Dr. Mehmet Kasapoğlu İzmir Körfezi ile ilgili akademik toplantıya katıldı
Dr. Mehmet Kasapoğlu İzmir Körfezi ile ilgili akademik toplantıya katıldıİzmir Körfezi'nde yaşanan çevre felaketinin çözümüne yönelik yürütülen çalışmalara bir destek de Ege Üniversitesinden geldi.
11.09.2024Gündem
TBMM kararı resmen yürürlüğe girdi
TBMM kararı resmen yürürlüğe girdiTürkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanının, Başkanvekilleri, Katip Üyelikler ve İdare Amirlerine seçilen üyelerin listesi Resmi Gazete’de yayımlandı.
16.06.2023Gündem
AK Parti, TBMM Başkanlık Divanı üyelerini belirledi
AK Parti, TBMM Başkanlık Divanı üyelerini belirlediTBMM Başkan Vekili Bekir Bozdağ oldu. İbrahim Eyüpoğlu, Alpay Özalan ve Hasan Turan İdare Amiri olurken Katip Üyeleri ise Havva Söylemez, Kurtcan Çelebi, Rümeysa Kadak, Ali Biçer, Muhammed Adak ve Mahmut Atilla Kaya getirildi.
13.09.2024Gündem
Bakan Kasapoğlu balıkçı esnafıyla bir araya geldi
Bakan Kasapoğlu balıkçı esnafıyla bir araya geldiGençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir Buca Balık Hali’ne giderek balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Burada esnaflarla sohbet eden Kasapoğlu, mezata katılarak balık da satın aldı.
7.05.2023Gündem
Bakan Kasapoğlu'ndan Göztepe'ye art arda müjde!
Bakan Kasapoğlu'ndan Göztepe'ye art arda müjde!Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, 14 Mayıs'ta yapılacak 2023 Türkiye Genel Seçimleri öncesi milletvekili adayı olduğu İzmir'de Göztepe Spor Kulübü'nü ziyaret etti. Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nda açıklamalarda bulunan Mehmet Kasapoğlu, stadyumun yaşam merkezi haline gelmesi ve kulübe İnciraltı'nda amatör branşlar tesisi yapılması için çalışma içerisinde olduklarını dile getirdi.
5.05.2023Göztepe
Bakan Kasapoğlu, TCG Anadolu'yu ziyaret etti: Bu gurur, hepimizin gururu
Bakan Kasapoğlu, TCG Anadolu'yu ziyaret etti: Bu gurur, hepimizin gururuGençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, bu sabah İzmir Alsancak Limanı'na yanaşan dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi TCG Anadolu'yu ziyaret etti. Bakan Kasapoğlu, “Alsancak Limanı'nda bu şaheser ayrı bir gururla tüm dünyaya mesaj veriyor. Bu gurur, hepimizin gururu. Türkiye iddiası olan, hayallerini gerçekleştiren bir ülke" dedi.
3.05.2023Gündem
161 fabrika 55 bin gence ekmek kapısı olacak
161 fabrika 55 bin gence ekmek kapısı olacakGençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, emek yoğun sektörlerde gençlerin istihdamını sağlamak amacıyla özel sektörü, kullanıma hazır üretim tesisleri ile destekliyor. 33 ilde uygulanan Çalışan ve Üreten Gençler Programı ile 161 fabrika toplamda 55 bin gence ekmek kapısı olacak.
3.05.2023Ekonomi
Taksici esnafı ÖTV müjdesini sevinçle karşıladı
Taksici esnafı ÖTV müjdesini sevinçle karşıladıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da yaptığı konuşmada, ticari taşımacılık yapan esnaftan aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV alınmayacağı müjdesi esnaflar tarafından sevinçle karşılandı. AK Parti İzmir Milletvekili adaylarının ziyaretinde konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, "Bugün bizim bayramımız" dedi.
25.04.2023Ekonomi
Binali Yıldırım: İzmir'in kurtuluşu ülkemiz adına bir semboldür
Binali Yıldırım: İzmir'in kurtuluşu ülkemiz adına bir semboldürAK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, "19 Mayıs'ta başlayan istiklal mücadelesi, 9 Eylül'de son buldu. Bazıları bu 100'üncü yıl zaferini küçümsemeye, önemsizleştirmeye çalışsa da barış günü gibi tanımlamalar getirmeye çalışsa da İzmir'in kurtuluşu ülkemiz adına semboldür" dedi.
