Burdur

Burdur

Son dakika burdur haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan burdur ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını burdur haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Burdur

haberleri sayfasında son dakika yaşanan burdur gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.372 burdur haberi bulunmuştur. Tüm burdur haberleri aşağıda listelenmiştir.
Burdur’a atanan Tülay Baydar Bilgihan, şehrin ilk kadın valisi oldu
Burdur’a atanan Tülay Baydar Bilgihan, şehrin ilk kadın valisi olduResmi Gazete’de yayımlanan 18 Eylül 2024 tarihli Cumhurbaşkanı kararnamesi ile Burdur Valiliği’ne Tülay Baydar Bilgihan getirildi. Vali Bilgihan şehrin ilk kadın valisi olurken mevcut vali Türker Öksüz ise Vali-Mülkiye Başmüfettişi oldu.
19.09.2024Gündem
Uşak’ın yeni Valisi Naci Aktaş oldu! Resmi Gazete'de yayımlandı
Uşak’ın yeni Valisi Naci Aktaş oldu! Resmi Gazete'de yayımlandıResmi Gazete’de yayımlanan 18 Eylül 2024 tarihli Cumhurbaşkanı kararnamesi ile Burdur Valiliği’ne Ankara Etimesgut Kaymakamı Dr. Naci Aktaş atandı.
19.09.2024Gündem
Resmi Gazete'de yayımlandı! 16 ilin valisi değişti
Resmi Gazete'de yayımlandı! 16 ilin valisi değiştiCumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararı ile 16 valinin görev değişikliği Resmi Gazete’de yayımlandı.
18.09.2024Gündem
Bakanlık açıkladı: 50 yıl önce yurt dışına kaçırılan 14 kültürel miras ana vatanında
Bakanlık açıkladı: 50 yıl önce yurt dışına kaçırılan 14 kültürel miras ana vatanındaTürkiye, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkarılan, yaklaşık 50 yıldır iadesi için çalışma yapılan Burdur'daki Boubon Antik Kenti kökenli 2 bronz heykel başı ve anıtsal boyutlarda 1 bronz kadın heykelinin yanı sıra 1 mücevher parçası ve Osmanlı dönemine ait 2 hançerin de aralarında olduğu 14 arkeolojik ve etnografik eseri daha ana vatanına kazandırdı.
13.09.2024Gündem
Türkiye'nin ilk "mesleki ortaokulları" 4 ilde öğrenci kabul edecek
Türkiye'nin ilk "mesleki ortaokulları" 4 ilde öğrenci kabul edecekMesleki ve teknik Anadolu liseleri bünyesinde bu yıl eğitim vermeye başlayacak, Türkiye'nin ilk "mesleki ortaokulları" 4 ilde açılacak.
12.09.2024Gündem
Safiye Soyman oğlu için köyde mevlit okuttu
Safiye Soyman oğlu için köyde mevlit okuttuSafiye Soyman, uzun yıllar MS (Multiple Skleroz) hastalığıyla mücadele eden ve 27 Temmuz’da hayatını kaybeden oğlu Harun Akaröz’ün vefatından 40 gün sonra mevlit okuttu.
6.09.2024Magazin
Resmi Gazete'de yayınlandı: Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yeni atamalar:
Resmi Gazete'de yayınlandı: Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yeni atamalar:Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, 2803 sayılı kanunun 13’üncü maddesi gereğince 1 Eylül tarihinden geçerli olmak üzere yaş haddi nedeniyle emekliliğe sevk edildi. Jandarma Genel Komutanı olarak Orgeneral Ali Çardakcı atandı. Emniyet Genel Müdürlüğüne, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Valiliğine ise Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız atandı.
16.08.2024Gündem
Balkonda otururken kafasına saçma isabet etti!
Balkonda otururken kafasına saçma isabet etti!Burdur'da eşiyle birlikte balkonda otururken iki otomobilin içindeki şahısların arasında yaşanan silahlı kavga sırasında, araç içerisinden sıkılan pompalı tüfek saçmalarının isabet etmesiyle yaralanan yaşlı adam o anları anlattı.
6.08.2024Gündem
Burdur'da 400 bin lira harcayıp hayalindeki aracı yaptırdı! Son model lüks araç teklifleri yağıyor
Burdur'da 400 bin lira harcayıp hayalindeki aracı yaptırdı! Son model lüks araç teklifleri yağıyorBurdurlu Sebahattin Şimşek (61), 1990 model otomobilini, yaklaşık 6 aylık çalışmayla, 400 bin lira harcayıp, güncel piyasa değeri 2 milyon liranın üzerinde olan 1964 model Ford Mustang'a benzetti. Şimşek, "Eski arabalara hevesim vardı, özellikle Mustang grubu hayalimdeki arabaydı" dedi.
