Gazete Vatan Logo

Taşerona kadro var mı, 1 Mayıs’ta taşerona kadro müjdesi verilecek mi?

1 Mayıs İşçi Bayramı’nda uzun süredir kadro bekleyenlere müjde geleceğini iddialarının dolaşmasının ardından yaklaşık 90 bin taşeron işçi kendilerine kadro verilip verilmeyeceğini sorgulamaya başladı. Peki, 1 Mayıs’ta taşerona kadro verilecek mi, bu yıl taşerona kadro var mı?

Taşerona kadro var mı, 1 Mayıs’ta taşerona kadro müjdesi verilecek mi?

Yıllardır kadro bekleyen taşeron işçileri 1 Mayıs’ta kendileri için müjde gelip gelmeyeceğini sorguluyor. 2018 yılında yapılan düzenlemeyle, kamuda çalışan taşeron işçilerin büyük bir kısmı kadroya alınmıştı. KİT ve belediyelerde halen 90 bin civarında taşeron işçi, kadroya alınmayı bekliyor. 

2023 yılında yapılan seçimlerden sonra, yeni hükümet, taşeron işçilerin kadroya alınması için çalışmalara başlamıştır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Vedat Bilgin, taşeron işçilerin kadroya alınmasının en kısa sürede gerçekleşeceğini açıklamıştı.

1 Mayıs’ta taşerona kadro müjdesi var mı?

Geçtiğimiz günlerde "Seçimden evvel 700 bin işçinin kamu sözleşmesinin bitmesini istiyoruz. Gündem, geçici işçi, kamu sözleşmesi ve taşeron işçilerin kadroya geçmesi" açıklamasında bulunan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, "Çalışma hayatıyla ilgili taleplerimizin tamamına yakını halloldu. KİT'lerdeki taşeronlar ile kamuda kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro beklentisi devam ediyor." İfadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Şu an taşerona işçilere kadro konusunda atılmış resmi bir adım yok, dolayısıyla 1 Mayıs’ta taşerona kadro müjdesi beklenmiyor.