9.09.2022Siyaset
Elektrik borcu olana müjde! Sıfır faizli kredi imkanı geliyor
Elektrik borcu olana müjde! Sıfır faizli kredi imkanı geliyorElektrik borcu olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Elektrik borcu olana kredi imkanı sağlanacak. Üreticiler elektrik borçlarını sıfır faizli kredi çekerek kapatabilecekler. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin temel atma törenine katıldı. Törende Bakan Kirişci, üreticilere, elektrik borçlarını ödemeleri konusunda 10 milyon TL'ye kadar sıfır faizli krediden yararlanma imkanı getirildiğini söyledi. Binali Yıldırım ise tarımın katma değerini artıracak teknolojilerin kullanıldığı, akıllı tarımın yapıldığı işletmelere dikkat çekti, bunun bir örneğinin Dikili OSB olduğunu söyledi.
19.08.2022Ekonomi
Burs ücretleri en az 6 bin liraya çıkarıldı! 'Sanayi Doktora Programı' açıklaması
Burs ücretleri en az 6 bin liraya çıkarıldı! 'Sanayi Doktora Programı' açıklamasıSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'Bilişim Vadisi İzmir'in temel atma töreninde, büyük ve güçlü Türkiye hedefinin köşe taşının teknoloji olduğunu söyleyerek, "Bugün, Türkiye'nin asıl hazinesi olan insan kaynağına yönelik yeni bir müjdeyi ilan etmek istiyorum. Üretimde çalışacak derinlemesine uzmanlaşmış beyaz yakalıların üniversite-sanayi iş birliğiyle yetiştirilmesini sağlayan 'Sanayi Doktora Programı'nı iyileştiriyoruz. Doktora öğrencilerine eğitimleri süresince sağladığımız burs miktarını aylık minimum 6 bin liraya çıkartıyoruz. Bu miktar performansa göre 7 bin 500 liraya kadar çıkabilecek" dedi.
29.03.2022Ekonomi
Bakan Ersoy: Sertifikasyon bazında kendini ispatlamış ilk proje olacak
Bakan Ersoy: Sertifikasyon bazında kendini ispatlamış ilk proje olacakİzmir'deki 'Ege Turizm Merkezi Çeşme Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Çeşme Projesi ile ilgili oluşturulan plan henüz nihai plan değildir. Buradaki hedeflerimizden biri, sezonu 12 aya yaymak. Bu proje ile birlikte hava trafiği İzmir'de 12 ay başlamış olacak. İzmir tüm dünyaya direkt uçuşlarla birçok noktadan bağlanmış olacak. Ege Bölgesi turist sayısının ve gelirin yüzde 10'unu oluşturuyor. Hedefimiz, Ege'nin turizm payını yüzde 20'ye çıkarmak" dedi.
21.03.2022Ekonomi
Bakan Pakdemirli: Gıda fiyatlarındaki artış için çözüm çalışmaları devam ediyor
Bakan Pakdemirli: Gıda fiyatlarındaki artış için çözüm çalışmaları devam ediyorİzmir'de Küçük Menderes Havzası Tarım ve Orman Sektör Buluşması'nda konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, gıda fiyatlarındaki artışın hem üreticiyi hem de tüketiciyi etkilediğini belirtip, çözümü için çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Bakan Pakdemirli, bu noktada sözleşmeli üretime vurgu yapıp, hem tüketiciye hem üreticiye hem de devlete fayda sağlayacağını kaydetti.
24.09.2021Gündem
Bakan Pakdemirli'den gıda fiyatlarındaki artışla ilgili açıklama
Bakan Pakdemirli'den gıda fiyatlarındaki artışla ilgili açıklamaTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, dünyadaki emtia fiyatlarındaki artışın tarımsal girdi fiyatlarını etkilediğini ancak artışların olması gerekenin çok üzerinde seyrettiğini bildirdi.
24.09.2021Ekonomi
Yangında hayatını kaybeden orman işçisi Erdal Tovka toprağa verildi
Yangında hayatını kaybeden orman işçisi Erdal Tovka toprağa verildiAntalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmaları sırasında hayatını kaybeden orman işçisi Erdal Tovka (39), memleketi Bergama'da gözyaşları içinde toprağa verildi.
1.08.2021Gündem
AK Parti'nin 75 kişilik MKYK listesi belli oldu!
AK Parti'nin 75 kişilik MKYK listesi belli oldu!AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Merkez Disiplin Kurulu, Siyasi Erdem ve Etik Kurulu ile Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulunun yeni üyeleri belirlendi.
24.03.2021Siyaset
MKYK nedir? MYK açılımı ve üyesi nedir, nasıl olunur? AK Parti MKYK üyeleri listesi belli oldu mu, MKYK listesi kaç kişiden oluşur?