5.08.2024Gündem
Küçük çocuklar oyun parkı için eylem yapmışlardı! Bakan Kurum talimatı verdi, ödenek ayrıldı
Küçük çocuklar oyun parkı için eylem yapmışlardı! Bakan Kurum talimatı verdi, ödenek ayrıldıAmasya’nın Yeşilöz köyünde oyun parkı yapılması amacıyla ailelerinden habersiz şekilde gerçekleştirdikleri yürüyüş basına yansıyan çocukları sevindirmek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçti. Bakan Murat Kurum, en kısa sürede park yapılması amacıyla Amasya İl Özel İdaresi’ne ödenek gönderilmesi talimatı verdi.
28.07.2024Ekonomi
Balıkesir’de fıkra gibi olay: Çala çala gezdiler
Balıkesir’de fıkra gibi olay: Çala çala gezdilerBalıkesir’den motosiklet çalan iki şüpheli, gezerek gittikleri Burdur’da otomobil çaldı, motosikleti olay yerine bırakarak tekrar Balıkesir’e döndü. Şüpheliler iki ilin polis ekiplerinin ortak çalışmasıyla yakalandı.
27.07.2024Gündem
Safiye Soyman'ın oğlu, hayatını kaybetti
Safiye Soyman'ın oğlu, hayatını kaybettiAğlasun ilçesinde, sanatçı Safiye Soyman'ın oğlu Harun Akaröz (47), solunum yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
27.07.2024Magazin
Salda gölü karardı! Bilim insanları nedenlerini açıkladı
Salda gölü karardı! Bilim insanları nedenlerini açıkladıTürkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici, Salda Gölü'nde beyaz adacıklar ve kumulları oluşturan hidromanyezit oluşumların gölde en çok oluştuğu kesimlerde su çekilmeleri yaşandığını açıkladı. Dr. Kesici, “Hidromanyezit oluşumlarının düzensiz ve gerçekleşemez olması ve bunun sonucunda beyaz adacıkların oluşamaması, kararması belirlenmiştir" dedi.
26.07.2024Gündem
Su olmadan yetişiyor, kilosu 750 TL! 84 yıl sonra bir ilk, hasat  başladı
Su olmadan yetişiyor, kilosu 750 TL! 84 yıl sonra bir ilk, hasat başladıİklim Değişikliği nedeniyle ülkemizde oluşan kuraklıktan en çok etkilenen şehirlerden biri olan Burdur'da su kullanımını azaltmak üzere yetiştirilen susuz tarım ürünlerinin başında gelen lavanta hasadı başladı. 350 dönümlük lavanta tarlasının hasadında konuşan Burdur Valisi Türker Öksüz; “84 yıl sonra ilk kez en yüksek sıcaklıkları yaşıyoruz, o yüzden çiftçilerimizin su kullanımlarına dikkat ederek damlama veya susuz tarım ürünleri yetiştirmeliler” dedi.
21.07.2024Gündem
Antalyaspor'da Alex de Souza krizi! Kulüpten açıklama geldi
Antalyaspor'da Alex de Souza krizi! Kulüpten açıklama geldiTeknik direktör Alex de Souza'nın Burdur kampında Fenerbahçeli taraftarlar fotoğraf çektirmesi tepkiye neden oldu. Kulüpten açıklama geldi.
12.07.2024Süper Lig
Resmi Gazete'de yayımlandı! 140 ilçenin kaymakamı değişti
Resmi Gazete'de yayımlandı! 140 ilçenin kaymakamı değiştiResmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Türkiye genelinde 140 ilçenin kaymakamı değiştirildi.
1.07.2024Gündem
Kuvvet rüzgar ve gök gürültülü sağanak yağışlar geliyor! Meteoroloji'den 11 için yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarı geldi
Kuvvet rüzgar ve gök gürültülü sağanak yağışlar geliyor! Meteoroloji'den 11 için yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarı geldiSıcak havalar etkisini sürdürürken sağanak yağışlar ve kuvvetli rüzgarlar birçok ilde hayatı olumsuz etkiliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Isparta, Burdur, Sivas, Sinop, Tokat, Van çevreleri ile Antalya'nın iç kesimleri ve Kastamonu’nun kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Bayburt, Erzurum ve Kars çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
29.06.2024Gündem
Resmi Gazete'de yayımlandı! İllerin milletvekili sayıları belirlendi
Resmi Gazete'de yayımlandı! İllerin milletvekili sayıları belirlendiYüksek Seçim Kurulunun (YSK), nüfus verileri kapsamında illerin milletvekili sayıları dağılım tablosuna göre Bursa, Eskişehir, Tunceli ve Bayburt'un milletvekili sayıları 1'er arttı; İstanbul'un 2, Hatay ile Kütahya'nın ise 1'er azaldı.
