Türkler en çok ne aradı?

Kimimiz Aleyna Tilki'yi, kimimiz tanka nasıl çıkılacağını sormuşuz Google'a. Ünlü arama motoru bu yıl en çok neyi aradığımızın listesini yayınladı. İşte bu yıl en çok merak ettiklerimiz...

Başımız sıkıştığında ilk danıştığımız, büyüğümüz... Canımız ciğerimiz arama motorumuz Google. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Google'da en çok neleri aradığımızı listeledi. Her seferinde çok ilginç sonuçlar çıkar bu listeden. O nedenle de heyecanla beklenir. Bakın 2016'da en çok neyi merak etmiş, neyi 'Google'lamışız.

Türkiye Aleyna’yı çok merak etti

Bu yıl en ilgi çeken "En çok aranan kişiler" listesi. Türkiye'de zirvede 16 yaşındaki Aleyna Tilki var. İşte reklamın iyisi kötüsü olmaz sözünün örneği... Adını ilk kez Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sayesinde duymuştum. 18 yaşından küçük olmasına rağmen alkollü mekânlarda sahne alıyor diye bakanlık ailesini uyarmıştı. Ben de birçok kişi gibi "Kim ki bu" sorusunun cevabını Google'da aramıştım. Seveni de merak edeni de Google'a danışınca, listenin ilk sırasına oturmuş hanımefendi. Dünyada ise en çok aranan kişi ise ABD'nin yeni başkanı Donald Trump. 8 Kasım'daki seçimler öncesinde hakkında olumsuz çok haber yapıldı. Ancak gündemde kaldıkça, ‘reklamın kötüsü olmaz’ sözünü haklı çıkartarak seçimden zaferle çıkmayı başardı. En çok arananlar arasında hayatını kaybedenlerin sayısı da dikkat çekici... Türkiye'nin en çok 'Google'lanan isimler ise Oya Aydoğan, Mustafa Koç ve Tarık Akan.

Haberin Devamı

Pokemon Go nasıl oynanıyor?

ABD'de en çok sorulan Pokemon Go'nun nasıl oynanacağı olmuş. Ancak tabii başkanlık seçimlerinin aramalardaki etkisi de büyük. İlk 5'te "Seçmen kaydı nasıl yapılır?" sorusunun yanı sıra seçim sonuçlarının ardından çokça tartışılan "Kanada'ya nasıl taşınılır?" da var. Almanya'da en çok sorulan soru dikkat çekici. Alman komedyen Jan Böhmermann programında Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında ‘belaltı’ ifadeler içeren bir şiir okumuş ve Erdoğan ondan şikâyetçi olmuştu. Almanya'da 2016'da en çok "Böhmermann Erdoğan'a ne dedi" diye sorulmuş. Trump'la ilgili Almanların en çok merak ettiği konu ise ABD'nin çiçeği burnunda başkanının kaç yaşında olduğu olmuş.

Aramalardaki 'darbe' etkisi

Google'ın yayınladığı listede ilginç iki kategori daha var. Biri "Nedir?" diğeri de "Nasıl yapılır?" "Nedir" kategorisinde en çok sorduğumuz sorular Dünya Kadınlar Günü'nün ve OHAL'in ne olduğu... ‘Nasıl yapılır’da ise zirvede ailelerin baş belası olan 'slime' var. İkincilik ise bu yıl KPSS'de. Başvurunun nasıl yapılacağını sormuş herkes. Üçüncü sıra ise çok ilginç. en çok sorduğumuz sorulardan biri de "Tanka nasıl çıkılır?" olmuş.

Haberin Devamı

Bira kaç para?

Geçen yıl yine Google'dan alınan verilerle hayli ilginç bir derleme yapmıştı Fixr.com isimli internet sitesi. Yabancılar o ülkede en çok hangi ürünün fiyatını merak ediyor diye... Buna göre yabancılar Türkiye'de en çok biranın fiyatının ne kadar olduğunu merak ediyor. Rusya'da MIG uçakla uçmanın, Brezilya'da fahişelerin, Güney Kore'de burun estetiğinin fiyatı aranıyor. Japonya'da karpuz fiyatı, İran'da böbrek (!), Ermenistan'da halı fiyatı merak ediliyor.

En çok aranan diziler

1 -Kiralık Aşk

2 -Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz

3 -Aşk Laftan Anlamaz

4 -No: 309

5 -Kara Sevda

Hangi yemeği nasıl yaparız?

1 -Trileçe

Haberin Devamı

2 -Mücver

3 -Lazanya

4 -Mozaik Pasta

5-Biber Dolması

DİĞER YENİ YAZILAR