Bakan'dan Twitter'a ilginç benzetme
SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Twitter’ın ‘bir suç mekanizması’ olduğunu ifade ederek, "Burada ciddi düzeyde suçlar işleniyor, bazen bizim şahsiyetlerimize, bazen devleti yönetenlerin şahsiyetleriyle oynanıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti nereden geldiği belli olmayan, bir suç mekanizmasına müsaade edebilir mi?" dedi.
21.03.2014 - 16:41 | | DHA
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu beraberinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte, partisinin yerel seçim çalışmalarına destek vermek için Trakya turuna çıktı. Karayoluyla Kırklareli’ne gelen Müezzinoğlu ve Topbaş, partililerle bir kafede buluştu.
Müezzinoğlu seçimlerin ardından Trakya’da farklı bir dönüşüm yaşanacağını belirterek, "O zaman İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Trakya’nın bütün belediyeleri yan yana omuz omuza birlikte koşacak inşallah çok güzel projelere imza atacağız" dedi.
NAMAZ SONRASI SİYASİ BROŞÜR DAĞITTILAR
Kırklareli sokaklarında esnaf ziyareti yapan Bakan Müezzinoğlu, Kadir Topbaş ve beraberindekiler daha sonra Edirne’ye geldi. Selimiye Camii’ndeki Cuma namazını kılan Müezzinoğlu ve Topbaş camiyi gezdiği sırada partililer namazdan çıkanlara şadırvan önünde AK Parti Edirne Belediye Başkan adayı Ahmet Günşen’in projelerinin yer aldığı broşürleri dağıttı. Gazetecilerin bu durumu görüntülediğini gören bakanlık korumaları broşür veren partililerin cami dışarısında dağıtım yapmaklarını isteyerek uzaklaştırdı.
BAKAN: TWİTTER’A SUÇ MEKANİZMASI
Cami çıkışında Bakan Müezzinoğlu gazetecilerin sorusu üzerine Twitter’ın kapatılmasına değinerek ‘suç mekanizması’ ifadelerini kullandı ve şöyle konuştu:
"Ülkemiz demokrasisi, kaderiyle oynamak isteyen anlayışlara karşı devlet ihtiyaç gördüğünde kendisini koruyacak tedbirleri alır. Çünkü suçlu suçunu işlediği zaman muhatapsız olmamalıdır. Burada ciddi düzeyde suçlar işleniyor, bazen bizim şahsiyetlerimize, bazen devleti yönetenlerin şahsiyetleriyle oynanıyor. Bunun meşru muhatabı yok. Muhataplığın bir hukuku bir zemininin kurulması lazım. Twitter da suçlu kim. İki gün önce benimle ilgili iftirayı atıyor. Peki o iftiranın muhatabını bulamayan bir hukuk sistemi olursa, bunu koruyan bir yapı olursa, o yapıya da müdahaleyi yapmak lazım. Biz milletimizi, devletimizi, hukuk sistemini korumamız lazım. Özgürlüklerin alabildiğince artması gerekir. Ama sınırsız özgürlük, benim özgülüğüme müdahale eden bir anlayış, benim şahsiyetime, duruşuma müdahale eden bir anlayış. Hele hele devletin, yöneticilerin duruşlarına kim olduğu belli olmayan, nereden geldiği belli olmayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti nereden geldiği belli olmayan, bir suç mekanizmasına müsaade edebilir mi? En kısa zamanda hukuki zemini kurularak ve kime olursa olsun yanlış yapıldığında bedelini ödeyecek muhatap da sorumluluğunu üstlenmeli"
Selimiye Meydanı’nda süre sohbet ettiği Japon turistlerle hatıra fotoğrafı çektiren Topbaş ve Müezzinoğlu’na Edirneli şekerlemeci firmaları tarafından badem ezmelerinden üzerinde ‘büyük usta Edirne’de’ yazılı tatlı verildi. Müezzinoğlu ve Topbaş daha sonra Tekirdağ’a geçti.
Haberin Devamı