27.06.2024Gündem
Bu yıl son 53 yılın rekoru kırıldı! Bu yaz çok sıcak geçecek: Bu hafta yağışlı geçecek
Bu yıl son 53 yılın rekoru kırıldı! Bu yaz çok sıcak geçecek: Bu hafta yağışlı geçecekMeteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre; Ülkemizin kuzeydoğusu ile Güney Ege ve Akdeniz'in iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Akdeniz’in Toroslar kesimi, Denizli, Burdur'un güneyi, Malatya'nın batısı ve Van'ın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre 2024 ilkbaharı, son 53 yılın en sıcak 2'nci ilkbaharı oldu. 2024 ilkbahar mevsimi ortalama sıcaklığı 14,2 derece ile 1991-2020 ilkbahar mevsimi ortalama sıcaklığının 1,8 derece üzerinde gerçekleşti.
18.06.2024Gündem
Salda gölü'ne asfalt döküldü! Vereceği zarar göz ardı edildi
Salda gölü'ne asfalt döküldü! Vereceği zarar göz ardı edildiTürkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) bilim danışmanı Dr. Erol Kesici, Salda Gölü'nün batı kesimindeki yola dökülen asfaltın kanserojen içerikli olduğunu, yağışlarla birlikte göldeki kumullara beyaz rengi veren canlılığı öldüreceğini söyledi.
18.06.2024Gündem
Bayram namazı ne zaman, saat kaçta kılınacak? Diyanet İl İl bayram namazı vakitleri
Bayram namazı ne zaman, saat kaçta kılınacak? Diyanet İl İl bayram namazı vakitleriKurban Bayramı namazı saatleri belli oldu. Diyanet 2024 bayram namazı saatlerini il il yayınladı. Bayramın birinci günü kılınacak olan bayram namazının ardından Kurban Bayramı 2024 başlayacak. Peki, bayram namazı saati İstanbul, Ankara, İzmir için kaç? İşte il il bayram namazı saatleri.
14.06.2024Gündem
Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak? Sağanak yağış geliyor, sıcaklıklar 8 derece düşüyor, tarih verildi
Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak? Sağanak yağış geliyor, sıcaklıklar 8 derece düşüyor, tarih verildiMeteoroloji'den Kurban Bayramı uyarısı geldi. Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, Türkiye'nin dört bir yanında hava durumu merak konusu oldu. İnsanlar, bayram tatillerini planlarken, meteorolojik koşulların ne yönde seyredeceğini de takip ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin iç ve batı kesimlerinin parçalı bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta çevreleri ve Burdur'un doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın kuzey ve doğusu ile Batı Karadeniz'de yerel kuvvetli olması bekleniyor. Peki bayramda bizi nasıl bir hava bekliyor? Yağmur beklentisi hangi günlerde yoğunlaşıyor?
14.06.2024Gündem
'Büyücülük' ve 'falcılık' adı altında cinsel saldırı
'Büyücülük' ve 'falcılık' adı altında cinsel saldırıBurdur’da büyücülük ve falcılık adı altında kadınlara cinsel saldırı ve tacizde bulunan bir şahıs evine yapılan operasyonla yakalanarak çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
11.06.2024Gündem
Yangını söndürürken kalp krizi geçirip öldü
Yangını söndürürken kalp krizi geçirip öldüBurdur'da evinin karşısındaki otlukta çıkan yangına müdahale ederken kalp krizi geçiren Ali Yıldıran (59), hayatını kaybetti.
6.06.2024Gündem
Termometreler çıldırdı! Adana'da sıcaklık 42 dereceyi gördü: Sıcaktan bunalanlar kendini denize attı
Termometreler çıldırdı! Adana'da sıcaklık 42 dereceyi gördü: Sıcaktan bunalanlar kendini denize attıMeteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yurt genelinin parçalı ve az bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Bilecik, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli, Isparta, Burdur, Eskişehir ve Hakkari çevreleri ile Ankara'nın batı, Bolu'nun güney ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
4.06.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Burdur ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki burdur haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.