MKYK nedir? MYK açılımı ve üyesi nedir, nasıl olunur? AK Parti MKYK üyeleri listesi belli oldu mu, MKYK listesi kaç kişiden oluşur?MKYK nedir? MKYK'nın açılımı nedir? AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi bugün yapılıyor. AK Parti 7. Olağan kongresi yapılırken MKYK anlamı, listesi, üyeleri ve açılımı gündemde en çok araştırılan konular arasına girdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, kongrede yapılacak tüzük değişikliğiyle genel başkanvekili sayısının 2'ye çıkarılacağı açıklandı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “2023 manifestosu olacak” dediği Ak Parti 7. Olağan Kongresi, 24 Mart Çarşamba günü, Ankara Spor Salonu’nda gerçekleşiyor. AK Parti MKYK üyeleri kimler? MKYK ne demek? MKYK açılımı nedir? AK Parti MKYK üyeleri kimler, kaç kişiden oluşuyor?
24.03.2021Gündem
Bakan Kurum'dan Rıza Bey Apartmanı açıklaması
Bakan Kurum'dan Rıza Bey Apartmanı açıklamasıÇevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerinde yeşil alan düzenlemesi yapılacağını ve depremde hayatını kaybedenlerin hatıralarının yaşatılacağı bir mekan inşa edileceğini bildirdi.
21.02.2021Gündem
AK Parti İzmir milletvekillerinden sel mağdurlarına ziyaret!
AK Parti İzmir milletvekillerinden sel mağdurlarına ziyaret!AK Parti İzmir milletvekilleri ile parti yöneticileri sağanak nedeniyle sel ve su baskınlarının yaşandığı bölgelerde inceleme yaptı, vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. İl Başkanı Kerem Ali Sürekli yaptığı açıklamada "Bu felaketten yara alan, yardım bekleyen her vatandaşımıza koordineli bir şekilde ulaşılıyor ve gereği yapılıyor. Şu anda yapılması gereken ne varsa ivedilikle hayata geçiriliyor" dedi.
2.02.2021Gündem
Numan Kurtulmuş, partisinin Muğla il kongresinde konuştu
Numan Kurtulmuş, partisinin Muğla il kongresinde konuştuAK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Muğla İl Başkanlığı 7'nci Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "Muğla, geçtiğimiz seçimlerde önemli bir başarı elde etti. Bu başarıyı taçlandırmak için 2023 hedeflerini ciddi bir şekilde gerçekleştireceğini bugünkü kongresiyle göstermiş oldu. Muğla, 2023 yılında Cumhurbaşkanımızı açık ara birinci getirerek, Türkiye'de yeniden birinci seçecek kararlılığı ortaya koydu" dedi.
1.02.2021Siyaset
İzmir'deki depremin 58. saatinde bir mucize!
İzmir'deki depremin 58. saatinde bir mucize!İzmir'deki Emrah Apartmanı enkazından yaklaşık 58 saat sonra 14 yaşındaki İdil Şirin yaralı çıkarıldı. Öte yandan 14 yaşındaki İdil Şirin’in kardeşi İpek Şirin’in cansız bedenine ulaşıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Depremden 58 saat sonra enkaz altından sağ salim çıkarılan İdil ile sevindik, kardeşi İpek'i kaybettiğimizi öğrenince yıkıldık. Dualarımız yeni mucizeler için. Kurtarma ekiplerimize güç kuvvet diliyorum. Güzel haberler bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
2.11.2020Gündem
Öldürülen Torbalı İlçe Sağlık Müdürü toprağa verildi
Öldürülen Torbalı İlçe Sağlık Müdürü toprağa verildiİzmir'in Torbalı ilçesinde, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Torbalı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fuat Mehmet Park, yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.
31.12.2019Yaşam
"Hem belediyeciliği hem dünyayı çok iyi biliyor"
"Hem belediyeciliği hem dünyayı çok iyi biliyor"Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci hakkında, "Bugüne kadar üstlendiği tüm işlerde çok başarılı olmuştur. Hem belediyeciliği hem dünyayı çok iyi biliyor" dedi.
2.02.2019Siyaset
İzmir Karması, Meclis Spor'u yendi
İzmir Karması, Meclis Spor'u yendiİZMİR'de gerçekleştirilen Meclis Spor ve İzmir Karması futbol takımlarının gösteri maçında renkli görüntüler oluştu. Çok sayıda siyasi ile birlikte sahada karşı karşıya gelen İzmir protokolünden ünlü isimler, 60 dakikalık maçta ter döktü. Karşılaşmayı İzmir Karması 6-5 kazandı.
3.11.2018Futbol
701 sayılı KHK Genel Kurul'da kabul edildi
701 sayılı KHK Genel Kurul'da kabul edildiTBMM Genel Kurulunda görüşülen 701 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kabul edildi.
31.10.2018Siyaset