Gazete Vatan Logo

Memur maaşları erken yatacak mı, emekli memur maaşı ne zaman yatacak? Maaşlar bayramdan önce yatar mı, bayramdan önce nisan ayı maaşları verilecek mi?

Ramazan ayının bitmesiyle vatandaşlar bayramı karşılayacak. Her ayın 15’inde maaşlarını alan memurlar ise bayram öncesinde maaşlarının yatıp yatmayacağına yönelik sorgulamalarını arttırdı. Bayram öncesi alışveriş yapacaklar ya da bayram tatilini değerlendirecek memurlar 10-12 Nisan tarihleri arasında idrak edilecek bayram öncesi “Memur maaşları bayramdan önce yatar mı?” sorusuna yanıt arıyor. Peki, nisan ayı memur maaşları erken yatacak mı, memurlar nisan maaşlarını ne zaman alacak, bayram öncesi memur maaşları yatar mı?

Memur maaşları erken yatacak mı, emekli memur maaşı ne zaman yatacak? Maaşlar bayramdan önce yatar mı, bayramdan önce nisan ayı maaşları verilecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığını duyurdu. Ramazan Bayramı 10-12 Nisan tarihleri arasında idrak edilirken, 15’inde yatan memur maaşlarının erken yatıp yatmayacağı gündeme geldi. Öte yandan emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli olmuştu. Kamu çalışanı ve emekli, nisan ayında ne zaman maaş alacağını sorguluyor. Peki, memur maaşları ne zaman yatacak, nisan ayı memur maaşları erken yatar mı?

MEMUR MAAŞLARI ERKEN YATAR MI, BAYRAM ÖNCESİ MEMUR MAAŞLARI YATACAK MI?

Memur maaşları her ayın 15’inde hesaplara geçiyor. Emekli maaşları ise ayın 17’si ile 26’sı arasında ödeniyor. Geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı'nda emekliler, bayram ikramiyesiyle beraber maaş ödemelerini almıştı.

Emekliye bayram ikramiyeleri bayramdan önceki hafta olan 2-5 Nisan tarihlerinde yatırılacak.

Kamu, kurum ve kuruluşlarında çalışan vatandaşlar 6-14 Nisan tarihlerinde idari izinli sayılacak. Maaş ödemeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı aracılığıyla yapıldığından bakanlık çalışanları bu tarihlerde izinli olacak. Bayram sonrası maaş ödemelerinde yoğunluk olabileceği öngörülmesi sebebiyle, memur ve emekli maaşlarının bayramdan önce yatırılacağı düşünülüyor.

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı geçtiğimiz yıl 21-23 Nisan tarihlerinde idrak edilmişti. SSK emeklilerine geçtiğimiz yıl ödemeler 14-16 Nisan tarihinde, Bağ-Kur emeklilerine ise maaş ödemeleri 17-18 Nisan’da yatırılmıştı.