatekin Üniversitesi Kimya Bölümünde yüksek lisans yapan 25 yaşındaki Ayşegül Elmakuşu’nun üzerine sınıfta deney yaptığı sırada arkasında bulunan 1.58 cm boyundaki oksijen tüpü devrildi. Üzerine düşen tüpün ağırlığıyla yere yığılan ve kanlar içinde kalan Elmakuşu için arkadaşları ve okul yönetimi ambulans çağırdı. Gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan genç kız, daha sonra ambulansla Çankırı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Durumu kritik

Hastanede üzerine düşen tüpün kafasının sağ tarafını parçaladığı belirlenen genç kız ameliyata alındı. Ayşegül, henüz kendine gelmezken doktorlar durumun kritik olduğunu belirtti. Genç kızın kafasına düşen tüpün kimya sınıfında bulunan bir dolabın üstünde olduğunu ve genç kızın bu dolaba yaslandığı sırada tüpün kafasına düştüğünü öne süren sınıf arkadaşları olayda üniversite yönetimini suçladı.

8 ay önce de benzer olay yaşanmıştı

Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde yüksek lisans öğrencisi olan 25 yaşındaki Hande Özyürek 15 Nisan’da derste yağ analizi yaptığı sırada elindeki tüpün düşüp parlaması sonucu alevler arasında kaldı ve günlerce hastanede tedavi görmüştü.

Haberin Devamı